Jump to content

Τα νεύρα μου.....


Recommended Posts

post-16598-1276806009_thumb.jpgpost-16598-1276806035_thumb.jpgpost-16598-1276806051_thumb.jpgpost-16598-1276806068_thumb.jpg

Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο!!!! Πρώτα το skimmer μετά η αναπλήρωση και τώρα η κυκλοφορία.

Όπως βλέπετε τις φωτό τις έχω ονομάσει με τις ημερομηνίες που τραβήχτηκαν. Το ενυδρείο μου τρέχει από τις 1/11/2008. Βασικά επειδή είχα κάνει λάθη (σφουγγάρια, substrat, μικρό skimmer και ελλειπής κυκλοφορία) το ενυδρείο λειτουργεί σωστά από 6/1/10 είναι 130Λ και έχει 2 κυκλοφορητές Tunze 6025, 2500L/H και μια αντλία επιστροφής Eheim 1000L/H, Skimmer Deltec mc300, 15 κιλά Ζ.Β. και 10 κιλά αραγωνίτη.

Από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα έχω σταθερά τις εξής μετρήσεις με τεστ tropic marin.

ΡΗ=8.2

ΚΗ=7

ΝΗ4=0

ΝΟ2=0

ΝΟ3=2

Κοράλλια δεν έχω βάλει ακόμη, μέχρι να είμαι σίγουρος. Από ψάρια έχω 2 damssel zebra και μέχρι χθες και ένα clown αλλά μας άφησε χρόνους, επειδή σφήνωσε σ' ένα βράχο και δε κατάφερα να το βγάλω ζωντανό.

Ερχόμαστε τώρα στο πρόβλημά μου. Το στήσιμο του βράχου πως σας φαίνεται????????? Βλέπετε θέσεις για κοράλλια????

Επειδή δεν έχω και πολύ φαντασία ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω. Έίναι ένα σύμπλεγμα βράχων που είναι κούφιο στο μέσα μέρος για κρυψώνες. Δεν έχω εξέδρες αλλά ακουμπάει όσο το λιγότερο γινότανε στην άμμο. Πριν από λίγο εντόπισα για πρώτη φορά detritus πάνω στην άμμο μέσα στο κενό αυτό που προανέφερα. Έξω από τους βράχους δεν έχω δείγμα από detritus πάνω στην άμμο γιατί με τις δύο tunze (σύνολο 5000L/H) έχω μπόλικη και καλή κυκλοφορία. Το θέμα τώρα είναι ότι δε ξέρω τι να κάνω. Να ξεστήσω το βράχο και να αλλάξω πάλι το στύσιμο??? Να βάλω κι άλλον ένα πολύ μικρό κυκλοφορητή που να κτυπά μέσα στο κενό????? Να το καθαρίζω όποτε κάνω αλλαγή?????? Τι να κάνω???????????

Το άλλο μου πρόβλημα έχει να κάνει με την άλγη. Όπως φαίνεται στις φωτό στο πίσω (μαύρο) μέρος του ενυδρείου είναι ο μόνος τόπος που έχω πρασινάδα. Εκεί και πολύ λίγη πάνω στα τζάμια μετά από λίγες μέρες. Στους βράχους δεν έχω ούτε για δείγμα. Πως γίνεται να έχω άλγη μόνο εκεί και όχι πάνω στους βράχους (ΝΟ3=2)????????

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν κάπου μαζευτεί λίγο detritus . αλίμονο , μην αγχώνεσαι για αυτό

το ενυδρείο σου σίγουρα δεν έχει πρόβλημα αλγης και είναι καλό σημάδι ότι ο βράχος δεν έχει άλγη

αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις το τζάμι από τη κοραλλίνη , να ακολουθείς τη ταχτική ρουτίνα συντήρησης και να προσέχεις τις τιμές σου

μπορείς να δοκιμάσεις με μερικά μαλακά κοράλλια , υπάρχουν θέσεις και μερικά μπορείς να τα βάλεις πάνω στη άμμο

καλή συνέχεια !

Link to comment
Share on other sites

Αν και πολυ νεος στα αλατια....

Θα σου δωσω μια συμβουλη.... Υ Π Ο Μ Ο Ν Η!!

Το θαλασσινο... θελει τεραστια υπομονη!!!!

Link to comment
Share on other sites

Και εγω θα πω ότι έχεις κάνει μιά καλή αρχή και πλέον χρειάζεται υπομονή και σκέψη γιά το τι θέλεις να φιλοξενήσεις στην συνέχεια τόσο απο κοράλια όσο και απο ψαράκια.

Λόγω λίτρων δεν θα έχεις πολλές επιλογές κυρίως στα ψάρια.

Απο ότι βλέπω υπάρχουν αρκετά σημεία στα βράχια σου γιά να τοποθετήσεις κοραλάκια, όμως όπως είπα και ο Τάσος πριν αρκετά μαλακά μπορύν να μπούν και στην άμμο.

Οι τιμές σου είναι καλές γιά αρχή...στην συνέχεια ίσως θα πρέπει να κάνεις κάποιες διορθωτικές επεμβάσεις αφού πριν θα έχεις αφωμιώσει περισσότερα πράγματα απο την τριβή σου με το χόμπυ αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...