Jump to content

στρωσιμο ενυδρειου


Recommended Posts

καλημερα παιδια.....

μια ερωτηση...... χθες εστεισα το καινουργειο ενυδρειο 100χ40χ60Υ και αφου επλινα την αμμο πολυ καλα και την εστρωσα κατω, εβαλα και τα εξαρτηματα(jagger 150w, eheim ecco pro 300, και στο τελος τις λαμπες 2χ39w λευκες κ 2χ39w ροζ.)

Η ερωτηση μου ειναι η εξης.... θα ξεκινησω με το seachem stability για οσες μερες χρειζεται, απλα αν λειψω για 2-3- μερες( δηλαδη την 4η-5η-6η μερα) τι γινεται? να αναφερω οτι δεν θα ειναι κανενας στο σπιτι για να ριχνει βακτηρια και τροφη αυτεσ τις τρεις μερες.

θα επηζησουν τα βακτηρια? καθως χρειαζεται αν δεν κανω λαθοσ να ριχνω καποια ποσοτητα φαγητου και βακτιριων τις πρωτεσ μερες....

παρακαλω μια βοηθεια σαν νεος που ειμαι....

Link to comment
Share on other sites

Καποια βοηθεια παιδια.......

ελπιζω να μην σας κουραζω που το κανω UP..

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι και να μην ριξεις βακτηρια, δε πειραζει

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να υπάρχει τροφή για τα βακτήρια που έχεις ήδη.

Αν βάλεις λίγη τροφή σε ένα τούλι και σαπίζει τότε θα βγάζει αμμωνία.

Πιστεύω για 3 μέρες δε θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

χμμμμμ.....

κατανοητη η απαντηση σου.

οποτε και με ταμπλετες τροφης μιας εβδομαδος πιστευω θα ειμαι οκ.....

Σ'ευχαριστω......

καμια συμβουλη και απο κανεναν αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Με τις ταμπλετες θα κανεις την δουλεια σου.

Link to comment
Share on other sites

Πλεον τα ενυδρεια οι περισσοτεροι τα στρωνουν με καθαρη αμμωνια(σκευασμα που πωλείτε στα φαρμακεια) κ οχι με την τροφη ,καθως με αυτόν τον τροπο θα χρειαστεις περιπου ενα μηνα εως κ λιγο παραπανω για να στρωθει το ενυδρειο σου ! Κ εγω βεβαια με τροφη τα εστρωσα ολα τα ενυδρεια μου κ οχι με καθαρη αμμωνια.

Τα σκευασματα των βακτηριδιων κατα την αποψη μου ειναι μεγαλο ψεμα μιας κ τα βακτηρια πεθαινουν κατω απο καποια θερμοκρασια -χρειαζονται τροφη κτλ κ μεσα στο μπουκαλακι που μας τα πουλανε αμφιβαλω πολυ οτι μπορουν να διατηρηθουν .Αυτο βεβαια χωρις να ειναι εξακριβωμενο κατι τετοιο.Ειπα απλα την γνωμη μου.(χρησιμοποιω ΜΟΝΟ αντιχλωριο)

Το ταϊσμα δεν ειναι απαραίτητο να γινεται καθημερινα! Εγω προσωπικα στο 96αρι που ετυχε να στρωσω τελευταιο εριχνα μια ποσοτητα φαγητου(σαν να ταιζω 5-6 ψαρακια) ανα 3 μερες κ το ενυδρειο "εστρωσε" σε 35 μερες περιπου.

Αυτος ο πρωτος μηνας μπορει να ειναι βαρετος που περιμενεις να στρωθει το ενυδρειο σου.Το καλο βεβαια ειναι οτι μεσα σε αυτον τον μηνα μπορεις να ασχοληθεις κ να ψαξεις με το- τι ψαρια θα ηθελες φιλοξενησεις αλλα κ να διαμορφωσεις ετσι το aquascape σου(διακοσμηση-φυτεμα κτλ) ετσι ωστε οταν θα βαλεις κ τα ψαρακια στο ενυδρειο σου να μην χρειαστει να βαζεις χερια μεσα καθε τρεις κ λιγο κτλ.... :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - PsyTrancer
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...