Jump to content

Αντικατάσταση εσωτερικού φίλτρου με εξωτερικό.


Manolis

Recommended Posts

Μερικές ερωτήσεις σχετικά με την αλλαγή του υπάρχοντος εσωτερικού φίλτρου, με ένα εξωτερικό.

Αρχίζω με την τεχνικά δυσκολότερη ερώτηση(για εμένα τουλάχιστον)

Είναι δυνατή η αφαίρεση του ενσωματωμένου εσωτερικού μου φίλτρου τριών σταδίων, το οποίο είναι κολλημένο στην δεξιά πλευρά του ενυδρείου μου, με μαύρη σιλικόνη;

Είναι το σημείο που ίσως βάλει φρένο στην απόφαση για αλλαγή.

Γίνετε να ξεκολλήσω τη σιλικόνη χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα; Και μιλάω πάντα με το ενυδρείο γεμάτο.

Και ας υποθέσω ότι αυτό γίνεται(αν μου έλεγε κάποιος και τον τρόπο θα βοηθούσε αφάνταστα), έχω κατά νου 2 φίλτρα για τα οποία η γνώμες σας θα με βοηθήσουν να διαλέξω πιο θα πάρει τη θέση κάτω από το ενυδρείο.

Πρόκειται για δυο φίλτρα της eheim, μάρκα η οποία βλέπω πως συνιστάται στην πλειοψηφία των προτάσεων.

Το πρώτο είναι το Eheim professionell II 2026, και το δεύτερο το Eheim professionell II 2028.

Νομίζετε πως η δύναμη του πρώτου είναι αρκετή για τα 200 καθαρά λίτρα μου ή να προτιμήσω το μεγαλύτερο που όμως κοστίζει και 70 ευρώ περισσότερο;

Τέλος να κάνω και μια ερώτηση που αφορά και τη διάχυση του CO2.

Μπορώ να συνδέσω ένα διχυτή όπως για παράδειγμα τον reactor 1000 εδώ http://www.aqua-medic.de/freshwater/en/3/reactor1000/ , για καλύτερη διάλυση του αερίου, ή πρέπει να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη προδιαγραφή στο φίλτρο για την ένωση τους;

Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ είναι δυνατή η αποκόλληση του εσωτερικού φίλτρου. Με ΠΡΟΣΟΧΗ βέβαια και ένα καλό ξυράφι. Όλα τα εσωτερικά φίλτρα που έχω δει μπορούν να ξεκολληθούν, άλλα πιο εύκολα άλλα πιο δύσκολα!

Η ερώτησή μου σχετικά με το φίλτρο είναι η εξής: γιατί δεν παίρνεις ένα 2217 (1000 λτ/ω) και θες να πας σε 2026 ή 2028? Και πιο ακριβά είναι και με μικρότερη ροή. Μπορείς φαντάζομαι να βρεις ένα 2217 γύρω στα 130 ευρώ (στην Ελλάδα) και μέσω internet (δεν ξέρω για Βέλγιο τιμές) πιστεύω φθινότερα! Το 2217 με 1000 λτ/ω ανακυκλώνει 5 φορές το νερό από το εμυδρείο και είναι αθάνατο!!!

Σχετικά με τον Reactor 1000. Aυτόν χρησιμοποιώ κι εγώ και το μηχάνημα είναι ΑΠΛΑ το καλύτερο!!!!!!!!!! Μέχρι να τον αγοράσω είχα ξοδέψει καμιά 150 ευρώ σε αυτοσχέδια πειράματα και διάφορους άλλους. Είναι λίγο τσιμπημένος (στην τιμή) αλλά από δουλειά σκίζει! Το μόνο που χρειάζεται είναι κατά προτίμηση όπως λένε και οι οδηγίες 1000 λτ/ω. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το πόσες φυσσαλίδες παροχή CO2 έχεις ανά δευτερόλεπτο. Εμένα με 4 φ/δ που έχω δοκιμάσει προλαβαίνει και μου τις διαλύει χωρίς να βγαίνει στο νερό η παραμικρή φυσσαλίδα! Και το δουλεύω και με μεγαλύτερη ροή (~1700 λτ/ω). Με λίγα λόγια ο συγκεκριμένος ΚΑΝΕΙ ΑΨΟΓΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!! Συνδέεται χωρίς κανένα πρόβλημα στο 2217. Η σωλήνα που θέλει πρέπει να είναι 12/16, αυτή ακριβώς που βγάζει το 2217!

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Θα το επιχειρήσω λοιπόν, και εύχομαι να είναι από τα εύκολα στο ξεκόλλημα…

Μου κάθεται άσχημα να μου τρώει τόσο χώρο και να έχω αυτό το μαύρο όγκο(ωχ, θυμήθηκα το φυλάκιο κοντά στο Διδυμότειχο) στη δεξιά πλευρά, αντί να έχω μια δεύτερη πλευρά παρακολούθησης των μικρών μου φίλων(η πίσω και η αριστερή πλευρά δυστυχώς βλέπουνε σε τοίχο).

Για το φίλτρο τώρα.

Καταρχήν η τιμή που έχω βρει το 2026 είναι ίδια με αυτή του 2217.

Οι λόγοι που με έκαναν να το προτιμήσω είναι το ότι πρόκειται για πιο νέο μοντέλο, με περισσότερες ευκολίες, όπως πχ. αυτόματο ξεκίνημα λόγω αντλίας, πιο εύκολο στο καθάρισμα και μικρές ακόμα λεπτομέρειες.

Υπολόγισα πως για τα περίπου 200-210 καθαρά λίτρα μου ο ρυθμός ανακύκλωσης που προσφέρει, είναι υπεραρκετός…

Από την άλλη το 2028 είναι αρκετά ανώτερο, μεγαλύτεροι χώροι για τα υλικά, και 3 θήκες αντί για 2 που προσφέρουν τα προηγούμενα, αλλά με τη διαφορά στην τιμή θα μπορούσα κάλλιστα να αγοράσω το διαχυτή.

Φυσικά διευκρινίζω πως δεν έχω την παραμικρή πρακτική εμπειρία, δεν είχα ποτέ εξωτερικό φίλτρο, αλλά ούτε καν έχω δει στην πράξη τη λειτουργία των συγκεκριμένων μοντέλων, ώστε να μπορέσω να βγάλω κάποιο αντικειμενικό συμπέρασμα.

Έτσι θα βασιστώ στις γνώμες και τις προτάσεις τις δικιές σας, που σίγουρα διαθέτετε την απαραίτητη εμπειρία.

Για το διαχυτή τέλος, έλυσα την απορία σύνδεσής του (πριν ή μετά το φίλτρο), με μια επίσκεψη στο ανάλογο άρθρο που έχεις στο site σου(το οποίο παρεμπιπτόντως δείχνει πολύ καλύτερα στην νέα πλατφόρμα που το έχεις ανεβάσει), και η αγορά ου πλέον θεωρείται δεδομένη.

Όπως λες και πιο πάνω, και εγώ έχω ξοδέψει ένα κάρο λεφτά για διάφορες λύσεις, που όμως δεν αποδίδουν τα πρέποντα.

Αυτό πλέον είναι οφθαλμοφανές, μετά την πρόσφατη απόκτηση ενός ελεγκτή ΡΗ, δεν μπορώ να κατεβάσω την τιμή κάτω από 6,9-7, γιατί αν ανεβάσω τη ροή εισαγωγής του αερίου πάνω από +-1 φυσαλίδα το δευτερόλεπτο, η σκάλα διάχυσης της denerle που αγόρασα τελευταία, μπουκώνει με αποτέλεσμα οι φυσαλίδες να φεύγουνε πολύ χοντρές ανεβαίνοντας πολύ γρήγορα, και φυσικά να μην γίνεται σωστή διάλυση, αλλά άσκοπη κατανάλωση αερίου.

Πιστεύω πως δεν θα έχω πρόβλημα με το Reactor 1000, όποιο φίλτρο από τα τρία τελικά αγοράσω.

Λοιπόν! 2217 ή 2026-28;;

Link to comment
Share on other sites

Aν θες να δεις και να συγκρίνεις τα τρία φίλτρα 2026-2028-2217 ρίξε μια ματιά ΕΔΩ.

Μπορεί το 2026 να έχει περισσότερες ευκολίες, αλλά έχει μικρότερη ροή και μικρότερο κάδο. Από κει και πέρα είναι δικό σου θέμα να αποφασίσεις :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μάλλον θα καταλήξω στο 2028.

Με ξέρω, αν πάρω κάποιο από τα άλλα δυο, θα το έχω συνέχεια στο μυαλό γιατί δεν πήρα το καλύτερο.

Οπότε…., μια τσέπη που είναι να αδειάσει ας αδειάσει..

Το έχω βρει στο aquaristic.net, στα 176 ευρώ, και δίνουν μαζί και τα Ehfimech και Ehfisubtrat pro.

Γνωρίζετε αν η ποσότητα που προσφέρουν είναι αρκετή για να γεμίσω τα 7 λίτρα του κάδου, ή να παραγγείλω ταυτόχρονα και κάτι ακόμα(ή ακόμη αν είναι καλύτερα να βάλω κάποιο άλλο υλικό:wootwoot:;

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που μιλάμε για φυτεμένο με πολλά φυτά και τα ψαράκια σου από ότι βλέπω είναι μικρού μεγέθους, δε νομίζω ότι χρειάζεσαι πάνω από 2 λίτρα βιολογικό. Στείλε ένα email να σου πουν τις ποσότητες που δίνουν και συμπλήρωσε τα υπόλοιπα με τα υλικά που ήδη έχεις και μπλε σφουγγάρι.

Link to comment
Share on other sites

Οπ, με τα αγγλικά-γερμανικά…..

Πάντως λογικά πρέπει να είναι τα πακέτα του ενός λίτρου, οπότε έχω 2 λιτρα+1 από το ήδη υπάρχον στο φίλτρο μου, θα γίνει η δουλειά.

Για το μπλε σφουγγάρι Μιχάλη, παίρνω ένα μεγάλο κομμάτι και το κόβω, ή υπάρχουν έτοιμα για κάθε φίλτρο με τις ακριβείς διαστάσεις;

Μπορώ να βάλω και τον άσπρο υαλοβάμβακα;

Link to comment
Share on other sites

Ή θα πάρεις τα σφουγγάρια που δίνουν για το συγκεκριμένο φίλτρο (με συγκεκριμένες διάστασεις) ή θα πάρεις μεγάλο κομμάτι και θα το κόψεις. Συνήθως το δεύτερο είναι και πιο οικονομική λύση.

Άσπρο υαλοβάμβακα θα βάλεις και στην αρχή και στο τέλος και κάθε μήνα περίπου θα τον αλλάζεις γιατί θα είναι το βασικό μηχανικό υλικό του φίλτρου και θα μαζεύει πολύ μούργα.

Link to comment
Share on other sites

Η παραγγελία έγινε.

Τελικά υπερίσχυσε το 2028, και φυσικά ο διαχυτήρας με μέγεθος τέρατος :wootwoot:

Να σας κάνω ακόμα μια ερώτηση βρε παιδιά, αρκετά παράξενη θα έλεγα…

Αν έχω καταλάβει καλά το συγκεκριμένο φίλτρο δουλεύει καλά με μια σωλήνα εξαγωγής μέγιστου μήκους 2 μέτρων.

Στο δικό μου ενυδρείο συμβαίνει το εξής.

Στη δεξιά μεριά (πάντα όπως το κοιτάμε από μπροστά) υπάρχουνε οι μόνες τρύπες που μπορώ να περάσω τις 2 σωλήνες του φίλτρου, αν και περνάω και όλα τα καλώδια από κει κάπως θα τα βολέψω και αυτές.

Το θέμα είναι όμως ότι το ντουλαπάκι με τον ελεύθερο χώρο για το φίλτρο βρίσκεται στην αριστερή πλευρά.

Δηλαδή έχουμε αμέσως αμέσως, το μήκος του ενυδρείου +- 110cm, συν το ύψος από τη βάση του φίλτρου ως τις τρύπες σχεδόν στην επιφάνεια του ενυδ. συν ξανά τη διαδρομή της εξόδου +-100cm αν πρέπει να την βγάλω στην αριστερή πλευρά για να είναι απέναντι από τη σωλήνα εισόδου, έχουμε κάμποσα μέτρα σωλήνας.

Ακόμα και λοξά να τη βάλω από το φίλτρο στις τρύπες του ενυδρείου, έχω το ελάχιστο 130cm απόσταση + περίπου 1 μέτρο εσωτερικά.

Θα μπορέσει η αντλία να αποδώσει τα απαραίτητα;

Ο άνθρωπος από το μαγαζί μου πρότεινε να τρυπήσω το αλουμίνιο που είναι κολλημένο στο πάνω μέρος το τζαμιού(ύψος 8 cm) ,από την αριστερή πλευρά, έτσι ώστε να μειώσω τη διαδρομή.

Προσωπικά όμως τη φοβάμαι την εγχείρηση αυτή.

Μήπως με τους κραδασμούς το κάνω θρύψαλα το ενυδρείο…

Τι νομίζετε, υπάρχει κίνδυνος και να αφήσω τα πράματα όπως έχουν, ή να το επιχειρήσω;

Link to comment
Share on other sites

Nα αφήσεις τα πράγματα ως έχουν!!!

Μπορείς πρώτα να δοκιμάσεις έτσι και αν δεν σε καλύπτει μετά το συζητάμε. Αλλά θα σε καλύπτει. Το 2217 που έχει τα ίδια λτ/ω μου σηκώνει το νερό στα 2.3 μέτρα και το ενυδρείο είναι 160 λτ και πάνε όλα μια χαρά!!!!

Μην φοβάσαι τίποτα :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστός.

Αυτό θα κάνω, μερικές φορές από τη βιασύνη και την ανυπομονησία κάνουμε λάθος κινήσεις που πολλές φορές μας βάζουν σε ιστορίες.

Θα περιμένω ακριβώς να το δοκιμάσω πρώτα στην πράξη και αν τυχών, που και εγώ δεν το πιστεύω, υπάρχει μειωμένη απόδοση, το ξανασυζητάμε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι στους φίλους ου βοήθησαν με τις συμβουλές τις γνώσεις και την υπομονή τους! :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν αργησα και εχεις βγαλει το εσωτερικο φιλτρο ηδη να σου πω οτι μπορεις πολυ πολυ ευκολα να το βγαλεις χρησιμοποιοντας τι πιο λεπτη χορδη απο κιθαρα ... την κατω κατω δηλαδη ...

Καλη συνεχεια .. :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς μιλάς για συρμάτινη χορδή ηλεκτρικής ή ακουστικής! :wootwoot:

Με χορδή κλασσικής... ..δεν παίζει το έργο! :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Όχι το εσωτερικό δεν το έβγαλα ακόμα.

Περιμένω να έρθει πρώτα το εξωτερικό, αλλά το θέμα είναι πως δεν έχω και κιθάρα…

Θα δοκιμάσω με τον κλασικό τρόπο με τι λεπίδα, και αν δεν τα καταφέρω το ρίχνω και στις μουσικές λύσεις :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Όχι το εσωτερικό δεν το έβγαλα ακόμα.

Περιμένω να έρθει πρώτα το εξωτερικό, αλλά το θέμα είναι πως δεν έχω και κιθάρα…

Θα δοκιμάσω με τον κλασικό τρόπο με τι λεπίδα, και αν δεν τα καταφέρω το ρίχνω και στις μουσικές λύσεις :wootwoot:

27634[/snapback]

Επειδή έκανα ακριβώς την ίδια δουλειά σε ένα ενυδρείο 80 λίτρων που έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου θα σε απογοητεύσω λίγο:

Αν το φίλτρο έχει κολληθεί πολύ σφιχτά δεν ξεκολλάει σχεδόν με τίποτα. Στη δική μου περίπτωση δε χωρούσε ούτε ξυράφι, ούτε χορδή καθώς ο μάστορας είχε κάνει κολλήσεις που θα άντεχαν και σε πυρηνικό ολοκαύτωμα!

Ο καλύτερος τρόπος που βρήκα εγώ είναι ο εξής: Παίρνεις ένα κομμάτι ξυράφι, το βγάζεις από το πλαστικό περίβλημα και (αφού σου βγεί το λάδι) καταφέρνεις να το περάσεις ανάμεσα στο τζάμι και σε μια πλευρά του φίλτρου. Στη συνέχεια χρησιμοποιείς 2 κομμάτια ξύλο ή κατσαβίδια ή ότι άλλο λεπτό και μακρύ έχεις για να σπρώξεις τη λεπίδα προς τα κάτω μέχρι να ξεκολλήσεις την πλευρά. Επαναλαμβάνεις αντίστοιχα και για τις άλλες πλευρές του φίλτρου.

Αν το φίλτρο πιάνει μόνο ένα μέρος του ενυδρείου και όχι όλη την πλευρά (δεν ακουμπάει δηλαδή στην πρόσοψη και στην πλάτη) θα βγεί εύκολα. Αν όχι θα είναι πιο δύσκολο.

Και στις 2 περιπτώσεις είναι κατά τη γνώμη μου αδύνατο να το αφαιρέσεις ενώ το ενυδρείο είναι γεμάτο με νερό. Όταν το αφαιρέσεις θα διαπιστώσεις ότι η σιλικόνη θέλει αρκετό ξύσιμο για να φύγει από τις πλευρές του ενυδρείου και είναι αδύνατον να μην καταλήξει στο νερό.

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Link to comment
Share on other sites

Αμάν φίλε μου Torm, τι αποκάλυψη ήταν αυτή τώρα…

Είδες όμως τι μας κάνουν οι καλοί οι μάστορες, ελπίζω ο δικός μου να μην ήταν και τόσο συνεπής.

Δεν δοκίμασα ακόμα τίποτα γιατί όπως γράφω και πιο πάνω δεν έχω ακόμα το εξωτερικό φίλτρο.

Πάντως το εσωτερικό δεν είναι σφηνωμένο, δεν ακουμπάει δηλαδή στην πρόσοψη και στην πίσω πλευρά.

Η απόσταση βέβαια που το χωρίζει είναι ελάχιστη, αλλά ελπίζω πως θα είναι αρκετή για να γίνει η δουλειά.

Έτσι και αλλιώς τώρα δεν μπορώ να κάνω πίσω, θα πρέπει να γίνει με το καλό ή με το κακό.

Για τη σιλικόνη που θα μείνει μέσα με ανησυχεί πιο πολύ, πως θα την βγάλω, γιατί περίπτωση να το αδειάσω για την ώρα δεν υπάρχει, ελπίζω να μη με ζορίσει πολύ πολύ.

Θα σας αναφέρω τις εξελίξεις μόλις κάνω την εγχείρηση.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν βγάζεις τα ψάρια σε έναν κουβά και να βγάλεις και το μισό νερό να κάνεις την δουλειά σου ήσυχα και ωραία!

Δεν νομίζω να σου δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα έχεις με ένα γεμάτο ενυδρείο!

Αν και δεν είναι η καλύτερη λύση σίγουρα το στρες των ψαριών θα είναι λιγότερο!

Link to comment
Share on other sites

Αδύνατον να βγάλω όλα τα ψάρια από μέσα.

Το ενυδρείο είναι φουλ στα φυτά, και δεν θα μπορέσω ποτέ να τα πιάσω χωρίς να χαλάσω φυτά.

Αφού να φανταστείς εδώ και τρεις μέρες πολεμώ να πιάσω 2 Epalzeorhynchus να τους μεταφέρω στο άλλο ενυδρείο, και όλο μου ξεφεύγουν.

Το μόνο που ίσως θα μπορούσα να κάνω για να ευκολύνω την κατάσταση, είναι να βγάλω το μισό νερό όπως λες, και να κάνω και την εβδομαδιαία αλλαγή του με την ευκαιρία.

Έτσι θα καθαρίσω πιο εύκολα, έστω και το μισό χώρο του φίλτρου. :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα στο πρότεινα!

Έχεις και πολλά ψάρια μέσα και θα φάνε μεγάλη φρίκη!

Γιατί δεν τα αφήνεις και τα δύο φίλτρα όσο και αν αυτό δεν είναι αισθητικά ωραίο και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

Κάνε το εσωτερικό μόνο μηχανικό ή βιολογικό!

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα στο πρότεινα!

Έχεις και πολλά ψάρια μέσα και θα φάνε μεγάλη φρίκη!

Γιατί δεν τα αφήνεις και τα δύο φίλτρα όσο και αν αυτό δεν είναι αισθητικά ωραίο και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

Κάνε το εσωτερικό μόνο μηχανικό ή βιολογικό!

27760[/snapback]

Σωστος!!! :wootwoot: ο kouzman :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Μπα, όλη η δουλειά γίνεται για να έχω καθαρότερο νερό, αλλά και να κερδίσω λίγο χώρο.

Άμα κρατήσω και το κουτί δεν αλλάζει τίποτα, εξ άλλου το 2028 που περιμένω είναι κατά πολύ περισσότερο του αρκετού και από θέμα ροής του νερού, και από θέμα χωρητικότητας για το βιολογικό καθαρισμό.

Η δουλειά θα γίνει!

Τώρα για το στρες των ψαριών….

Νομίζω υπάρχουν κάτι "ηρεμιστικά" αν θα μπορούσαμε να τα πούμε έτσι, για περιπτώσεις σαν και αυτές, ή όταν βάζουμε νέα ψαράκια κτλ.

Τα έχει δοκιμάσει κανείς; δεν νομίζω να έχουν παρενέργειες, θα ήταν ότι πρέπει για την περίπτωση :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω!

Αν το έχεις πάρει απόφαση κάντω απλά προσεκτικά!

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη γεια.Η γνώμη είναι να μήν βγάλεις αμέσως το εσωτερικό φΊλτρο. Εγκατέστησε το εξωτερικό ,ριχτου και 1εως 2 καψουλες Bactozyme και αφησε τα μαζί να δουλέψουν μεχρί να ωριμάσει το εξωτερικό και μετά βγάζεις το εσωτερικό.

Επειδή εβγαλα και εγω το εσωτερικό φιλτρο δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου.Πήγα στο φαρμακείο και πήρα ενα νυστερι μιάς χρήσης και το ξεκόλλησα.Μετά με προσοχή αφαίρεσα το υπολοιπο τησ σιλικόνης .Τα ψάρια είναι μιά χαρά. Ο φιλος που σου είπε για χορδή κιθάρας και αυτός είναι σωστός .

καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια προτού το αφαιρέσεις αδειασέ το με προσοχή ,πάρε ενα λαστιχο και ρούφηξε οσο ειναι δυνατό τα κατακάθια ( πιθανόν να υπάρχει λίγη λάσπη) για να μην χυθούν μέσα στο ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς μιλάς για συρμάτινη χορδή ηλεκτρικής ή ακουστικής! :wootwoot:

Με χορδή κλασσικής...  ..δεν παίζει το έργο! :wootwoot:

27537[/snapback]

Εννοειτε οτι μιλαω για συρματινη χορδη ... δε θεωρησα σκοπιμο να το επισυμανω ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...