Jump to content

Trachyphyllia Geoffroyi


Aquazone Project Team

Recommended Posts

TrachyGeof4.jpg

Τίτλος:

Trachyphyllia geoffroyi

Περιγραφή:

open Brain Coral

Βιότοπος:

Ινδικός ωκεανός

Συνθήκες νερού:

Sg 1.024-1.026, Θερμοκρασία 25-28c, Kh 6.5-12

Συνθήκες φωτισμού:

Από μέτριο έως δυνατό φωτισμό.Αναφέρονται θεαματικότερα αποτελέσματα στο χρώμα του κοραλιού κάτω από T5 φωτισμό.

Επιθετικότητα:

Είναι κοράλι το οποίο είναι ημιεπιθετικό.Θα πρέπει οι πολύποδες του να μην έρχονται σε επαφή με γειτονικά κοράλια καθώς θα τα τραυματίσουν.

Διατροφή:

Αυτό το κοράλι περιέχει συμβιωτική άλγη (zooxanthellae) από την οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών αναγκών της μέσω της φωτοσύνθεσης. Γενικά, δεν απαιτείται καμία συμπληρωματική διατροφή αλλά μπορεί να πάρει οποιοδήποτε άλλο μικρο-πλαγκτόν ή τρόφιμα που προορίζονται για άλλα ασπόνδυλα του ενυδρείου μας.

Αναπαραγωγή:

Το κοράλι μπορούμε με κάποιο τροχό να το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.Καλό είναι για να μην καεί από την μεγάλη θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί η διαδικασία να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.Είναι μια δύσκολη διαδικασία και καλό είναι να μην επιχειρείται μόνο από άτομα τα οποία γνωρίζουν τον σωστό τρόπο. Επίσης έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου μικρά κομματάκια απο το κύριο κοράλλι αποκόπηκαν και δημιουργήθηκαν νέα κοράλλια.

Τοποθέτηση στο ενυδρείο:

Συνήθως τοποθετείτε από την μέση και κάτω.Ο λόγος είναι ότι σε αυτά τα σημεία θα βρει χαμηλή ροή νερού για να μπορέσει να διατηρηθεί αλλά και να αναπτυχθεί.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Η ονομασία του γένους, Trachyphyllia, προέρχεται από την ελληνική trachys (σκληρό) συν phyllon (φύλλα) .Αυτό το κοράλλι έχει παρατηρηθεί να φιλοξενεί ψάρια όπως και κάποιες ανεμώνες.η ανάπτυξή του είναι πολύ αργή.Θα πρέπει να προσέξουμε για τυχόν καβούρια το οποία μπορεί να υπάρχουν στο ενυδρείο μας και μπορούν να τραυματίσουν τον ευαίσθητο σκελετό του κοραλιού. Σε γενικές γραμμές θεωρείται απο εύκολο έως μέτριας δυσκολίας κοράλλι.

Φωτογραφίες:

TrachyGeof1.jpg

TrachyGeof3.jpg

TrachyGeof2.jpg

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τους χρήστες venom και chris z3

post-1684-1277800235_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...