Jump to content

Pavona Cactus


Aquazone Project Team

Recommended Posts

PavonaCactus2.jpg

Τίτλος:

Pavona cactus

Περιγραφή:

Lettuce Coral

Βιότοπος:

Ινδικός-Ειρηνικός Ωκεανός

Συνθήκες νερού:

Sg 1.024-1.026, Θερμοκρασία 25-28c, Kh 7-12.Βασική προϋπόθεση για την διατήρηση του κοραλιού είναι η όσο το δυνατόν σταθερότερες συνθήκες.Επίσης θα χρειασθεί πολύ καλή ποιότητα νερού και προσθήκη ασβεστίου για την καλή ανάπτυξη του σκελετού.Απαιτεί σταθερές συνθήκες υψηλής αλκαλικότητας και ασβεστίου.

Συνθήκες φωτισμού:

Θα χρειασθεί αρκετά έντονο φωτισμό.

Επιθετικότητα:

Είναι κοράλι το οποίο είναι ειρηνικό και δεν θα ενοχλήσει κάποιο κάτοικο του ενυδρείου μας. Αντίθετα θα πρέπει να προσέξουμε με τα ψάρια τα ασπόνδυλα αλλά και τα διάφορα κοράλια τα οποία μπορούν να το τραυματίσουν με τους μεγάλους πολύποδες τους.

Διατροφή:

Αυτό το κοράλι περιέχει συμβιωτική άλγη (zooxanthellae) από την οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών αναγκών της μέσω της φωτοσύνθεσης. Γενικά, δεν απαιτείται καμία συμπληρωματική διατροφή αλλά μπορεί να πάρει οποιοδήποτε άλλο μικρο-πλαγκτόν ή τρόφιμα που προορίζονται για άλλα ασπόνδυλα του ενυδρείου μας.

Αναπαραγωγή:

Μπορούμε πολύ απλά να κόψουμε από οποιοδήποτε σημείο του κοραλίου ένα κομμάτι και να το κολλήσουμε σε ένα άλλο σημείο του ενυδρείου μας η σε ειδικές βάσεις( Frag Disks).

Τοποθέτηση στο ενυδρείο:

Τοποθετείτε oπουδήποτε στο ενυδρείο αρκεί να υπάρχει αρκετά έντονος φωτισμός.Επίσης θα πρέπει να υπάρχει και αρκετά δυνατή κυκλοφορία η οποία θα διαμορφώσει και το κοράλι.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Αυτά τα κοράλλια έχουν λεπτό και εύθραυστο σκελετό και ενδιαφέροντα μοντέλα ανάπτυξης που συχνά μοιάζουν με συμπλέγματα πετάλων.Σε αντίθεση με τη συνήθη άγρια συμπεριφορά που έχουν στην φύση, σε αιχμαλωσία πολλά είδη επεκτείνουν τους πολύποδες τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το Pavona cactus στο σχήμα του θυμίζει πολυ το γνωστό σε όλους μας μαρούλι,όπου έχει πάρει και την ονομασία του (Lettuce Coral).Θέλει προσοχή όταν αγγίζεται με τα χέρια, γιατί τα φυλλοειδείς,στριφτά,λεπτά 'κλαδιά' του μπορούν να σπάσουν εύκολα.Αναπτύσσεται εύκολα και πολύ καλά σε ενυδρείο reef και μπορεί να καλύψει μεγάλες περιοχές.

Η σειρά χρώματος είναι γενικά καφετιά με πράσινους πολύποδες.Τυχαίνει να έχει ένα κιτρινωπό χρώμα από καιρό σε καιρό επίσης.Σε γενικές γραμμές δεν είναι πολύ δύσκολο κοράλι και μπορούν να το συντηρήσουν και αρχάριοι χομπίστες.

Φωτογραφίες:

PavonaCactus1.jpg

H φωτογραφία παραχωρήθηκε από το χρήστη salamander

post-1684-1277201867_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...