Jump to content

Green Neon Tetra


Recommended Posts

το ενυδρειο μου ειναι 60 λιτρα και ειμαι στην διαδικασια του στρωσιματος του αρχισε με safe start πριν μια βδομαδα. οι σημερινες τιμεσ ειναι :

nh3/nh4 0

no2 0

no3 δεν εχω παρει τα τεστ ακομα... :)

ph 7.2

gh 8

kh 5

οι μετρησεισ εγιναν με υγρα τετσ api και tetra.τα πρωτα ψαρια (10 green neon tetra) μπηκαν στο ενυδρειο πριν 5 μερες και η συμπεριφορα τους ηταν πανεμορφη (κοπαδακι που πηγενε σε ολα τα σημεια του ενυδρειου και δεν ενοχλουταν απο το φως) το πρωτο ταισμα εγινε μετα απο μια μερα και εφαγαν κανονικα. απο τη δευτερα λοιπον δεν ασχολουνται με το φαγητο το οποιο πεφτει στην αμμο και μενει εκει και μενουν κρυμμενα καθολη την διαρκεια της "ημερας" (η οποια διαρκει 9 ωρες) στο ποιο σκοτεινο σημειο του ενυδρειου (η κατω απο τα ξυλα η κατω απο το φιλτρο (εσωτερικο)). φαινοντε λεσ και ειναι υπερβολικα στρεσαρισμενα, αλλα απο τι.τι μπορω να αλλαξω για να ηρεμισουν. εβαλα τιρφυ πριν απο λιγο για να κατεβασω το ph κατω απο 7. αν εχει κανενας το ιδιο ειδος και εχει παρατηρησει κατι αντιστοιχο ασ μου πει αν ειναι φυσιολογικο μην ανησυχω τουλ.

Link to comment
Share on other sites

μολις παρατηρησα οτι 2 απο τα δεκα εχουν χασει εντελωσ το χρωμα τουσ και καθοντε σχεδον σταματημενα κατω απο τα ενα ξυλο πολυ κοντα στο βυ8ο σε σημειο που εχει απολυτο σκοταδι.σηκωσα το ξυλο για να τα βρω.οταν τα ενοχλησα με τα δαχτυλα μου απλα πηγαν λιγο πιο περα τπτ ιδιαιτερο ενω τα υπολοιπα 8 οταν δεν υπαρχει κινηση στο υπολοιπο δωματιο βγαινουν απο την κρυψωνα τουσ και κανουν καμια βολτιτσα.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου βιαστηκες να τα βαλεις τα ψαρακια μεσα.λες οτι αρχισες τι στρωσιμο πριν 1 εβδομαδα και τα ψαρια τα εβαλες πριν 5 ημερες.διαβασε για τις αποιτησεις των νεον σε νερο.για αυτα τα ψαρακια το ph σου ειναι πολυ υψηλο.ιδανικο ειναι 6-6,5.κανε και μια αλλαγη νερου.

Link to comment
Share on other sites

εκανα αλλαγη 10 λιτρων και ερηξα το ph στο 6.8 με τιρφη. οσο για το αν τα εβαλα νωρις δεν ξερω αλλα οι οδηγιες του safe start λενε οτι πρεπει να μπουν ψαρια 24 ωρες μετα το παρασκευασμα οποτε μαλλον ειμαι οκ απο αυτο.μετα απο πολλες ωρες παρατηρησης σημερα τα ψαρια νιωθουν ανετα και βγαινουν απο την κρυψωνα τους εφοσον δεν υπαρχει καμια μα καμια κινηση σε ολο το δωματιο. δεν ξερω τι σημαινει αυτο και αν μποπω να το διορθωσω με καποιο τροπο. ο καιρος θα διξει μαλλον.πληροφοριακα nh3/4 k no2 στο 0 και σημερα.

Link to comment
Share on other sites

παρενθεση.ελεγα να βαλω αλλη μια λαμπα (εχω μια 15w plant color της sera) για τα φυτα κυριως αλλα μετα απο αυτη την αντιδραση που εχουν τα μικρα στο φωσ εχω μπει σε σκεψεις. τι λετε να κανω?

Link to comment
Share on other sites

Συμπλήρωσε τη Φόρμα Διάγνωσης Ασθένειας και άνοιξε ένα νέο θέμα εδώ για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Έγινε επεξεργασία - FotisGt
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω.το εκανα ηδη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...