Jump to content

Απο τον νέμο στης κιχλίδες


Ζ.Χ

Recommended Posts

:wootwoot: Καλησπέρα,ονομάζομαι χρήστος. Ολα ξεκίνησαν όταν πήρα στην κόρη μου το παιδικό ΝΕΜΟ,εκεί είδα ένα τεράστιο ενυδρείο και μου μπήκε η ιδέα.Ασχετος με το αντικείμενο άρχισα να γυρνάω καταστήματα της θεσ/νίκη και να ρωτάω τι μπορώ να κάνω. Τελικά κατέληξα στης κιχλίδες γιατί μου φάνηκε πιο εύκολο το στρώσιμο του ενυδρείου. Πήρα για αρχή ένα σχετικά μικρό ενυδρείο(70 λίτρα),κατάφερα να πετύχω γρήγορα της τιμές του νερού που χρειαζόταν και έκανα μία σχετικά κάλη διακόσμηση. Ξεκίνησα με 2 κλόον και ένα tropheus duboisi,το κακό είναι ότι το κατάστημα δεν με ενημέρωσε για της διατροφικές συνήθειες του duboisi με συνέπεια να το χάσω μάλλον απο σκουλίκια στο στομάχι του(στεναχωρέθηκα αρκετά)και άρχισα να ενημερώνομαι απο το internet για τα πάντα. Τώρα έχω 4 μήνες που το έχω και αν και ξέρω ότι έχω πολλές κιχλίδες για το μέγεθος του ενυδρείου μου η συμβιωσή τους είναι πολλή καλη. Υπάρχει ιεραρχία αλλά περνάνε καλά.Τα ψάρια που έχω είναι 1)tropheus duboisi(όμορφος με καλή συπεριφορά) 2)tropheus ikola (όμορφος και αρκετά τσαμπουκάς ειδικά απέναντι στον duboisi χωρίς προβλήματα όμως 3)altolamprologus kalbus(έξυπνος και πάρα πολλή όμορφος) 4)neolamprologus brichardi(κουκλος αλλά αρκετά επιθετικός,ευτυχώς τον πήρα τελευταίο. 5)labidochromis caeruleys(O αρχηγός του ενυδρείου για τώρα τουλάχιστον) 6)Εαν αλμπίνο με κόκκινα μάτια που μοιάζει με τον παραπάνω,αλλα δεν έχω καταφέρει ναδώ ποιός είναι 7)aylonacara red ruby κόκκινοι κιχλίδα Αυτά πάντως όταν κάνω το μεγάλο μου ενυδρείο θα το πάω για tanganyka. Χάρηκα που σας γνώρισα.
Link to comment
Share on other sites

:wootwoot: Χρήστο στο Aquazone.

Βασική προυπόθεση όταν φτιάχνουμε ένα ενυδρείο για κιχλίδες είναι να έχουμε αποφασίσει τι είδη θα βάλουμε και από ποια λίμνη και με τι διατροφικές συνήθειες. Το λάθος που έχεις κάνει εσύ είναι ότι έχεις μπλέξει διάφορα είδη και με διάφορετικές διατροφικές συνήθειες.

Για παράδειγμα τα είδη aulonocara θέλουν πλούσιες σε προτεείνες τροφές κάτι τέτοιο όμως στα διάφορα είδη mbuna σε καθημερινή βάση μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα όπως το malawi bloat.

Για τον λόγο αυτό όταν θα στήσεις το νέο σου ενυδρείο καλό θα είναι να έχεις κατασταλάξει στο τι είδη θέλεις και από ότι βλέπω έχεις διαλέξει είδη από μία πολύ όμορφη περιοχή την λίμνη Tanganiyka.

Link to comment
Share on other sites

WELCOME to AQUAZONE φιλε ΧΡΗΣΤΟ !!! :wootwoot::wootwoot:

Οπως επισης και σεβομενος τα λεγομενα σου κατεμε τα ψαρια σου ειναι παρα πολλα και μεγαλουτσικα σε μεγεθος για ενα ενυδρειο 70 λιτρων ... Αρκει να αναφερω ενδεικτικα οτι :

1. tropheus duboisi 9 εκατοστα

2. tropheus ikola 11 εκατοστα

3. neolamprologus brichardi 10 εκατοστα

4. labidochromis caeruleys 15 εκατοστα

Αν μπορεις πηγαινε σε ενα μεγαλητερο ενυδρειο και επελεξε με ποια ειδη θες να ασχοληθεις ...

Οτι χρειασθεις εδω ειμαστε να το συζητησουμε ..... :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Welcome!

Έχουν δίκιο τα παιδιά πάρε ένα μεγαλύτερο και χώρισε τα είδη σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους για να νιώθουν καλύτερα!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...