Jump to content

ατυχια


costasm
 Share

Recommended Posts

Εδω και καποιους μηνες μου ειχε καρφωθει η ιδεα να φτιαξω ενα ενυδρειο μονο με με ενα ψαρι μεσα και συγκεκριμενα μια σμερνα.

Οταν την ειδα πριν λιγο καιρο στον Ταρεκ μια μαυρη με κιτρινη ριγα (yellow ribon )στη πλατη κοντα 25 ποντους την κρατησα και οταν το ενυδρειο στηθηκε και εστρωσε μπηκαν και 6-7 κιλα ζωντανος βραχος μπηκε εχθες το απογευμα με τα πιτσιρικια καταενθουσιασμενα.Ολα καλα της εδωσα και ενα μικρο κομματακι γαριδα και την εφαγε αμεσως.Μεχρι το βραδυ 11 ολα καλα ειχε βρει και ενα μερος και την ειχε αραξει με το κεφαλι στημενο μπροστα.

Το πρωι μολις ξυπνησα παω να τσεκαρω και τι να δω πουθενα το ψαρι.

Κοιταω πισω και ...ηταν στο πατωμα.Το ενυδρειο εχει κανονικο καπακι και μονο ενα τετραγωνο κοψιμο πισω για το skimmer red sea εσωτερικο με αεραντλια.Αυτο το κοψιμο εχει 1 δαχτυλο κενο απο την μια μερια.Δεν ξερω ποσες ωρες ηταν εκει αλλα οταν το επιασα ηταν μισο ζωντανο.Το εβαλα παλι μεσα κολυμπησε και αρχισε να αναπνεει αλλα πολυ γρηγορα.Μετα απο μια ωρα αναπνεε το ιδιο μπορουσε και να κινηθει γιατι αλλαζε μερος για να βολευτει αλλα στο σωμα τις ειχε κατι σαν γλυτσα που εφευγε.Το μονο που εριξα μεσα ειναι δοση ςtress zyme αυτο με aloe vera μηπως και κανει κατι.

Αυτα τα γραφω πιο πολυ για να ηρεμησω γιατι απο το πρωι κοντευω να παθω εγκεφαλικο απο τα νευρα μου και μετα να παρω γνωμες για το αν μπορω να κανω κατι αλλο γυριζοντας σπιτι νοουμενου οτι θα ζει ακομα.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικη ατυχια αλλα ιδιαιτερα συνηθισμενη.... η Σμερνες μπορουν να βγουν απο το ενυδρειο απο ενα ανοιγμα που ουτε μπορεις να φανταστεις, ουτε μπορεις να το πιστεψεις... Για αρχη πρεπει να τσεκαρεις πολυ προσεχτικα ολες τις παραμετρους του νερου σου ωστε να εξασφαλισεις οτι ολα ειναι καλα και οτι δεν στρεσαρετε παραπανω το ψαρι...απο εκει και περα δεν ξερω κατι αλλο που μπορεις να κανεις αλλα σιγουρα θα σου απαντησουν και αλλοι.

Ελπιζω ολα να πανε καλα....κλεισε ΟΛΑ τα ανοιγματα και διαβασε οσα περισσοτερα μπορεις για το συγκεκριμενο ειδος!

Link to comment
Share on other sites

Διαβασα αρκετα και στα βιβλια μου δεν αναφερει πουθενα οτι εχουν τασεις αποδρασης.Απο τοτε που την ειδα εχω ψαξει τα παντα που μπορω να μαθω.Ανυπομονω να παω σπιτι.

Link to comment
Share on other sites

Διαβασα αρκετα και στα βιβλια μου δεν αναφερει πουθενα οτι εχουν τασεις αποδρασης.Απο τοτε που την ειδα εχω ψαξει τα παντα που μπορω να μαθω.Ανυπομονω να παω σπιτι.

28314[/snapback]

Maximum Size: the Rhinomuraena quaesita grows up to 45 inches.

General Size Specifications: These eels will come to you generally in the 8 - 12 inch range.

Minimum Tank Size: The Blue Ribbon Eel prefers a tank of at least 60 gallons with plenty of places to hide & swim.

Diet: The Rhinomuraena quaesita is a carnivore and likes to eat Prefers live feeder shrimp, can be coaxed to eat frozen foods with time and patience.

Level of Care: The Blue Ribbon Eel is a high maintenance fish.

Behavior: The Blue Ribbon Eel may act aggressively toward other fish.

Hardiness: This is not a hardy fish.

Water Conditions: Keep water quality high (SG 1.020 - 1.025, pH 8.1 - 8.4, Temp. 72 - 78° F).

Range: Indo-Pacific.

General Notes: Needs plenty of places to hide. PVC pipe may help. Known to jump from open top tanks.

Link to comment
Share on other sites

Η βλέννα που είδες μην σε ανησυχεί είναι μια άμυνα του ψαριού όταν βρίσκεται εκτός νερού έτσι ώστε να διατηρεί την υγρασία στο σώμα του και να μην πεθάνει. Σίγουρα έχει σοκαριστεί αρκετά αλλά είμαι αισιόδοξος.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να κλείσεις καλά κάθε τρύπα η χαραμάδα από το καπάκι του ενυδρείου σου.

Περιμένουμε νεότερα… :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε costasm

Θα συμφωνήσω με όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Τα eels έχουν την τάση να μεταναστεύουν βγαίνοντας από το νερό, ειδικότερα όταν κάτι τα ενοχλεί στο περιβάλλον που βρίσκονται.

Επειδή απ' ότι κατάλαβα το ενυδρείο σου είναι φρεσκοστρωμένο και το τάισμα με φρέσκια ακατέργαστη τροφή (γαρίδα), θεωρείται αρκετά βαρύ, υποθέτω ότι πιθανά να ανέβασε τις τιμές τις αμμωνίας τόσο ώστε να αναγκάσουν το ψάρι να αναζητήσει καλύτερο περιβάλλον.

Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει τέτοιο φαινόμενο ξανά εφόσον ο βιολογικός κύκλος του ενυδρείου σου έχει ολοκληρωθεί και σταθεροποιηθεί.

Το stress coat νομίζω ότι θα βοηθούσε επίσης την άμυνα του ψαριού, βοηθώντας το να παραγάγει περισσότερη προστατευτική βλέννα.

Οι παλιοί ψαράδες στις Κυκλάδες, πολλές φορές έβλεπαν σμέρνες στα βράχια, έξω από το νερό, οι οποίες προσπαθούσαν να μεταναστεύσουν σε άλλες "γούρνες" αναζητώντας τροφή. Έπλασαν λοιπόν ένα μύθο, ο οποίος αναφέρεται ακόμα και στις μέρες μας, ότι το ψάρι αυτό βγαίνει από το νερό για να ζευγαρώσει με την οχιά, η οποία ζει σε μεγάλους πληθυσμούς στα νησιά αυτά.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Το θεριο ζει.Ειναι μια χαρα και χθες το βραδυ εφαγε ξανα.Θα ταιζω καθε 2 μερες.Και το φως δεν το ανοιγω πολυ μονο 4-5 ωρες το πρωι (2 * 18 βατ marine day)

Οι μετρησεις δεν ειναι κακες .Αμμωνια δεν εχει .Στο ενυδρειο (110 λιτρ) ηδη υπαρχουν 11 κιλα βραχος ζωντανος και φιλτρο τιγκα στο βιολογικο στρωμενο απο το μεγαλο.Θα γινονται συχνες αλλαγες αλλα με νερο βρυσης.Βαριεμαι να γεμιζω με την οσμοση.Το κανω ηδη για το reef.

Το ειδος της δεν ειναι αυτο που γραφεις .Θα στο γραψω αυριο γιατι το εχω στο σπιτι.Το καπακι δεν ηταν ανοιχτο.Απλα υπηρχε ενα κενο πισω, απο το κοψιμο για να χωρεσει το σκιμερ.Τωρα βεβαια ολα εχουν κλεισει ερμητικα .

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι πραγματικά που το σμερνάκι την σκαπούλαρε Κώστα... :wootwoot:

Τωρα βεβαια ολα εχουν κλεισει ερμητικα .

Εννοείται ότι έπραξες απολύτως σωστά… :wootwoot::wootwoot:;)

Link to comment
Share on other sites

Scientific Name

Gymnothorax flavimarginatus (yellowedged moray)

Hawaiian Name

puhi paka

Link to comment
Share on other sites

foto

post-1234-1152622429_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

φοτο2

_________2.bmp

Edited by costasm
Link to comment
Share on other sites

δεν ειμαι καλος στο κατεβασμα φωτο

Link to comment
Share on other sites

Obtains a maximum size of 124 cm (48.8 in) TL.

Distribution: Indo-Pacific. Inhabits coral reefs and rocky bottoms at depths of 1 - 150 m (3.3 - 492.0 ft).

Does best in an aquarium with plenty of hiding places.

Carnivore. In the wild, feeds primarily on cephalopods, fishes, and crustaceans. In the aquarium, feed twice a week. Feed meaty foods that are appropriately sized for the individual.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ακριβως.

Χθες εγινε αλλαγη νερου (Θα κανω συχνες αν και ταιζω 2 φορες την εβδομαδα)

Εφαγε 1,5 γαριδα νουμερο 1 .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...