Jump to content

Στην Αφρική πάντα κάτι συμβαίνει...


Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι,

θεωρώ χρήσιμο να κάνω μια σύνοψη όσων τρέχουν αυτή την στιγμή στο θεματικό της Αφρικής προς βοήθεια νέων φίλων που θα μπουν στην κατηγορία, αλλά και παλιών που θέλουν να κάνουν την επανάληψή τους.

Αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη κάποια project που κατά την προσωπική μου άποψη είναι πρωτοποριακά για την ελληνική ενυδρειακή κοινότητα, σε ότι έχει πάντα να κάνει με την Αφρική.

Αρχικά εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ομάδα tropheus ikola (kaiser) του φίλου Ανδρέα, τα οποία μπήκαν σε 300 λίτρα, με μήκος 1,20 μ. Το θέμα ανανεώνεται συνεχώς με φωτογραφίες και βίντεο για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ομάδα από τα Pseudotropheus demasoni του φίλου Στράτου, τα οποία ζουν σε ενυδρείο 190 λίτρων, με μήκος 75 εκατοστά και sump 100 λίτρων. Προσέξτε το στήσιμο που έχει γίνει για να εξυπηρετήσει την επιθετικότητα του συγκεκριμένου είδους και πόσο αποτελεσματικό τελικά αποδεικνύεται. Κι αυτό το θέμα ανανεώνεται συνεχώς με φωτογραφίες και βίντεο για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του.

Σημειώνω ότι τα παραπάνω δύο ενυδρεία τα χειρίζονται δυο πολύ έμπειροι χομπίστες και γι΄αυτό όποιος επιχειρήσει κάτι ανάλογο θα χρειαστεί μελέτη και προσεχτικό στήσιμο. Ακατόρθωτο όμως δεν είναι για κανέναν.

Παράλληλα τρέχουν κι άλλα ενδιαφέροντα project όπως ο συνδυασμό mbuna ,aulonοcara και blue dolphin σε ενυδρείο 300 λίτρων και μήκος 1,20 μ του φίλου Δημήτρη, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Ακόμα, το βιοτοπικό Malawi του φίλου Σάκη με πολύ diy δουλειά εδώ, τα Julidochromis Transcriptus του φίλου Αποστόλη σ'ενα εξαιρετικό στήσιμο για το συγκεκριμένο είδος εδώ, τα Neolamprologus Caudopunctatus των φίλων Κώστα και Βαγγέλη εδώ κι εδώ και πολλά πολλά ακόμα..

Για όσους αναζητούν την θεωρία πίσω από την πράξη, υπάρχει πλούσια αρθρογραφία που συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται. Δείτε εδώ ιδέες για ένα λειτουργικό στήσιμο, διαβάστε εδώ μια γενική περιγραφή των ομάδων της λίμνης Τανγκανίκα, εδώ κανόνες για να διαλέξουμε συμβατά είδη Τανγκανίκα, εδώ μια παρουσίαση των αρχέγονων Κάλβων και πολλά άλλα.

Τέλος μπορείτε να χαλαρώσετε χαζεύοντας τις μοναδικές εικόνες από μια περιήγηση στην λίμνη Τανγκανίκα εδώ, που σύντομα θα υπάρχει μεταφρασμένο, καθώς και τις εξαιρετικές φωτογραφίες του αγαπητού Matthew Mannell εδώ, οποίος με χαρά δέχτηκε να τις μοιραστεί μαζί μας.

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Εγω με τη σειρα μου να τονισω και τα πολυ ενδιαφεροντα αρθρακια που κατα καιρους ανεβαζεις φιλε μου Kωστα(karydas),τα οποια ειναι πηγες πληροφοριων για τους νεωτερους,αλλα και τους παλαιοτερους στην Αφρικη.

Και να πω πως η παρεα μας ειναι ανοιχτη αγκαλια για οποιον θελει τωρα να ασχοληθει με την Αφρικη,(και οχι μονο)και το εχουμε αποδειξει!!! :thumbup:

Φιλοι μας λοιπον μη διστασετε να ρωτησετε οτιδηποτε. :P

Σας ευχαριστω :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ευχαριστω πολυ που με προτημησατε σαν παρουσιαση του 700 diy malawi. σας χρωσταω μια καλη παρουσιαση ολου του ενυδριου αναλιτικα !!!! εχω αρκετες γεννες μολις σε 2-3 μηνες ....μολις χαλαρωσω απο δουλιτσα... και ενα γρηγορο βιντεακι!

th_MOV07987.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί φίλοι,

Η ομάδα της Αφρικής σε μια διαρκή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση σας γύρω από το θεματικό μας, προχώρησε στην αναδιοργάνωση των καρφιτσωμένων θεμάτων έτσι ώστε να βρίσκετε ευκολότερα άρθρα, παρουσιάσεις και προφίλ οργανισμών που κατά καιρούς ανεβάζουμε.

Καλό διάβασμα.

Με εκτίμηση,

η ομάδα της Αφρικής :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ήρθε η ώρα μετά από καιρό να κάνουμε μια σύνοψη όσων τρέχουν αυτή την στιγμή στην κατηγορία της Αφρικής.

Αρχικά έχουμε τέσσερα νεοστήμένα ενυδρεία.

1. Rio 180 του φίλου bambacha το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ http://www.aquazone....opic=72584&st=0

2. Rio 180 του φίλου satkingr με πανέμορφα labidochromis caeruleus http://www.aquazone....opic=72751&st=0

3. Cayman 120lt του φίλου vouros με ένα συνδυασμό που έχουμε δει κατά καιρούς N. multifasciatus με J. transcriptus http://www.aquazone....opic=71437&st=0

4. 350 λίτρα με labidochromis caeruleus του φίλου fmnstr το οποίο βρίσκεται εδώ http://www.aquazone....opic=72726&st=0

Ακολουθεί μια επιτυχημένη αναπαραγωγή ενώς ιδιαίτερου είδους από τον φίλο ilouvatar. Altolamprologus - Sumbu Dwarf τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε εδώ http://www.aquazone....showtopic=72970

Άλλο ένα αφρικάνικο Rio 240 που τρέχει από τον Οκτώβριο και μας ενημερώνει ο φίλος georgemarousi για την εξέλιξη του. Μelanochromis maingano με Labidochromis sp. "Hongi" παρέα με τα μωρά τους που μπορείτε να δείτε εδώ http://www.aquazone....c=68842&st=340.

Ακόμα έχουμε δυο ενυδρεία με Kribensis των φίλων alcapone και theodor72 τα οποία βρίσκονται εδώ http://www.aquazone....opic=69438&st=0 κι εδώ http://www.aquazone....showtopic=60187 αντίστοιχα.

Για όσους αναζητούν την θεωρία πίσω από την πράξη, υπάρχει πλούσια αρθρογραφία που συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται και μπορείτε να την βρείτε εδώ http://www.aquazone....showtopic=65556

Καλό διάβασμα,

η ομάδα της Αφρικής.

:)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...