Jump to content

μονομαχοι


Ζωή=]

Recommended Posts

γειααα σας.εχω μια μικρη γυαλα στο 1 λιτρο με ενα αρσενικο μονομαχο μεσα. .θα ηθελα να παρω και μια θυληκια για να ζευγαρωσουν. .αλλα επειδη ειναι το πρωτο μου ψαρακι εχω αποριες :D ποσο μεγαλο πρεπει να ειναι το ενυδρειο που θα παρω και γενικα πως γινεται?? <_<:D

Έγινε επεξεργασία - Ζωή=]
Link to comment
Share on other sites

' date='08/05/2010, 18:11:19' post='377167']

γειααα σας.εχω μια μικρη γυαλα στο 1 λιτρο με ενα αρσενικο μονομαχο μεσα. .θα ηθελα να παρω και μια θυληκια για να ζευγαρωσουν. .αλλα επειδη ειναι το πρωτο μου ψαρακι εχω αποριες :D ποσο μεγαλο πρεπει να ειναι το ενυδρειο που θα παρω και γενικα πως γινεται?? <_<:D

γυρο στα 50 λιτρα και παραπανω με φυτα για κρυψωνες και συνηθως 2 θηλυκες γτ θα την κηνυγαει τη μια. περιμενε να ακουσεις και απο πιο εμπειρους....

Link to comment
Share on other sites

<_<:D
Link to comment
Share on other sites

<_<:D
Link to comment
Share on other sites

Σε ολα τα ποστ που εχεις ρωτησει μεχρι τωρα σου εχουν δωσει καμια 15αρια φορες το λινκ με το προφιλ του μονομαχου που γραφει και για την αναπαραγωγη.

Οπως θα διαβασεις θελεις ενα ενυδρειο του αρσενικου, ενα ενυδρειου του θηλυκου, ενα ενυδρειο για το ζευγαρωμα και μετα απο 2-3 μηνες ενυδρεια που θα υποδεχτουν τα νεα ψαρια.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=36770

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Η αναπαραγωγή τους είναι μια μακρόχρονη και επίπονη διαδικασία. Το ζευγάρι δεν πρέπει να είναι πάνω από 1 έτους σε ηλικία. Χρειάζεται καλή προετοιμασία με πολύ καλής ποιότητας νερό και καλή φρέσκια τροφή για 2-3 εβδομάδες, πριν μπουν μαζί τα δύο ψάρια. Το συχνό φρεσκάρισμα του νερού, τα ξερά φύλλα σαν τα Catappa και τα bloodworms για τροφή είναι ένα παράδειγμα.

Το επόμενο βήμα είναι το στήσιμο ενός 40λιτρου ενυδρείου με 10-15 εκ ύψος νερού με ένα απλό αλλά καλά στρωμένο αερόφιλτρο για φίλτρανση. Συνιστάται "γυμνός βυθός" στο ενυδρείο και η άμμος ή το χαλίκι, δεν είναι επιθυμητά καθώς θα χάνονται αυγά σε αυτά.

Προσθέτουμε πυκνά αληθινά φυτά (θα κρατήσουν σε καλή κατάσταση το νερό όταν θα μείνει εκτός λειτουργίας το φίλτρο), μερικά ξερά φύλλα, να επιπλέει ένα κομμένο στη μέση πλαστικό ποτηράκι.

Ένα θερμαντήρα ρυθμισμένο στους 27°C.

Μεταφέρουμε σε αυτό τον αρσενικό από το ενυδρείο του, με μισής ώρας προσαρμογής τουλάχιστον και τον αφήνουμε για μία μέρα να συνηθίσει το νέο περιβάλλον.

Πλησιάζουμε το ενυδρείο της θηλυκιάς έτσι ώστε να βλέπει το ένα ψάρι το άλλο.

Ο αρσενικός θα αρχίσει το Flaring και να χτίζει τη φωλιά κάτω από το κομμένο ποτηράκι και η θηλυκιά θα πρέπει να είναι ήδη γεμάτη αυγά.

Αν δεν είναι, θα την αφήσουμε μέχρι να γεμίσει και θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμη όταν θα δούμε κάθετες ραβδώσεις στο σώμα της.

Όταν είναι έτοιμη και η φωλιά θα μεταφέρουμε με καλή προσαρμογή και τη θηλυκιά στο 40λιτρο.

Στην αρχή θα έχουν αψιμαχίες. Εδώ θα χρειαστούν τα φυτά για παροχή κρυψώνας σε αυτόν που θα τις φάει (ίσως είναι και το αρσενικό).

Μπορεί να χρειαστούν ώρες έως και μέρες μέχρι να ολοκληρώσουν τα καθήκοντα τους.

Αν φανεί ότι τα πράγματα αγριεύουν πολύ, χωρίστε τα ψάρια.

Συνήθως το ζευγάρωμα γίνεται από αμέσως έως και σε 1-2 μέρες.

Όταν γίνει το αρσενικό θα μαζέψει τα αυγά και θα τα βάλει στη φωλιά.

Θα ζευγαρώσουν μερικές φορές ακόμα και μόλις βεβαιωθείτε ότι η θηλυκιά είναι άδεια από αυγά, μεταφέρετε την στο ενυδρείο της για να ηρεμήσει.

Μη την αφήσετε στο ενυδρείο γιατί κινδυνεύει.

Το αρσενικό θα μείνει να προσέχει τη φωλιά μέχρι να σκάσουν τα αυγά χωρίς ούτε να τρέφεται καν.

Θα τα αερίζει, θα απομακρύνει τα αγονιμοποίητα, θα μαζεύει όσα πέφτουν και θα τα ξαναβάζει στη θέση τους κλπ

Κάποιοι πρωτάρηδες μπαμπάδες ίσως φάνε τα αυγά ή το γόνο.

Αν γίνει κάτι τέτοιο αντιληπτό, απομακρύνετε και τον πατέρα από το ενυδρείο.

Τα αυγά θα σκάσουν μετά από 48 ώρες. Θα δείτε τις ουρίτσες να κρέμονται από τη φωλιά και ο πατέρας θα πιάνει και θα επιστρέφει στη θέση του όποιο μικρό πέσει.

Μέσα στην επόμενη μέρα, ο γόνος θα έχει ενδυναμωθεί τόσο όσο να μένει στη φωλιά.

Μόλις καταναλώσουν όλο το λεκιθικό του σάκο και αρχίσουν να κολυμπάνε ελεύθερα, μπορεί να επιστρέψει ο πατέρας στο ενυδρείο του.

Τώρα αρχίζει το τάισμα με infusoria και μετά από μερικές μέρες με νεοεκκολαφθείσα αρτέμια.

Θα χρειαστούν καθημερινές αλλαγές νερού λόγω του συχνού ταΐσματος, με προσοχή στο χειρισμό για να μη χαθεί γόνος. Το νερό της αλλαγής πρέπει να είναι ίδιων παραμέτρων (pH, gH, θερμοκρασία) με του ενυδρείου.

Θα ζήσουν μαζί για 2-4 μήνες και θέλουν καθημερινή φροντίδα πριν πάνε πια στα νέα ενυδρεία τους.

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλως ήρθες!!

Κάνεις δεν κάνεις τελικά την αναπαραγωγή πάρε ένα ενυδρείο κάπου 30 λίτρα για να μπορεί να ζει ο μονομάχος σου με μπόλικα ζωντανά φυτά και κανένα ξυλαράκι!!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...