Jump to content

Τ5 ή Led???


steve4

Recommended Posts

Καταρχήν, πρέπει να πω ότι είμαι έτοιμος να ιδρύσω σύλλογο για τους απανταχού καταπιεσμένους φίλους του ενυδρείου από τiς φιλενάδες/συζύγους τους!!! Και το όνομα αυτού Σ.ΚΑ.Φ.ΕΝ.!!! Όσοι πιστοί προσέλθετε!!!

Ένα Σάββατο μπόρεσα να μην πάω δουλειά και ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή τη μέρα και να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με το αγαπημένο μου χόμπυ.. Και τσουπ, να σου η κυρία που ήθελε μπανάκια και βόλτες!!! Οπότε η αναβάθμιση φωτισμού που ήθελα να κάνω, πήρε παράταση!!

Μπαίνοντας λοιπόν στο θέμα μας, θέλω να αναβαθμίσω τον ήδη υπάρχοντα φωτισμό του RIO125 μου (2x28W T5) ώστε να μπορέσω να βάλω κάποια πιο απαιτητικά φυτάκια, όπως cuba και κανένα κόκκινο... Διαβάζοντας ορισμένα post εδώ μέσα, είδα ότι η τεχνολογία LED έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά σιγά και στο χώρο του ενυδρείου αλλά κανείς δεν μπορεί να πει για την αποτελεσματικότητα των λαμπών αυτών στα φυτεμένα. Οι δύο, λοιπόν, λύσεις για την αναβάθμιση του φωτισμού μου είναι είτε 2-3 σειρές με λάμπες LED είτε μία ή δύο Τ5 των 24W. Τι προτείνεται και εσείς?? Να πάω στη σιγουριά των δοκιμασμένων Τ5 ή να παίξω με τις LED??

Έγινε επεξεργασία - steve4
Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για να μπορέσεις να κατασκευάσεις φωτιστικό με Led που να είναι κατάλληλο γα απαιτητικά φυτά.Παρακολουθούμε την εξέλιξη των Led ελπίζοντας πως μια μέρα θα καταργήσουμε τις λάμπες φθορισμού για κάθε χρήση στο ενυδρείο. :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Ο φωτισμος με led ειναι δεδομενος.

Για απαιτητικα φυτεμενα γινεται το ψαξιμο.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=42780&hl=

Αν βιαζεσαι να το σκασεις στο φως, βαλε αλλο ενα φωτιστικο μαμισιο με ανακλαστηρες και κοψε φλαπς απο ακρυλικο για συμπληρωμα.

Καντα ετσι ωστε να χωραει κανενα ανεμιστηρι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...