Jump to content

Acropora Robusta


Aquazone Project Team

Recommended Posts

AcroRebusta2.jpg

Τίτλος:

Acropora robusta

Περιγραφή:

Robust Staghorn Coral

Βιότοπος:

Ινδικός Ωκεανός

Συνθήκες νερού:

Sg 1.024-1.026, Θερμοκρασία 25-28c, Kh 7-12.Βασική προϋπόθεση για την διατήρηση του κοραλιού είναι η όσο το δυνατόν σταθερότερες συνθήκες.

Συνθήκες φωτισμού

Μέτριος έως Δυνατός φωτισμός

Επιθετικότητα:

Είναι κοράλι το οποίο είναι ειρηνικό και δεν θα ενοχλήσει κάποιο κάτοικο του ενυδρείου μας. Αντίθετα θα πρέπει να προσέξουμε με τα ψάρια τα ασπόνδυλα αλλά και τα διάφορα κοράλια τα οποία μπορούν να το τραυματίσουν με τους μεγάλους πολύποδες τους.

Διατροφή:

Στη φύση:

Αυτό το κοράλι περιέχει συμβιωτική άλγη (zooxanthellae) από την οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών αναγκών της μέσω της φωτοσύνθεσης. Γενικά, δεν απαιτείται καμία συμπληρωματική διατροφή αλλά μπορεί να πάρει οποιοδήποτε άλλο μικρο-πλαγκτόν ή τρόφιμα που προορίζονται για άλλα ασπόνδυλα του ενυδρείου μας.

Στο ενυδρείο:

Μπορούμε πολύ απλά να κόψουμε από οποιοδήποτε σημείο του κοραλίου ένα κομμάτι και να το κολλήσουμε σε ένα άλλο σημείο του ενυδρείου μας η σε ειδικές βάσεις( Frag Disks).

Τοποθέτηση στο ενυδρείο:

Συνήθως τοποθετείτε από την μέση του ενυδρείου και πάνω.Θα χρειασθεί έντονο φωτισμό αλλά και κυκλοφορία δυνατή για να αναπτυχθεί σωστά.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Είναι ένα μέτριας δυσκολίας κοράλι το οποίο θα χρειασθεί σταθερές συνθήκες καλό φωτισμό και κυκλοφορία.Όπως σε όλα τα σκληρά κοράλια έτσι και σε αυτό καλό είναι πριν το βάλουμε στο ενυδρείο να το ελέγξουμε για διάφορους λαθρεπιβάτες τους οποίους τυχών να κουβαλάει, αλλά και να το κάνουμε ένα βύθισμα(dip) σε Ιώδιο για να σκοτώσουμε ότι δεν μπορέσαμε να δούμε.Ακόμα και μετά από αυτήν τη διαδικασία πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε το νου μας για τυχών αυγά τα οποία υπήρχαν στο κοράλι γιατι δεν ψοφάνε με την διαδικασία του dip.

Φωτογραφίες:

AcroRebusta1.jpg

H φωτογραφία παραχωρήθηκε από το www.aquahobby.com

post-1684-1279614875_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...