Jump to content

Προβολές σε σχέση με το χόμπι μας...


Recommended Posts

Πήγα εχθές στο πλανητάριο του ευγενιδίου ιδρύματος. Αλήθεια πόσοι έχετε ξανα πάει μετά την κλασική έκδρομή που πήγατε μαζί με το σχολείο σας;

Πήγα με αφορμή την γυναίκα μου να δεί τον μικρό πρίγκιπα αλλά φτάνοντας εκεί, στην είσοδο σε δέχεται μία μίνι έκθεση με κοράλια...Ηταν το πρώτο σοκ. Στην συνέχεια υπάρχει ένα πολύ μικρό παράρτημα απο το μουσείο Γουλανδρή σε κοράλια και κοχύλια.

Τέλος πάντων ήταν κάτι που προσωπικά μου άρεσε πολύ και θα προσπαθήσω να πάω και στο μουσείο.

Βλέποντας το πρόγραμμα με τις προβολές του πλανητάριο το μάτι μου έπεσε στο "Κοράλλια και Ύφαλοι", Δεν υπήρχε περίπτωση να μην το δώ.

Το εισιτήριο έχει μόνο 8 ευροπουλα και είναι διάρκεια μίας ώρας. Είναι πάρα πολύ καλό, μιλάει για την ζωή στους υφάλους, δείχνει την ζωή που υπάρχει εκεί. Είναι απίστευτή η προβολή σε θόλο, νομίζεις ότι βρίσκεσε σε ένα τεράστιο ενυδρείο. Πολλά απο τα ψάρια πο έδειχνε τα έχω δεί σε θαλασσινά ενυδρεία. Άψογο απο όλες τις πλευρές. Θυσιάστε μία ώρα απο το σαββατοκυριακό σας και 8 ευρώ και δείτε το.

Σας παραθέτω το κείμενο που γράφει στο πρόγραμμα όπως και url.

Σε μια βουτιά στα υπέροχα νερά των κοραλλιογενών υφάλων, μας προσκαλεί η νέα ταινία θόλου «Κοράλλια και Ύφαλοι». Σας προσκαλούμε λοιπόν σε μια ταινία θεαματική, σε μια ταινία που προβάλλει όσο λίγες τις σπάνιες υποθαλάσσιες φυσικές ομορφιές της Γης, σε «νερά» που κρύβουν εικόνες απίστευτης ομορφιάς. Ελάτε ταυτόχρονα να βουτήξουμε, παρέα με διάσημους επιστήμονες, σε θάλασσες που ήδη κινδυνεύουν και σε οικοσυστήματα που προσπαθούν να μας θυμίσουν: /"Δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας... Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας"./

Παραγωγή: (Mac Gillivray Freemann Films, 2004)

http://www.eugenfound.edu.gr/frontoffice/p...E&cnode=306

(Αν πάτε μην σας τρομάξουν τα πολλά παιδιά... Πάνε πολλοί γονείς με τα παιδιά τους όπως και πολλοί οργανισμοί.)

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να αναφέρω ότι για το κοινό οι ώρες που δέχετε το πλανητάριο είναι τις καθημερινές μετά της 17:30 και το σαββατοκυριακο απο το πρωί.

Τις καθημερινές τα πρωινά είναι μόνο για σχολεία...

Έγινε επεξεργασία - Naias
Link to comment
Share on other sites

Το πλανητάριό μας είναι πραγματικά φοβερό. Σου δημιουργεί τρομερή αίσθηση. Είχα πάει πριν από 2 χρόνια περίπου. Το εισιτήριο βέβαια το θεωρώ πολύ υψηλό!

Link to comment
Share on other sites

Από τα φθηνότερα θα έλεγα σε σχέση με τα village...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...