Jump to content

Seachem Phosguard


Recommended Posts

Γενικά

Το PhosGuard αφαιρεί άμεσα και γρήγορα τα φωσφορικά και πυριτικά άλατα από ενυδρεία γλυκού και θαλασσινού νερού. ΔΕΝ ενδείκνυται όταν έχει χρησιμοποιηθεί σταθεροποιητής pH με βάση τα φωσφορικά για ενυδρεία γλυκού νερού. Το PhosGuard είναι εξαιρετικά πορώδης για βέλτιστη ροή νερού μέσα από αυτό.

250 ml του προϊόντος κουράρουν περίπου 300-400 lt νερού ενυδρείου.

Οδηγίες χρήσης

Για καλύτερα αποτελέσματα το PhosGuard θα πρέπει να τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο στο φίλτρο ώστε να επιτρέπεται η μέγιστη διέλευση νερού μέσω αυτού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιασδήποτε μορφής φίλτρο (εσωτερικό, εξωτερικό ή φίλτρο trickling). Καλό θα ήταν πριν τη χρήση να τοποθετηθεί σε κάποια πορώδης σακούλα, ώστε να μην διασκορπιστεί στο νερό του ενυδρείου. Χρησιμοποιήστε 250 ml (1 κούπα) για κάθε 300-400 λίτρα νερού ενυδρείου. Αφήστε το προϊόν στο φίλτρο για 4 ημέρες και κατόπιν ελέγξτε με κάποιο test την τιμή των φωσφορικών στο νερό. Αν η συγκέντρωση των φωσφορικών δεν έχει πέσει κάτω από 0.02 mg/lt στο νερό που μετράμε, αντικαταστήστε με νέο PhosGuard, αλλιώς αφήστε το προϊόν έως ότου δείτε τις τιμές των φωσφορικών να αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά. Όσο η συγκέντρωση φωσφορικών παραμένει υπό έλεγχο, το προϊόν δεν εξασθενεί. 250 ml του προϊόντος αυτού μπορούν να κουράρουν πάνω από 300 λίτρα νερού ενυδρείου (π.χ. θα αφαιρέσει έως και 20 mg/lt φωσφορικών σε 300 λίτρα νερού, γεγονός που εξαρτάται από τις συγκεντρώσεις των φωσφορικών/πυριτικών καθώς και από το βιολογικό φορτίο του ενυδρείου). Υπερδοσολογία δεν προτείνεται. Το PhosGuard δεν είναι προϊόν που μετά τον κορεσμό του θα βγάλει φωσφορικά/πυριτικά άλατα πίσω στο νερό του ενυδρείου. Μπορεί να αφαιρεθεί, να στεγνώσει και να ξαναχρησιμοποιηθεί, έως ότου κορεστεί. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται συνεχώς μικρές ποσότητες του προϊόντος, παρά μία μεγάλη ποσότητα.

Προσοχή: Μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα κατά την επαφή του με το νερό. Μπορείτε να το βρέξετε πριν τη χρήση του σε διπλάσιο όγκο νερού από αυτόν που θα κουράρει, και κατόπιν να το ξεπλύνετε.

post-190-1150395303_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...