Jump to content

Εξωτερικό Skimmer


infer0s

Recommended Posts

Σκέφτομαι να αναβαθμίσω το skimmer μου στο 250 reef μου.

Αυτη τη στιγμή έχω ένα tunze εσωτερικό το όποιο μικρό και δεν είναι επαρκές (αν και το ενυδρείο λειτουργεί με αυτό εδω και 3 χρόνια +).Ο λόγος που έχω αυτό το skimmer είναι η έλλειψη χώρου...

Το ενυδρείο είναι εντοιχισμένο και δεν όχι παρά ελάχιστο χώρο από πίσω (3,7 εκ) ,κόντρες τελάρο στο εσωτερικό του πάνω μέρους με 2 κενά μονό στις πίσω άκρες για να περνούν οι σωλήνες των εξωτερικών φίλτρων και τα καλώδια-πρίζες των μηχανημάτων.

Επίσης δεν έχει τρύπες για υπερχείλιση ούτε και sump.. Καταλαβενετε λοιπόν ποιο είναι το πρόβλημα...

Και ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο εξωτερικό skimmer που λειτουργεί με παρόμοιο τορπο όπως τα εξωτερικά φίλτρα ,με ένα σωλήνα δηλαδή εισόδου και ένα εξόδου που θα μπαίνουν στο ενυδρείο ενώ το skimmer θα είναι απο κάτω στο ντουλάπι...Αλλίως παλα θα πάρω ενα μεγαλύτερο εσωτερικό παρόμοιου τύπου...

Έγινε επεξεργασία - infer0s
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απο όσο έχω καταλάβει. υπάρχουν εξωτερικα σκίμμερ παρόμοια με τα εσωτερικά που τοποθετούνται σε sump και φυσικα με ανεβασμενες επιδόσεις. Ωστόσο θα πρέπει να τοποθετηθούν πάνω απο το ενυδρείο ώστε η επιστροφή του νερού να γίνεται με βαρύτητα μέσα απο κάποιο σωλήνα συνήθως.

ϊσως κάποιος άλλος φίλος έχει δεί κατι, αλλά μαλλον δύσκολα θα βρείς εξωτερικό φίλτρο για τοποθέτηση κάτω απο το ενυδρείο χωρίς sump.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...