Jump to content

2 ερωτήσεις


jimn

Recommended Posts

Έχω ένα φυτεμένο με ζωοτόκα,έχω και μια αεραντλία,υπάρχει κάποιος περιορισμός στην ώρα που πρέπει να είναι σε λειτουργία λόγω των φυτών?Αν ναι πόσες και ποιες ώρες πρέπει να είναι αναμμένη? Το δεύτερο είναι για το τάισμα του πληθυσμού : χρησιμοποιώ μόνο φλεικς και κάτι σαν χάπι που είναι για τα ψάρια του βυθού(έχω 1 γατόψαρο)τα υπόλοιπα είναι κατά κύριο λόγο γκαπυ,4 καρδινάλιοι,2 σαε,5 apple snails,και ένας γλύφτης αλπίνος.Τι τροφή προτείνετε να τα ταίζω γιατί απ ότι διάβαζα και σε κάποια άλλα post προτείνουν όλοι ποικιλία.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1. εάν είναι αρκετά φυτεμένο το ενυδρείο σου η αεραντλία μόνο κακό στα φυτά, καθώς απομακρύνει το χρήσιμο για αυτά CO2. Αντίθετα ευνοεί τα ψάρια αφού βοηθά στον εμπλουτισμό του νερού σου με Ο2. Συνήθως όμως στα φυτεμένα τη δουλειά αυτή την κάνουν υπερικανοποιητικά τα φυτά. Πρέπει λοιπόν να βρεις την χρυσή τομή. Κόψε την αεραντλία, παρατήρησε τα ψάρια σου, ανεβαίνουν στην επιφάνεια λαχανιασμένα;

Αν ναι δοκίμασε να δημιουργείς περισσότερη ανατάραξη με την έξοδο του φίλτρου σου και παρακολούθησε πάλι τα ψάρια σου. Μπορεί αυτό να τους αρκεί. Ιδανικά μπορείς να μετρήσεις pH και KH στο ενυδρείο σου και βάσει του πίνακα που θα βρεις εδώ δες πόσο CO2 έχει το νερό σου και αν είναι κατάλληλο για τα ψάρια.

2. τα ψάρια ανάλογα με το σώμα τους και την θέση του στόματός τους θα δεις ότι είναι "σχεδιασμένα" να τρέφονται είτε από την επιφάνεια, είτε από τη μεσαία ζώνη, είτε από το βυθό του ενυδρείου σου. Καλή η ποικιλία, αλλά τα guppy δεν μπορούν να φάνε ταμπλέτες! Μάθε σε ποια ζώνη ανήκουν τα ψάρια σου και θα καταλάβεις!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...