Jump to content

καλημερα..ωρα για μετακομιση!


Recommended Posts

καλημερα παιδια!καιρο εχω να μπω στο φορουμ λογω πολυημερων διακοπων! τελειωσα φετος το λυκειο και κανονισα διακοπες απ εδω και απ εκει με την παρεα μου..ετσι λοιπον εκπαιδευσα τους γονεις μου για το πως θα φροντιζουν το ενυδρειο οσο θα λειπω`κατι που αποδειχτηκε πολυ κακη ιδεα :excl: μολις γυρισα το νερο ηταν πσιλοπρασινο το φιλτρο υπολειτουργουσε και οι γονεις μου μου ειπαν οτι πριν 2 μερες ειχε πεθανει και 1 lemon tetra ...επισης βρηκα 2 πρασινες προνυμφες λιβελουλας μεσα στο νερο! :excl: -δεν εχω δει ποτε λιβελουλα στο σπιτι μου!-

μετα απο μια αλλαγη νερου την αφαιρεση των προνυμφων και τεστ των παραμετρων του νερου αποφασισα οτι θα παρω το ενυδρειο μαζι μου στην πατρα(λογικα εκει περναω με τα μορια που συγκεντρωσα).αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως θα κανω αυτην την μετακομιση??

και για οσους φευγετε ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

γεια σου φιλε.το δικο μου σκεπτικο ειναι αν θα πας με αυτοκινητο ιχ στην πατρα,να βαλεις το ενυδρειο στο πισω καθισμα τυλιγμενο με μια κουβερτα για προστασια.φυσικα να το αδειασεις και να βαλεις τα ψαρια σε ενα μικρο βαρελακι με ταμπλετες οξυγονου,και να διατηρισεις την θερμοκρασια του αυτοκινητου αν υπαρχει η δυνατοτητα σε θερμοκρασια ομοια με αφτην που ειχες στο ενυδρειο.αδειαζωντας το ενυδρειο πριν την μετακομηση κρατα απο το νερο του σε ενα βαρελι 40-50 λιτρα αν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα,για να το ξαναριξεις μεσα μετα.το ιδιο μπορεις να κανεις και αν βαλεις το ενυδρειο σε φορτηγο μεταφορικης,απλα δεν θα υπαρχει η δυνατοτητα να εχεις σταθερη θερμοκρασια στα ψαρια.εκτως και αν τα πας χωρια με αλλο οχημα.φυσικα με το που μπαινεις στο αλλο σπιτι πρωτο μελημα ειναι να στησεις πρωτα το ενυδρειο..την ιδια διαδικασια εκανα και εγω στην μετακομιση.τωρα αν εχει κανεις πιο εμπειρος αλλες ιδεες ας βαλει ενα χερακι.. :excl:

Link to comment
Share on other sites

Εχω κ εγω το ιδιο 'προβλημα'...σε λιγο καιρο μετακομιζω...γυρναω δλδ στο πατρικο μου το οποιο ειναι σε νησι ! πραγμα που μου το κανει ακομα ποιο 'πακετο' το ολο θεμα μιας κ υπαρχουν 6 ενυδρεια εδω μεσα....(μονο τα 3 τρεχουν τωρα γιαυτον τον λογο)

Αυτο που εκανα πριν καμια 20αρια μερες ηταν να παω ενα 96λιτρο ενυδρειο εκει κ να το γεμισω βαζοντας τον αδερφο μου να το "ταϊζει" 2-3 φορες την εβδομαδα για να στρωσει οποτε να εχω κατι ετοιμο εκει οταν θα αρχισω να μεταφερω ζωντανα κτλ .... με το σκεπτικο να παω σε λιγες μερες να το στησω τελειως-φυτεμα κτλ ετσι ωστε να βαλω εκει τα πρωτα ζωντανα που θε μεταφερθουν εκει.

Ευλογο ερωτημα αν κ πολυσυζητημενο - ειναι το πως θα γινει να μεταφερθει η βιολογια εκει-σωα!

Κ ακουγοντας για το 'βαρελακι' ποιο πανω μου εδωσες την λυση (ελπιζω-νομιζω δλδ)

Θα παρω 3 βαρελακια....το ενα για τα ψαρια το αλλο για τα φυτα κ το αλλο.....για τα υλικα των φιλτρων μου!!!! :excl: η μετακομιση θα γινει σεπτεμβρη μαλλον κ δεν νομιζω να εχουμε πολλα κρυα....η μεταφορα θα γινει με high speed καραβι( 5ωρες το πολυ 6 ) οποτε δεν νομιζω να εχω μεγαλη αποκλιση της θερμοκρασιας...βεβαια θα μπορουσα στο πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου να βαλω κ καμια θερμοφορα για σιγουρια ετσι?! Αν κ ξαναλεω οτι δεν νομιζω να παγωσει το νερο....γιατι εκει εχουμε το προβλημα ετσι!? πχ αν απο 28 που θα εχω περιπου τοτε βαθμους (τωρα εχω 30 με τις ζεστες) παει στους 18-βραστα χαραλαμπε?!

Αυτο που με πεθαινει ειναι "οι βυθοι" που πρεπει να βγουν...σε καποια να ξεχωριστει το υποστρωμμα απο την αμμο κτλ....

ΥΓ: Ελπιζω να εκανα καλα που το εγραψα εδω μιας κ εχουμε ακριβως τα ιδια προβληματα με τον φιλο που ξεκινησε το τοπικ! Αν οχι συγχωρεστε με κ παρακαλω καποιον αρμοδιο να μεταφερει το θεμα ....

Έγινε επεξεργασία - PsyTrancer
Link to comment
Share on other sites

Η μετακομιση μπορει να γινει οπως ειπωθηκε και παραπανω (βαρελακια κτλ).

Τα ψαρια μπορεις να τα μεταφερεις σε σακουλακια, τα οποια θα τοποθετησεις σε καποιο κουτι απο φελιζολ.

Εχεις σκεφτει τι θα κανεις τα καλοκαιρια που λογικα θα επιστρεφεις στο πατρικο σου?

(ειμαι κι εγω φοιτητης και απο Σεπτεμβριο θα στησω ενυδρειο στο δικο μου σπιτι)

Πιστευω πως μια καλη λυση ειναι να υπαρχει αδειο ενυδρειο στο πατρικο, ωστε να αποφευγεται ξανα η μεταφορα ολου του εξοπλισμου και να περιοριζεται μονο σε ψαρια-βιολογια.

Βεβαια αυτη η διαδικασια ισως ειναι καπως κουραστικη για σενα και επιπονη για τα ψαρια,αλλα δε νομιζω να γινεται και αλλιως..

Link to comment
Share on other sites

Εχεις σκεφτει τι θα κανεις τα καλοκαιρια που λογικα θα επιστρεφεις στο πατρικο σου?

Φιλε μου αυτο αν δεν το εχεις σκεφτει θα σου πρωτινά να "παγωσεις" τις σκεψεις σου μεχρι να το λυσεις.

Ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λογος που βρισκομαι ακομα στην $^%$#^%&!αθηνα. αντι για 3 μηνες στο νησι μου θα παω για 25 μερες. :excl::excl:

Βεβαια το ιδιο κ χειροτερα θα ενιωθα αν πηγαινα κ γυρνοντας τα εβρισκα ολα......βραστα.

Έγινε επεξεργασία - PsyTrancer
Link to comment
Share on other sites

Πηρα τα παρακατω βαρελακια(καταλληλα για τροφημα) για να μεταφερω φυτα κ σαλιγγαρια στο νησι μου.Τα οποια θα μπουν στο ηδη γεματο 96αρι που εστησα πριν κανα μηνα εκει...(εχει μονο νερο προς το παρων κ τρεχει με ενα εξωτερικο φιλτρο με 1λιτρο substrat pro)

Σε αυτο το ενυδρειο το ταισμα το εχει αναλαβει ο αδερφος μου(...) εδω κ εναν μηνα περιπου (2-3 φορες την εβδομαδα)αλλα κ μια να ταϊζει ευχαριστημενος θα ειμαι.. τεσπα.....μετρησεις δεν εχω κανει ακομα(αυτος δεν....) μολις παω το πρωτο που θα κανω θα ειναι να 'σκουπισω' (υπολείμματα τροφων γιατι την εριχνε χυμα μεσα,ενω του ειπα να παρει μια αποχη ,να την στηριξει στο καπακι κ να την ριχνει εκει.. παλι δεν..)να κανω μετρησεις κ αναλογα με τις τιμες ή κανω μια μεγαλη αλλαγη βαζοντας κ τα παντα μεσα ητε κανω μια μικροτερη (20%) κ συνεχιζω το στρωσιμο κανονικα..αλλα αφου αδειασει ολο το νερο(σε δοχειο προετοιμασιας)-αποσυνδεθει το φιλτρο για να βαλω τον βυθο κ το υπόστρωμα...

Τα βαρελακια ειναι 8 λιτρα τα μικρα κ 35 το 'μεγαλο'...

Στα μικρα θα μπουν φυτα κ σαλιγγαρια κ στο μεγαλο λεω να μεταφερω νερο απο το 300αρι μου που ειναι στωμενο μαζι με τα βιολογικα υλικα που θελω να μεταφερω,για να ενισχύσω την βιολογια του 96λιτρου που ειναι ηδη εκει(μιας κ ειμαι σιγουρος οτι με την βοηθεια του bro δεν θα εχει γινει κατι...μπορει κ οχι βεβαια :) ) αλλα κ για να στησω(μαλλον) κ το 54αρι που θα μεταφερω εκει αυτη την φορα....

Στα βαρελακια θα χρειαστει να κανω τρυπες στα καπακια για οξυγόνωση του νερου? Τωρα που μεταφερω μονο σαλιγκαρια δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο(?) αλλα Αν μετεφερα κ ψαρια(που θα μεταφερω στο κοντινο μελλον) πρεπει να τα τρυπησω? Ακομα θα ηθελα να ρωτησω αν βρισκονται ευκολα οι ταμπλετες οξυγονου για να ξερω αν θα πρεπει να τις ψαχνω απο τωρα ή οχι....Τα ψαρια θα μεταφερθουν μετα τον σεμπτεμβρη μαλλον οποτε δεν βιαζομαι...

post-5778-1280934678_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - PsyTrancer
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

παιδια ευχαριστω θα κανω την μετακομιση με αυτον τον τροπο(βαρελακια) και θα το μεταφερω με το δικο μας αμαξι.τωρα για το καλοκαιρι θα εχω ενα 2ο ενυδρειο στην αθηνα αν και πιστευω οτι δεν και οτι καλυτερο και για τα ψαρια να μεταφερονται συνεχεια..πιστευω το ελυσα σας ευχαριστω ολους!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...