Jump to content

Aquazone Project Team

Recommended Posts

large.104942389_Arothronnigropunctatus.jpg.44688fa4dbd9c650f16447ee887e09cd.jpg

 


 Arothron nigropunctatus

 

Η συμπεριφορά του είδους αυτού μπορεί να χαρακτηριστεί ως ημιάγρια, όχι για τη συμπεριφορά του ως προς άλλα ψάρια, αλλά ως προς τα κοράλλια και ιδιαίτερα τα σκληρά κοράλλια, δεν μπορεί να κρατηθεί με ασπόνδυλα (γαρίδες, σαλιγκάρια. clams) λόγο του ότι περιλαμβάνονται στις διατροφικές του συνήθειες. Έτσι λοιπόν το είδος χαρακτηρίζεται μη συμβατό σε ενυδρείο υφάλου. Αρκετές φορές θα το δούμε να τσιμπάει το βράχο. Αυτό το κάνει πιθανόν για να ακονίσει τα δόντια του. Γενικά όμως είναι ήρεμο είδος με καταπληκτική συμπεριφορά που πολλές φόρες μοιάζει σαν πραγματικό σκυλί. Μπορεί να συγκατοικήσει άνετα και με άλλα puffer στο ενυδρείο.Δεν υπάρχει διμορφισμός μεταξύ αρσενικού και θηλυκού.

 

Ένα ενυδρείο fish-only 400 λίτρα και μήκος 1,20 μέτρα είναι κατάλληλο για το puffer αυτό. Ανέχεται τη συγκατοίκηση με άλλα puffer αρκεί να μην είναι επιθετικά. Είναι ντροπαλό στην αρχή και συνήθως κυκλοφορεί μόνο κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, αλλά στη συνέχεια, όταν νιώσει άνετα και ασφαλές γίνεται κανονικό κατοικίδιο. Όπως τα περισσότερα puffers έτσι και αυτό είναι ιδιαίτερα τοξικό. Προκειμένου να αποκρούσει κάποιον πιθανό εχθρό μπορεί να φουσκώσει το σώμα του με κατάποση αέρα ή του νερού. Τις περισσότερες φορές όταν χαλαρώνει, κουλουριάζεται σαν κανονικό σκυλί και κλείνει τα μάτια.

 

Το είδος είναι Σαρκοφάγο. Τρώει ζωντανή και κατεψυγμένη τροφή, όχι όμως ψάρια. Κυρίως τρώει αποφλοιωμένη γαρίδα, και κατεψυγμένα καλαμάρια, γαρίδες και άλλα μαλάκια και μαλακόστρακα. Τροφή σε μορφή flakes θα προσπαθήσει να την φάει, αλλά λόγω της μορφολογίας του στόματος του και κυρίως των δοντιών του το κάνει αδύνατο να καταφέρει να τη φάει. Μπορεί να δέχεται όμως ξηρή τροφή σε μορφή pelets A fAquazohe.gr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...