Jump to content

Νέον--άρρωστο ή έγκυος???


Recommended Posts

Γειά! Είμαι ο Άγγελος και δηλώνω καινούριος στο hobby των ενυδρείων. Ασχολούμαι λιγότερο από ένα χρόνο. Έχω εδώ και λίγο καιρό (λιγότερο από μήνα) ένα ενυδρειάκι 17 λιτρων όπου διατηρώ ένα κοπαδάκι από 9 Paracheirodon innesi και ένα πλακόστομο. Εδώ και λίγες μέρες παρατηρώ ένα από τα ψάρια και βλέπω μία υπερβολικά φουσκωμένη κοιλιά ενώ που και που απομονώνεται από τα υπόλοιπα ή να το κυνηγάει κάποιο άλλο. Είναι άρρωστο ή τελικά είναι έγγυος?? Στο ενυδρείο έχω στρωμένο φίλτρο (Elite 125) εδώ και 2 μηνών με υαλοβάμβακα. Θερμοστάτη 25W, αλλά από φωτισμό μία εξωτερική κοινή λάμπα πυρρακτώσεως καθώς δεν υπάρχει θέση για λαμπτήρα φθορίου. Τώρα το καλοκαίρι η θερμοκρασία κυμαίνεται από 29C μέχρι 32C. Τροφή: TetraRuby καθώς και αποξηραμένη γαρίδα. Λίπασμα: TetraPlant FloraPride 10ml κάθε 15 μέρες. Αλλαγές νερού: κάθε 5 μέρες, το 40%. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Άγγελε και καλώς ήρθες στο φόρουμ... :)

Δυστυχώς η κατάσταση που αναφέρεις δέν μπορεί να απαντηθεί με σιγουριά και θα χρειαστεί μια φωτό του ψαριού για καλύτερα.

Πάντως μι γρήγορη ερώτηση είναι άν στο σημείο του φουσκώματος τα λέπια του ψαριού είναι εντάξει και δέν πετάγονται προς τα έξω.Άν ναι τότε μάλλον πρόκειτε για Dorpsy που είναι μια αρκετά δύσκολη ασθένια.

Περιμένω νέα σου για το ψαράκι για να μπορέσω να δώσω μια ποιό σωστή και ολοκληρομένη απάντηση... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για το καλοσόρισμα! Δυστυχώς δεν διαθέτω scanner για να προβάλλω κάποια foto, αλλά στην ερώτησή σου για τα λέπια στο φούσκωμα παρατήρησα πως είναι μια χαρά, δεν πετάγονται προς τα έξω. Μπορώ τώρα να ξεαγχωθώ και να συμβιβαστω με το γεγονός οτι βρίσκομαι στα πρόθυρα γέννησης μικρών neon?? Ή μήπως υπάρχει περίπτωση να είναι κρούσμα της κλασικής αρρώστιας των neon?? εάν είναι έγγυος τελικά, πότε γεννάει?? εννοώ πρωί, βράδυ, σούρουπο κτλ...ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Link to comment
Share on other sites

Να σε ρωτήσω κάτι; Πόσο φαί τους δίνεις; Είσαι σίγουρος για το στρωμένο φίλτρο; έχεις τσεκάρει τις παραμέτρους του νερού και είναι όλα καλά;

Link to comment
Share on other sites

Από φαί τους δίνω 4-5 φυλλαράκια τη μέρα. Είναι ένα κοπάδι από 9 βλέπεις! Πολύ ή λίγο?? Για το φίλτρο είμαι απόλυτα σίγουρος! Όσον αφορά τις παραμέτρους, μόνο το νιτρικά έιχα ελέγξει προ 10 ημερών και τα βρήκα σε πολύ καλά επίπεδα, εως μηδενικά..αλλά μόνο τα νιτρικά! Τίποτα άλλο!

Link to comment
Share on other sites

Το φαί φαντάζομαι είναι μια χαρά (εγώ τους ρίχνω περισσότερο (Μη γελάς Husky)). Το dropsy θα ήταν πιθανό αλλά εάν έχεις και είχες καλές συνθήκες δεν ξέρω συγνώμη. Καλύτερα δες εσύ εδώ πως είναι το dropsy

http://www.fishpalace.org/disease.htm#Dropsy

Link to comment
Share on other sites

Απ'ότι βλέπω το νέον είναι σε πού καλύτερη κατασταση από τις εικόνες που είδα! Τα λέπια του είναι μια χαρά..ααα! Στο φως φαίνεται μία σκιά στρόγγυλη μέσα από το φούσκωμά του..μπορεί να είναι τα αυγά που συγκεντρώνονται σιγά σιγά?? Πού μπορώ να βρω πληροφορίες για αναπαραγωγή neon? Έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα στο internet αλλά δεν είχα ποτέ προσωπική εμπειρία! Επίσης το βλέπω να κινείται μια χαρά με το υπόλοιπο κοπάδι! Ευχαριστώ για τη βοήθεια μέχρι στιγμής!

Edited by Άγγελος Βλότσος
Link to comment
Share on other sites

Δες εδώ:

http://mike-edwardes.members.beeb.net/Pinnesi.html

Πάντως από ότι έχω διαβάσει τα θηλυκά έχουν πιο μεγάλες και στρογγυλές κοιλιές οπότε μάλλον αυτό είναι το "πρόβλημα" σου

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...