Jump to content

Ντροπή & Αίσχος!


Recommended Posts

Μένω στον Άγιο Στέφανο, τα τελευταία 6 χρόνια από διάφορα ανθρωπόμορφα τέρατα είχε παρατηρηθεί το απεχθέστατο φαινόμενο δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων. Τον τελευταίο καιρό (εδώ και 6 μήνες περίπου) η "μόδα" άλλαξε και κλέβουν κατοικίδια από τα σπίτια. Έλειψα 2 μέρες και σήμερα που γύρισα ο σκύλος είχε κάνει φτερά. Προστατέψτε τους πιστούς μας φίλους, η διαστροφή ορισμένων φτάνει μέχρι το σημείο να κλέβουν ζώα γιατί είναι καλά σκυλιά, ακριβή ράτσα ή οτιδήποτε τέτοιο. Είναι το τρίτο κρούσμα στην περιοχή. Αυτός ήταν ο Ρεξ μου μέσα στα χιόνια λίγο πριν την πρωτοχρονιά....

Link to comment
Share on other sites

Είναι απαράδεκτο.

Δυστυχώς η κακή αρχή έγινε πρίν 15 χρόνια.

Δεν λέω ότι οι έλληνες είμαστε αθώοι αλλά απο τότε

άλλαξαν τα πάντα ριζικά.

κρίμα και ελπίζω να τον βρείς τον μούργο :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα ρε Γιώργο....σου εύχομαι να τον βρείς...έχω 2 σκυλιά και άν πάθω κάτι ανάλογο δέν ξέρω πώς θα αντιδράσω....

Link to comment
Share on other sites

Δεν πάει καλά ο κόσμος. Ελπίζω να τον βρεις αν δεν είναι πολύ αργά... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

μέχρι το σημείο να κλέβουν ζώα γιατί είναι καλά σκυλιά, ακριβή ράτσα ή οτιδήποτε

23794[/snapback]

Μάλλον αγνοείς και ένα άλλον πιο σοβαρό λόγο ο οποίο θα σας ανατριχιάσει αν τον ακούσετε.

Κάποιοι αλλοδαποί δε θέλω να αναφερθώ ποιας εθνικότητας τα κλέβουν για έναν και συγκεκριμένο λόγο.

Για να τα φάνε παρακαλώ. ναι...ναι για να τα φάνε.

Μη σας φαίνεται καθόλου περίεργο.

Το χω ζήσει με τα ίδια μου τα μάτια καθώς επίσης και ομολόγια ατόμου που παραδεχόταν ότι το κάνει. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

GEORGE,

Σου εύχομαι να τον βρείς. Έχω σκύλο και σε καταλαβαίνω, πολλές φορές νοιώθω οτι τι ζωντανό είναι καλύτερο από πολλά "δίποδα" ζώα - και δεν έχει να κάνει η εθνικότητα ή το χρώμα.

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα ρε Γιώργο....σου εύχομαι να τον βρείς...έχω 2 σκυλιά και άν πάθω κάτι ανάλογο δέν ξέρω πώς θα αντιδράσω....

23799[/snapback]

Δημήτρη, πριν κάποια χρόνια μας σκότωσαν ένα κόλευ με αυτοκίνητο. Ο τύπος το έκανε επίτηδες . 'Ηταν σαν να χάναμε παιδί - το σκυλί το είχαμε 8 χρόνια, καταλαβαίνεις το δέσιμο

Link to comment
Share on other sites

Λυπαμε πολυ, αλλα εχω την εξης απορια...

Πως γινεται να κλεψεις σκυλο?

Αντε και στον εκλεψα , ο σκυλος θα κατσει εκει? Δεν θα φυγει να ψαξει το αφεντικο του?

Link to comment
Share on other sites

Λυπαμαι πολυ και σου ευχομαι να τον βρεις τον φιλαρακο σου συντομα.Αυτο που λεει ο Βαγγελης το εχω ακουσει και εγω!Καταλαβαινω τη στεναχωρια σου γιατι εχω και εγω σκυλια και ειναι πραγματικα μελη της οικογενειας.Τι αλλο να πουμε ρε παιδια, εχουμε ξεφυγει οι ανθρωποι εντελως...

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο πραγματικά λυπάμαι για το Ρεξάκο σου. Θέλω να πιστεύω και σου εύχομαι να έχει φύγει για καμιά βόλτα και να ξαναγυρίσει γρήγορα.

Παίρνω την ευκαιρία από το ποστ σου για να πω και εγώ κάτι για τα «Ανθρωπόμορφα τέρατα» που αναφέρεις παραπάνω. Παρόμοιο περιστατικό με δηλητηρίαση αδέσποτων, είχαμε και εμείς στην περιοχή μου με θύματα 2 αδέσποτα. Στη δική μου περίπτωση η κατάσταση έχει προχωρήσει και πέρα από τα αδέσποτα. Έχω και εγώ ένα Γερμανικό Ποιμενικό (MiniMe) 3.5 ετών. Ένας παρανοϊκός γείτονας (αιτιολογώ τον χαρακτηρισμό λέγοντας πως έχει νοσηλευτεί και ακολουθεί μάλλον και φαρμακευτική αγωγή) , μου δημιουργεί εδώ και 2 χρόνια προβλήματα με φασαρίες και καβγάδες λέγοντας ότι ο σκύλος τον ενοχλεί. Το αποκορύφωμα ήταν πριν περίπου 6 μήνες να βρω στο μπαλκόνι μου ένα κομμάτι λουκάνικο με ένα χάπι μέσα. Ευτυχώς πρόλαβα και το βρήκα πρώτος και το μάζεψα. Δεν μπορώ να περιγράψω την οργή και τον πανικό που ένιωσα συνειδητοποιώντας πόσο απροστάτευτοι είμαστε εμείς και οι μικροί μας φίλοι. Δε σου κρύβω ότι κάθε απόγευμα που γυρίζω σπίτι, τρέμω μέχρι να τον δω στο μπαλκόνι να μου κάνει χαρές. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι αυτά τα «τέρατα» μπαίνουν πλέον και μέσα στα σπίτια μας.

Με εξοργίζει το γεγονός ότι κάποιοι τέτοιοι τύποι μπορούν και ασκούν αυτή τη μορφή τρομοκρατίας την ίδια στιγμή που εμείς δεν έχουμε και πολλά πράγματα να κάνουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τις ζωές των μικρών μας φίλων.

Τελευταία «παράσταση» έδωσε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε απειλώντας με μηνύσεις, καταγγελία στη φιλοζωική κλπ.

Έχει κάποιος φίλος εμπειρία από παρόμοια περίπτωση και αναφέρομαι στη νομική πλευρά του θέματος;

Από κάποιες συζητήσεις που έχω κάνει άλλοι μου λένε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και άλλοι ότι μπορεί να με αναγκάσει να δώσω το σκύλο. Η δεύτερη περίπτωση με αρρωσταίνει και μόνο στη σκέψη.

Εύχομαι και πάλι να τον βρεις γρήγορα.

Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι για το νομικό πλαίσιο που μπορεί να υπάρχει, παρακαλώ ας μας το πει.

Link to comment
Share on other sites

Γιωργο πολυ λυπαμαι για τον σκυλο σου ελπιζω να τον βρεις αν ειναι βαλε και κάποια αγγελια με φωτο σε στύλους στην γειτονια σου.

Φιλε Κωστα μην ανχωνεσε ο νομος λεει πως μπορεις να εχεις εναν σκυλο ή 2 γατες ή καποια πουλια αρκει να μην ενοχλουν. Τώρα εγώ θα σου έλεγα απ τη στιγμή που ο τύπος είναι τρελός, καλά εγώ θα του είχα δώσει να φάει το λουκάνικο με το χάπι αν ήμουν στη θέση σου και θα είχα φωνάξει την αστυνομία και θα του έκανα μήνυση, να εχεις το σκυλο συνέχεια μεσα στο σπιτι και οχι στο μπαλκονι γιατι ο ανωμαλος μπορει ανα πασα στιγμη να του ριξει φολα και να μην τον προλαβεις και θα σου ελεγα να πας στον κτηνιατρο να παρεις ατροπινη που ειναι αντιδοτο για τις φολες σε ενεση, θα σου πει ο γιατρος που θα την κανεις και την ποσοτητα αναλογα το βαρος του σκυλου σου, για να μην εχεις κανα δυσαρεστο (χτυπα ξυλο).

Στην γειτονια των δικων μου οι ανθρωποι ειναι τελειως ζωα και βαζουν φολες ετσι για πλακα και οσα γατακια ειχαμε , δεν ενοχλουσαν κανεναν, τα βρισκαμε τεζα και δεν μπορουσαμε να τα σωσουμε. Τον εναν τον γατουλη μου του ειχαν ριξει κλωτσια και του ειχαν σπασει τους πνευμονες γιατι ο τυπος ειχε περιστερια και ετυχε το ζωο να περασει απο κει. Ειχε γινει χαμος γιατι μαθαμε πως το κανε αυτός και η απαντηση του ηταν "ενταξει να σας παρω εναν αλλο περση" ....... δεν χρειαζεται να πω τι ειχε γινει....

Link to comment
Share on other sites

Τζίνια, σ’ευχαριστώ για τη συμβουλή.

Θα μιλήσω με την Κτηνίατρο σχετικά, αν και φοβάμαι πως μέχρι να μπορέσω να επέμβω θα είναι αργά. Όσω για το «μέσα στο σπίτι» , ο σκύλος είναι βασικά στη κουζίνα και βγαίνει στο μπαλκόνι όταν ακούσει κάτι και λογικό είναι κάποιες φορές να γαβγίσει. Από όλη την γειτονιά και από άλλες 19 οικογένειες στην πολυκατοικία, μόνο αυτός έχει πρόβλημα. Και η ειρωνεία.....; έχει και αυτός μία σκυλίτσα (boxer), δεμένη μέρα νύχτα με μία αλυσίδα 2μ, σε χάλια κατάσταση, και θέλει να κάνει σε εμένα μαθήματα ζωοφιλίας. Είναι αυτό που λέει ο λαός «Ο κακός ο χρόνος περνάει, ο κακός ο γείτονας όχι!!!!»

BTW Να τα εκατοστίσεις!!!!!!!!!! :thumbup::o

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστω πολυ Κωστα.

Μην τον αφηνεις καθολου να βγαινει στο μπαλκονι και αν ειναι τοσο ασχημα η σκυλιτσα του μπορεις να φωναξεις την φιλοζωϊκη να επεμβει

Link to comment
Share on other sites

Έβαλα σε στύλους φωτογραφία του σκύλου κλπ στοιχεία μπας και είμαι τυχερός φίλη Τζίνια. Δυστυχώς υπάρχει κόσμος εντελώς ανώμαλος, όπως αυτός στην περίπτωση του φίλου Κώστα. Δεν ξέρω τι να πω, είμαι στενοχωρημένος και οργισμένος ταυτόχρονα, μένω σε μονοκατοικία, ο σκύλος πραγματικά ήσυχος και όμως, πριν κανά δυο χρόνια έζησα τη φρίκη του δηλητηριασμού αλλά πρόλαβα το κακό. Δεν μπορώ να εξηγήσω τέτοιου είδους συμπεριφορά αλλά και τι δε θα έδινα για να ήξερα τον αλήτη που το έκανε και το κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο πίστεψέ με καταλαβαίνω την οργή σου.

... αλλά και τι δε θα έδινα για να ήξερα τον αλήτη που το έκανε και το κάνει.

23845[/snapback]

Στη περίπτωσή μου είμαι 99,9% σίγουρος πως το έκανε αυτός. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, για 5 λεπτά θα μπορούσα να ήμουν μπροστά τη στιγμή που την έβαζε. Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρω ποιος από τους δύο ήταν τυχερός. Εγώ που δεν τον είδα και απέφυγα τη φυλακή ή αυτός που είναι ακόμα ζωντανός και αρτιμελής. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Δεν με έχω ξαναδεί έτσι.

Όποτε καλύτερα να μην ξέρουμε λεπτομέρειες εκτός εάν αυτές μπορούν να μας οδηγήσουν στο να βρούμε το μικρό μας φίλο.

Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει τη φωτογραφία του σκύλου σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, κτηνιάτρους, κολώνες, σχολές οδηγών, στο δήμο, στο σταθμό του τραίνου, σε στάσεις λεωφορείων, σε pet shop, όπου μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Ακόμα δυστυχώς τίποτα....

Μου είπαν ότι αν το έσκασε μόνος του και με δεδομένο ότι είναι εποχή ζευγαρώματος δε χρειάζεται να ανησυχώ, σε μια βδομάδα δέκα μέρες θα γυρίσει λέει. Έχει κανείς φίλος ανάλογη εμπειρία? :thumbup: Επίσης μου είπαν περιπτώσεις που βρήκε κάποια το σκύλο της μετά από 2 χρόνια. Σε ένα ντοκιμαντέρ μια φορά είδα έναν στην Αυστραλία που πήγε διακοπές στη βόρειο αλλά ο ίδιος έμενε στη νότιο. Έχασε το σκύλο του και όσο και να τον έψαξε δεν μπόρεσε να τον βρει. Μετά από 6 μήνες ο σκύλος γύρισε πίσω μόνος του…. Απλά απίστευτο, ας ελπίζουμε ότι θα είμαι τυχερός.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το πιστευω ρε Γιωργο.Αν ειναι δυνατον!Ποιος να τολμησει να κλεψει αυτο το θηριο?Οι γειτονες δεν ειδαν τιποτα?Ευχομαι να ειναι αυτο που ειπες στο τελευταιο σου ποστ.Να εχει παει για αλητειες και να επιστρεψει συντομα.

Εσυ φιλε Κωστα γιατι δεν του κανεις ασφαλιστικα μετρα οτι σε απειλει με τα διπλωματα που εχει να εισαι σιγουρος οτι θα σε πιστεψουν.

Link to comment
Share on other sites

Γιωργιο εμενα μια φορα μου ειχε φυγει ενα κυνηγοσκυλο που ειχαμε για να ζευγαρωσει και μαλιστα επειδη το ηθελε για γαμπρο ενας γειτονας τον ειχε πιασει και τον ειχε βαλει στο σπιτι του χωρις να μας πει, ηταν κι αυτος λιγο λολος, αλλα μετα απο καμια βδομαδα γυρισε σπιτι μονος του και μετα απο 2 μηνες ηρθε ο τυπος και μας ειπε τι ειχε κανει και μας εδινε και σκυλακι. Αλλα δυστυχως ηταν η μονη φορα που ειχαμε σταθει τυχεροι :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Φίλη Τζίνια το μόνο που έχει μείνει σαν παρηγοριά είναι η σκέψη πως κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην περίπτωση μου. Ο Ρεξ έχει πολύ τρίχωμα και τώρα με τη ζέστη θα υποφέρει, τουλάχιστον ας είναι σε κάποιο σπίτι που θα τον περιποιούνται. Δεν είχε φύγει ποτέ και αμφιβάλω αν θα τα βγάλει πέρα μόνος του εκτός σπιτιού. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Εγω ευχομαι να τον βρεις και να ειναι καλα ή αν δεν τον βρεις να ειναι τουλαχιστον σε καποιο σπιτι που θα τον φροντιζουν και θα τον αγαπαν οπως εκανες και συ :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...