Jump to content

Γεια σας και καλη χρονια


trip7784

Recommended Posts

Γεια χαρα παιδια,

πριν απο 1 μηνα ξεκινησα το ενυδρειο μου, ειχα και πιο μικρος αλλα τωρα πιστευς να περασα σε αλλο επιπεδο :P .

Ειναι της Juwel 180 λιτ, με εσωτερικο φιλτρο, λαμπες δε θυμαμαι ακριβως. Το εστησα πριν τις γιορτες, και το φυτεψα κιολας, βαζοντας περιπου 2 εκ. υποστρωμα- χωμα, και 3-4 εκ. χαλικι.Για ονομασιες φυτων δεν μπορω να σας πω, αλλα θα το κοιταξω. Αρχικα ειχα βαλει χρονοδιακοπτη για 12 ωρες, αλλα οταν γυρισα απο γιορτες το βρηκα με πολυ αλγη μεσα, κυριως τριοχειδη.Πηγα στο πετ σοπ, τους το ειπα και πηρα 3 σαε και 2 κλοουν, οι οποιοι δεν εκαναν και πολυ δουλεια.

Παραλληλα μειωσα το φως, καθαρισα αρκετη απο την αλγη και εκανα και μετρησεις, οπου Νιτρικα , περίπου 7-8 ppm, αλλα ανεβασμενα Φωσφορικα, χτες 17 , σημερα γυρω στο 20. Νιτρωδη και Αμμωνιακα εχει 0 και pH 7,5.

Χτες πηρα και μερικα γκουραμι, και νομιζω οτι αυτα κανουν πιο καλη δουλεια στην αλγη. Για να μειωσω τα φωσφορικα τι προτεινετε? Στο πετ σοπ μου ειπαν για αντιφωσφορικο, αλλα θα προτιμουσα να δοικιμασω καποια πιο φυσικη μεθοδο. Τη δευτερα εκανα την πρωτη αλλαγη, το 20 % και σημερα λεω να κανω και αλλη λογω φοσφωρικων. Επισης σταματησα να λιπαινω.

Αυτο που με χαλαει πιο πολυ ειναι η αλγη πανω στην αμμο που εχει γινει σα χαλι και ειναι μια αηδια, τι μου προτεινεται? :lmao:

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες αρχικα.με τι τεστ μετρας..?

φωτοπεριοδος συνεχομενη οχι περισσοτερο απο 8ωρο ημερησιως.

γκουραμια και κλοουν δεν εχουν καμμια σχεση με την καταπολεμηση της αλγης.

το προβλημα ξεκιναει απο το ποσο μετρας σωστα τα φωσφορικα σου καθως και τα νιτρικα.πολλες φορες αρκετα τεστ εχουν αστοχια υλικου(δεν μιλαω για στικς τα οποια συνηυθως δειχνουν οτι να'ναι).

οπως και να εχει ισως καποιο υλικο που να εχεις σου τα αυξανει η η τροφη που εχεις εχει πολλα φωσφορικα....

Link to comment
Share on other sites

Δουελυω σε χημικο εργαστηριο και κανω τις μετρησεις εδω, οχι με στικακια, αλλα με κιτ που ειναι τσεκαρισμενο οτι δεν δειχνουν οτι ναναι.

Κοιατξε απο τροφη δεν αφηνω να μεινει μεσα και τα ταιζω μια φορα την ημερα, υπαρχει περιπτωση ενα ξυλο που ειχα σε παλιο ενυδρειο να ανεβαζει τα φωσφορικα?

Χτες που πηρα και ενα καινουργιο, τα εβρασα και τα 2 πριν τα βαλω, ετσι μου ειπαν στο πετ σοπ.

Με αλλαγες νε ρου λογικα δεν πρεπει να συμμορφωθει η τιμη των φοσφωρικων? Και μηπως ξερεις σε τι τιμη πρεπει να κινουνται?

Link to comment
Share on other sites

ενας ατυπος κανονας λεει περιπου 1/12 με 1 τα φωσφορικα και 12 τα νιτρικα για να μην υπαρχουν αλγες.

κακως τα εβρασες τα ξυλα καθως χασανε ολα τα πολυτικα συστατικα τους.

οχι το ξυλο δεν επηρεαζει αρνητικα τις τιμες του ενυδρειου..

ναι με τις αλλαγες νερου θα μειωσεις τις τιμες που ειναι ανεβασμενες.εαν επιμενουν,τοτε και για λιγο χρονικο διαστημα μπορεις να βαλεις και καποιο αντιφωσφορο για να βοηθησει... :P

Link to comment
Share on other sites

Καλως όρισες!!!

Καλή αρχή στη προσπάθεια σου!!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...