Jump to content

Ας μου πειτε τη γνωμη σας μετα απο οσα εχω κανει


Recommended Posts

Καλησπερα σας παιδια! εχω καιρο να μπω απο τοτε που εκανα εγγραφη μια και δεν ειχα χρονο ουτε θυμαμαι αν εχω ξαναγραψει (και δεν μπορω να το βρω μια και "δεν το εχω" με τα φορουμ)

Η ιστορια ειναι η εξης... πριν 1.5 χρονο πηγα και εγω ενα πρωι σε ενα πετ και λεω θελω ενυδρειο "κοπμλε" στα 180ευρω το πολυ...

για να μην σας κουραζω κατελιξα με ενα 90αρι φυτεμενο που του εχω αλλαξει τα παντα εκτος απο το γυαλι γυρω γυρω εχασα ψαρια/φυτα στην πορεια εκανα πανικοβλητες γενες με ξιφοφορους και αλλα ευτραπελα και βεβαιως ταλαιπωρισα αρκετα ψαρακια χωρις λογο... τωρα πλεον και 12 μηνες ολλα πανε καλα στο ενυδρειο μου και εχω ενα 26L για μια γενα που εχω κανει (ξιφοφοροι).

απο τοτε και μετα δεν ξανα υπολογισα το θεμα κοστος τοσο πολυ.

Στο διαταυτα λοιπον.. εχω ενα εξωτερικο φιλτρο ροης 1400 LT. Σε ενα ενυδρειο στα 200LT που θελω να το βαλω ειναι αρκετο?

ειμαι σε σκεψη αν θα βαλω μεσα κιχλιδες η δισκους (αν και με εντυπωσιαζουν/ερωτας τα reef νομιζω οτι ειναι νωρις για κατι τετοιο) οποτε μενω στο γλυκο νερο

Για το τι θα βαλω μεσα διαβαζω το φορουμ και αν εχω ερωτησεις θα σας πω.

Α και μια δευτερη ερωτηση ειτε βαλω δισκους η κιχλιδες ποσα λιτρα πρεπει να ειναι το ενυδρειο για τις γενες?

(αμα θυμηθω κατι αλλο θα σας πω)

EDIT θυμηθκα γιατι καποιοι στο youtubeβλεπω να ανοιγουν δια της βιας το στομα στις κιχλιδες για να βγαλουν τα μωρα? εχει καποιο σκοπο αυτο? η απλα λαλακιζονται?

Έγινε επεξεργασία - ΓιωργοςΚ1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Γιώργο αρχικά καλώς ήρθες στην παρέα μας. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις αντίστοιχες κατηγορίες που υπάρχουν στο φόρουμ για τους δίσκους και τις κιχλίδες Αφρικής, για να αποφασίσεις τι θές να κάνεις με το ενυδρείο σου. Η διαδικασία που αναφέρεις ονομάζεται stripping και καλό θα ήταν να αποφεύγεται καθώς είναι μια διαδικασία που ταλαιπωρεί τα ψάρια. Καλό είναι να αφήνουμε τα πράγματα να εξελίσσονται πιο φυσικά. Καλή συνέχεια.

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Προτεινω να πας σε αφρικανες.

Ειναι νωρις για δισκους και θελεις κι αλλο εξοπλισμο.

Τα 200 λιτρα και το φιλτρο δεν φτανουν για δισκους, απο την αλλη εχει πολυ ροη για δισκους

Εκτος κι αν κατσεις και διαβασεις λιγο και παρεις ενα 400αρι ενυδρειο (μινιμουμ) με 2-3 φιλτρα για πολυ βιολογια, αντιστροφη οσμωση, λεπτη αμμο και πολλα ξυλα, αντε και μερικους εχινοδωρους.

ΥΓ Και οι δισκοι κιχλιδες ειναι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

σας ευχαριστω παιδια...

για την ωρα ψαχνω να δω αν οι γλυφτες ειναι ερμαφροδιτοι γιατι θα τρελαθω σε λιγο... :)

γιατι εχω μονο ενα στο ενυδρειο πολλα αυγα απο αυτον και ενα μωρακι που μοιαζει παααααρα πολυ με γλυφτη αν κρινω απο τις κινησεις του και το πως κρυβεται... σε λιγες μερες θα ειναι απολυτα ξεκαθαρο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...