Jump to content

Τα φώτα σας


Omperon

Recommended Posts

Γεια σας

Στο παρελθόν διατηρούσα κατάστημα με μπαχαρικά και βότανα και εκεί έστησα ένα μικρο θερμοκήπιο

από βότανα ( για βιτρίνα ).

Από το θερμοκήπιο μου έχω μια λάμπα Philips SON-T AGRO 400W - HPS Bulb, θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω για να αναπαραστήσω την κορύφωση του ήλιου για 2 ώρες στο κέντρο τις φωτοπεριόδου ?

Και μια ερώτηση ακόμα

Αν βάλω μικρά φυτά στην αρχή ( που να διανύουνε την πρώτη περίοδο τις ζωής τους ) μπορώ να τα αναπτύξω στην πρωτοπερίοδο μόνο με απλές λάμπες φθορισμού ? ( αυτό γίνετε στα φυτά χώματος - δεν ξέρω αν γίνετε στα φυτά ενυδρείου )

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι θα πανε κ πολυ καλα με την απλη λαμπα φθορισμου μιας κ στα πολλα ενυδρεια που την εχουν σαν στανταρ εξοπλισμο ειναι το πρωτο πραγμα που αλλαζουν....γιατι να μην βαλεις καποια λαμπα ενυδρειακη(για φυτα δλδ)?! εστω κ την ποιο απλη?! θα κανει σιγουρα καλυτερη δουλεια απο τις κοινες λαμπες....Αυτο για την 400w δεν ξερω να σου απαντησω...ειναι πολυ μεγαλη παντως! κ λογικα θα βγαζει κ πολυ ζεστη! Δεν ξερω αν ειναι καλο να μπει πανω απο ενυδρειο...(αν δεν τιθετε θεμα σκαμπανεβασματος της θερμοκρασιας ή στο να ξεκολλήσουν οι κολλησεις ισως και να γινεται για κανα 2ωρο οπως ειπες)Αλλα καλο θα ηταν να περιμενεις να σου απαντησει κ καποιος εμπειροτερος βεβαια....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...