Jump to content

αρχισαν οι πυρκαγιες!!


Recommended Posts

καλησπερα φιλοι χομπιστες, μονο καλη βεβαια δεν ειναι αυτη η μερα. για αλλη μια φορα, οπως συμβαινει καθε χρονο με το πρωτο αερακι του καλοκαιριου αρχησαν οι πυρκαγιες. αρχη με την ανατολικη αττικη και κυριως καλαμο και καπανδριτι. φωτια με πανω απο 5 μετωπα. φαινεται οτι προκειτε για εμπρησμο, αν και δεν μπορουμε να αποκλειουμε τπτ. η ελλαδα περναει αλλη μια δυσκολη φαση, με συμμετοχη ολων μας σε αυτη την ασχημη κατασταση, απο τους πολιτικους, δημαρχους κτλ μεχρι το καθε πολιτη που πεταει τα σκουπιδια του χωρις να ενδιαφερεται για τα προβληματα που δημιουργει στη φυση, και αλλους που νομιζουν οτι κανοντας ενα οικοπεδο σε μια καμενη γη θα ειναι ευτυχισμενοι... κανεις δεν σκεφτεται το μελλον και τα παιδια του απο ολους αυτους και τα αιτια ειναι πολλα με κυριο το θεμα της παιδειας που περνει ο καθενας μας.

η καταστροφη απο πυρκαγια που δεν οφειλεται σε φυσικα αιτια ειναι ανυπολογιστη και μακροχρονια. περιορισμος του οξυγονου, μη συγκρατηση νερου απο τις βροχιες, μολυνση υπογειων και επιφανειακων υδατων, λιμνων και ποταμων.

σιγα σιγα γινομαστε κρανιου τοπος και οταν καταλαβουμε τις συνεπειες αυτου του πραγματος θα ειναι αργα. μετρα κατα τη γνωμη μου επρεπε να ειχαν παρθει για την προληψη κυριως και μετα για την καταστολη της πυρκαγιας. οπως και να ειχε γινει η περιφημη χαρτογραφηση των δασων που διατυμπανιζαν και τα αποτελεσματα της να ηταν πρωτο θεμα, μαζι με την αποφαση οτι τα σημεια δασων καουν- δεν καουν θα παραμεινουν σημεια μη οικοπεδοποιησημα. μετα την καταστροφη στην παρνηθα που οι καπνοι και οι σταχτες γεμησαν το σπιτι μου στην μεταμορφωση οπου και μενω, καταλαβα οτι αν εγω τοσα χιλιομετρα μακρια απο τη φωτια ανεπνεα με δυσκολια, ειχα προβλημα με τα ματια μου κτλ κτλ, τοτε τα ζωα εκει και οι ανθρωποι που βρισκονται πιο κοντα θα πρεπει να περνουν μη επιβιωσημες συνθηκες.

το μονο παρηγορο ειναι οτι υπαρχουν ακομη καποιοι που ενδιαφερονται για το περιβαλλον και το προστατευουν και περνουν πραγματα και στα παιδια τους για αυτο.

στην παρνηθα ο αριθμος των ελαφιων αυξηθηκε φετος λογω οτι προσεξαν το συγκεκριμενο ειδος περισσοτερο μετα την φωτια. αρα αυτο δειχνει οτι μπορουμε να αλλαξουμε μαυρα σημεια της πολιτικης μας για το περιβαλλον αν το θελουμε. βεβαια στο παραδειγμα αυτο δεν εχω αποψη για το αν τα ζωα αυτα αυξησαν το πληθυσμο τους σε βαρος αλλων, αλλα ειναι μια αρχη.

σας εφιστω την προσοχη, οσοι ειστε κοντα μην επιχειρειτε μονοι σας να σβησετε τη φωτια. βαλτε μασκες, ακολουθατε καποιον πυροσβεστη. μην υποτιματε την φωτια και θυμηθητε οτι αλλαζει πορεια ακομα και αν ο ανεμος ειναι σταθερος, αφου οι υψηλες θερμοκρασιες που αναπτυσονται διαταρασουν την πορεια των ανεμων τοπικα, ετσι μπορει να παγιδευτειτε!!

σε δευτερο βαθμο προσεξτε οι πιο μακρινοι απο τη φωτια τις σταχτες για τις λιμνες σας, αλλα και για σας τους ιδιους. κλειστε καλα μην μπει η σταχτη μεσα στο σπιτι και βαλτε ενα προστατευτικο σε λιμνες που εχετε εξω.

πρεπει να μας ενημερωσει καποιος αρμοδιος για την ποιοτητα πλεον του νερου που θα πινουμε. δεν το σχολιαζω καν για τα ενυδρεια μας....

να πω ενα μεγαλο ΚΟΥΡΑΓΙΟ σε οσους απειλουνται αυτη τη στιγμη

ευχομαι ολα να πανε καλα

ντρεπομαι για την κατασταση αυτη καθε χρονο, και για τη χωρα μου αλλα και για μενα που δεν μπορω να κανω κατι. ολοι εχουμε ιδεες για να βοηθησουμε. ευχομαι να βρω-ουμε καποια στιγμη το θαρρος και τον τροπο ιδιαιτερα να το κανουμε.

ελπιζω να μην συμβουν και αυτο το καλοκαιρι τα αναμενομενα!! :thumbup::P:hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Παντα λιγοι ειναι αυτοι που οικοπεδοποιουν την ζωη και τα ονειρα τα δικα μας και κυριως των παιδιων μας .Συνηθως ειναι ανθρωποι και ομαδες με ΙΣΧΥΡΟΥΣ δεςμους με κυβερνησεις και με συμφεροντα ειτε οικονομικα η πολιτικα οποτε εαν πας να ατιδρασεις εισαι φωνη βοωντος εν τη ερημω οποτε στοχοποιησε και η αντιδραση σου δεν εχει νοημα . Παρολα αυτα πιστευω οτι κανουμε πρεπει να γινεται οργανωμενα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...