Jump to content

bettas


zapetros

Recommended Posts

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΑ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΟΝΟΜΑΧΩΝ .ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 10 ΛΙΤΡΩΝ .ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΝΗΣΤΡΑ .ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ?.ΥΠΑΡΧΕΙ Η' ΖΕΥΓΑΡΩΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος αναπαραγωγής. Πρέπει όμως να προηγηθεί κατάλληλη προετοιμασία για να επιτύχεις στην προσπάθεια που θα κάνεις, καθώς και σωστές συνθήκες.

Πριν τα βάλεις μαζί, τα ψάρια πρέπει να προετοιμαστούν με πλούσια πρωτεϊνούχα διατροφή για 2 εβδομάδες περίπου, σε πολύ καλές συνθήκες νερού και περιβάλλοντος. Θα χρειαστείς τανκ ~40-60 λίτρων για το ζευγάρωμα, με πολλές κρυψώνες, φυτά και πολύ χαμηλή ροή νερού. Θα πρέπει να τα χωρίσεις αμέσως μετά, αφώνοντας τον αρσενικό με τα αυγά (εάν επιτύχει η προσπάθεια, γιατί δεν συμβαίνει πάντα να είναι συμβατά τα ζευγάρια που θα βάλουμε). Επίσης θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί για τον διαχωρισμό των μικρών - αν επιτύχει - σε ~2,5 μήνες από τη γέννα.

Είναι αρκετές και σημαντικές και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες που θα πρέπει να διαβάσεις και να μάθεις πριν δοκιμάσεις. Ψάξε στο διαδίκτυο, υπάρχει πλούτος υλικού.

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Εγω να σου πω την αλληθεια προτειμω να τα ζευγαρωνω απο Μαϊο και μετα που ανεβαινει η θερμοκρασια και ειναι και ποιο ευκολο και για τα μωρα. Θα παρεις ενα ενυδρειακι 40λτ το οποιο θα το γεμιστει 15-20ποντους οχι παρα πανω και θα βαλεις ενα φιλτρακι, το οποίο θα πρεπει να ειναι στρωμενο, απο αυτα που βαζουν σε ενυδρεια - γεννηστρες και να προκαλουν αναταραξει. Θα εχεις ταϊσει πολυ καλα για 2 βδομαδες το ζευγαρι με καλες τροφες και αρτεμια και κατεψυγμενη και μετα θα βαλεις τον αρσενιο μεσα στο ενυδρειο, το ενυδρειο φροντισε να εχει κρυψωνες και φυτακια να του βαλεις και τον πατο απ το ποτηρακια που ειναι απο αφρολεξ για να τον διευκοληνεις να κανεις την φωλια του. Θα παρεις και ενα μικρο ενυδρειακι και θα το βαλεις διπλα με την θηλυκια για να βλεπονται κατοπιν παρε μια γεννηστρα και βαλτην μεσα με την θηλυκια στο ενυδρειο - αναπαραγωγης οταν δεις η θηλυκια να κανει καθετες ριγες και το ovipositor, ειναι σαν λευκο σπυρακι στο σημειο πισω απ την εδρα, γινει ακομη ποιο εντονο ειναι ετοιμη. Την αφηνεις στο ενυδρειο ελευθερη με τον αρσενικο αλλα να εχεις το νου σου μην τυχον και δεν ειναι ετοιμη, αν την δεις ν αλλαζει χρωμα ή γινουν οριζοντιες οι ριγες στο σωμα της.

Το ενυδρειο καλο ειναι να μην εχει αμμο για να μην μπερδευεται ο αρσενικος και δεν μπορει να βρει τα αυγα εγω δεν βασζω τιποτα και αφηνω την java moss και το κερατοφυλλο να επιπλεουν. Η θερμοκρασια θα πρεπει να ειναι αρχικα στους 25 και σταδιακα θα την ανεβασεις μεχρι τους 29. Μετα το ζευγαρωμα βγαζεις την θηλυκια γιατι αλλοιως θα στην σκοτωσει ο αρσενικος. Ο μπαμπας θα πρεπει να μεινει με τα μωρα για 3 μερες μεχρι δλδ να αρχισουν τα μωρα να κολυμπανε κανονικα. Κατα τη διαρκεια αυτη μην ταϊζεις τον αρσενικο και μην το πολυ ενοχλεις. Σκεψου απο τωρα για μετα τους 2 μηνες που θα πρεπει να χωριστεις τα αρσενικα που θα τα βαλεις.

Ελπιζω ολα να πανε καλα οτι αλλο θες ρωτα

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΟ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΡΥΨΩΝΕΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΡΑΧΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΧΕΙ ΧΑΛΙΚΙ . ΤΑΜΙΚΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΤΡΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ Η ΘΥΛΗΚΙΑ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.ΦΥΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ. ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που θέλεις να κάνεις είναι ένα εγχείρημα με μεγάλη δυσκολία και συνέπειες που δεν ξέρεις ακόμα πως θα τις αντιμετωπίσεις!

Τι θα κάνεις τα μικρά όταν δεν θα μπορούν να συνυπάρχουν (για τους γνωστούς λόγους);

Πριν κάνεις οτιδήποτε διάβασε τα εξής:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=914

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=4251&hl=

Μετά από αρκετό διάβασμα στο νετ θα αποφασίσεις αν μπορείς να ανταπεξέλθεις και τι ακριβώς θα πρέπει να κάνεις!

Link to comment
Share on other sites

Αν σκέφτεσε σοβαρά την αναπαραγωγή, πρεπει να ακολουθήσεις ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ αυτά που σου έγραψε η GIN. Κάθε μικρή, για σένα, λεπτομέρεια έχει τεράστεια σημασία πχ χαλικι αντι για άμμο ή ακόμα καλύτερα τίποτα, πλαστικά φυτά αντί για επιπλέοντα, γεννήστρα για τα μικρά αντί για ξεχωριστό ενυδρείο ανάπτυξης, είναι μερικά από τα σημεία που εντόπησα και που αυξάνουν ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ την πιθανότητα αποτυχίας για να μην πω ότι σε καταδικάζουν σε αποτυχία.

Δεν νομίζω ότι είσαι έτοιμος για να προσπαθήσεις αναπαραγωγή...

Διαβασε και εδώ www.bettas4all.nl

Συγνώμη για το κάπως απότομο ύφος, δεν θέλω να σε θήξω ή τίποτα τέτοιο, αλλά αυτό το διάστημα προετοιμάζομαι εντατικά, διαβάζοντας και ρωτώντας, απλά και μόνο για να ΑΓΟΡΑΣΩ μονομάχους, όχι για να τους αναπαράγω.

Έγινε επεξεργασία - Zorba_The_Freak
Link to comment
Share on other sites

ΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΩ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΜΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΧΗΡΗΣΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ GIN ΚΑΙ ΖΟΡΒΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Link to comment
Share on other sites

καποια στιγμη θα πρεπει να πρωχορησω σε κατασκευη ενυδρειου πολλων διαμερισματων.ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

Link to comment
Share on other sites

καποια στιγμη θα πρεπει να πρωχορησω σε κατασκευη ενυδρειου πολλων διαμερισματων.ΘΑ ΔΟΥΜΕ.

29518[/snapback]

Εγώ έχω ήδη σχεδιάσει ένα με 6 δωματια βασισμένο στην ιδεα του filoxenou.

Σήμερα παω να δω για τα τζάμια.

Αν τελικά το φτιάξω, θα ανοίξω σχετικό θέμα στις κατασκευές με ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες και ΠΟΛΛΕΣ φωτογραφίες.

:wootwoot::wootwoot::wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω ήδη σχεδιάσει ένα με 6 δωματια βασισμένο στην ιδεα του filoxenou.

Σήμερα παω να δω για τα τζάμια.

Αν τελικά το φτιάξω, θα ανοίξω σχετικό θέμα στις κατασκευές με ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες και ΠΟΛΛΕΣ φωτογραφίες.

:wootwoot:  :wootwoot:  :wootwoot:

29531[/snapback]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΤΟ PLEXIGLASS

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...