Jump to content

Προετοιμασια για αλλαγη νερου...


Recommended Posts

Καλησπερα στην ομαδα!

Θελω να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με την προετοιμασια νερου..

1) Επιλογη δοχειου: εχω διαβασει πως το δοχειο που θα παρω θα πρεπει να εχει σημα καταλληλοτητας για τροφιμα...Ομως σε μια γρηγορη ερευνα στα γυρω μαγαζια δεν βρηκα κατι ...Αντιθετως βρηκα πλαστικα δοχεια σε πολυ καλες τιμες και στις διαστασεις που θα ηθελα χωρις ομως αυτο το σημα... Γνωριζει καποιος αν η αγορα ενος τετοιου δοχειου εγκυμονει κινδυνους?

2)Επιλογη θερμοστατη: υπαρχει προβλημα αν για την προετοιμασια 30 λιτρων νερου χρησιμοποιω θερμοστατη των 100w? (ετσι ωστε να τον εχω και σαν ανταλλακτικο σε περιπτωση βλαβης αυτου που εχει το ενυδρειο..)

3)Eπιλογη αντλιας νερου: ποσα λιτρα ανα ωρα πρεπει να γραφει η αντλια ετσι ωστε να σηκωνει το νερο στα 1,3m? Θα μπορουσε η διαδικασια αυτη να γινει με ενα εξωτερικο φιλτρο?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημητρης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Να σε βοηθήσω στις όσες γνώσεις έχω μέχρι στιγμής επί του θέματος, γιατί έχω δοχείο προετοιμασίας 30 λίτρων.

1. Το δοχείο με το σήμα καταλληλότητας είναι ένα πλαστικό χρώματος καφέ ανοιχτό (συνήθως), με μεγάλο στρογγυλό καπάκι. Αν πας σε κανα χρωματοπωλείο- παντοπωλείο θα βρεις. Τώρα αν δεν βρίσκεις ρώτα αν δοχείο κάνει για τρόφιμα (λάδι-ελιές)

2.Εγώ θερμοστάτη έχω έναν sera στα 25w και είναι μια χαρά στα 30 λίτρα. 100w είναι κάπως μεγάλος- αν έχει προστατευτικό κάλυμμα και δεν ακουμπάει το στοιχείο του (αντίσταση) στο δοχείο, ρύθμισε το στην θερμοκρασία του ενυδρείου σου και μέτρα σε μια ώρα τη θερμοκρασία μήπως έχει ανέβει περισσότερο. Μετράς και βλέπεις...

Στην χειρότερη πας για μικρότερο. Το σίγουρο είναι πως θα καίει λίγο παραπάνω :lmao:

3.Από αντλία εγώ έχω την EIHEIM 1002 με ένα σφιγκτήρα (κολάρο) και αλφαδολάστιχο είναι αρκετά δυνατή. Σε min ανεβάζει κανονικά με ελάχιστη ροή στο 1.5m περίπου για να μην στρεσάρονται τα ψαράκια. Στο max ποτίζεις στα 2m :P

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να σου πω.

Για φίλτρο έχω κάνει μια πατέντα σε ένα κινέζικο φιλτράκι και ένα σέϊκερ του καφέ.

Αν ψάξεις στα DIY θα βρεις διάφορες ιδέες.

Με 150γρ τύρφη Fluval αφού την αφήσω να "δουλέψει" μια μέρα και δω ότι δεν ανεβάζει Αμμωνία (καθάρισε) μου κατεβάζει το Ph στο 6.8 σε 12 ώρες περίπου.

Αυτά από μένα.

Άκου και τους έμπειρους μήπως κάνω κάτι λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...