Jump to content

Νεογέννητα Apple Snails


Recommended Posts

Μετά από υπομονή περίπου 40 ημερών δλδ από τη στιγμή που μάζεψα τα αυγά από το καπάκι του ενυδρείου και τα διατήρησα-φρόντιζα εκτός αυτού, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας δείξω τα νεογέννητα 20 ημερών εν ζωή των σαλιγκαριών μου.

Ακολουθούν μερικές φώτο για να δείτε το μέγεθος τους και πως είναι χθες που τα έριξα πλέον στο ενυδρείο και τη διαφορά με τα μεγάλα που έχω. Όταν βγαίνουν από τα αυγά τους είναι ελάχιστα μικρά δλδ πάρτε μια φακή και κόψτε την στα τρια για να αντιληφθείτε πως ήταν σε μέγεθος.

Εδώ είναι όπως τα είχα τις τελευταίες 3 μέρες. Συνολικά ήταν 30 σαλιγκαράκια όπου τα 20 τα έδωσα σε φίλο με κατάστημα petshop ο οποίος δεν το πίστευε όταν τα είδε και του εξήγησα τι έκανα. Από τα υπόλοιπα θα κρατήσω 2 και τα άλλα θα τα δώσω σε φίλο.

post-12878-1280485402_thumb.jpg

post-12878-1280485434_thumb.jpg

post-12878-1280485468_thumb.jpg

post-12878-1280485490_thumb.jpg

Στην 2η φωτό πήρα πόζα και ο μικρός μου πλεκο νέος κάτοικος αγκιστρους αλπινο αν το λέω καλά.

Έγινε επεξεργασία - jean07
Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια :excl:

Η ένστασή μου είναι ότι πολύ νωρίς τα έδωσες σε pet shop και φοβάμαι μήπως δεν αντέξουν!

Link to comment
Share on other sites

πως καταφερες να τα κανεις να αναπαραχθουν.? εχω και εγω στο ενυδρειο μου 2 apple snails εδω και μισο χρονο αλλα δεν εχω παρατηρησει κατι....

Link to comment
Share on other sites

Βασικά τα σαλιγκάρια κάνουν όλοι τη δουλειά (δλδ η φύση τους). Τώρα με τις ζέστες δεν ξέρω τι τα πιάνει και πολλές φορές ενώνουν τον έρωτά τους μένοντας κολλημένα για ώρες. Αυτό σημαίνει ότι μετά από λίγο καιρό 5 ή 10 ή15 μέρες το σαλιγκάρι που έχει τα αυγά θα παέι να τα γεννήσει σε στεγνό μέρος συνήθως στο καπάκι του ενυδρείου τα αφήνει και φεύγει, δεν τα γεννάει μέσα στο νερό. Όταν εσύ θα πας να ανοίξεις για κάποιο λόγο το καπάκι θα δεις κολλημένο ένα τσαμπί με αυγά, εγώ προσεκτικά το αφαίρεσα και το έβαλα σε κουπάκι με ελάχιστο νερό ενυδρείου δλδ το πολύ να είναι το νερό μέχρι τη μέση του τσαμπιού ΟΧΙ ολόκληρο μέσα γιατί δε θα γεννηθεί τίποτα. Μετά 3-4 φορές την ημέρα απλά έριχνα από το ίδιο το νερό σε όλο το τσαμπί σαν ψιλοραντισματάκι για να μην ξεραίνεται. Περνώντας ο καιρός τα αυγά σκουραίνουν και σε καμιά 15-20 μέρες έχουμε γέννα!!!!

Link to comment
Share on other sites

mod note

Το θέμα μεταφέρεται στην σωστή κατηγορία.Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να μου πείς κατά πόσο βρωμίζουν το ενυδρείο. Στο λέω γιατί έχω ένα zebra snail και μου το κάνει μαντάρα σε μερικές μέρες! Πρέπει να βάζω σκούπα συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν τα αφησες στο ενυδρειο εξ'αρχης και τα μετεφερες?

Δεν ννομιζω να εχουν προτιμηση τα applesnails για τη χρονικη περιοδο που θα αναπαραχθουν.

Τα δικα μου κανουν συνεχεια ολο το χρονο αυγα, αλλα τα αφαιρω γιατι ειναι τεραστια και δεν θελω και επιπλεον βιοφορτιο στο ενυδρειο μου.

Μια φορα αφησα ενα μικρο (σχετικα με τα προηγουμενα) αυγο και εχουν βγει καμια εκατοστη μικρα.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και ενάμιση χρόνο που έχω το ενυδρείο με δύο apple snail πάντα μέσα, δεν μου το βρωμίζουν όπως ανέφερε ο fokion.v.

Αυγά έχω πετάξει πολλές φορές γιατί απλά δεν ήθελα να ασχοληθώ, μάλιστα την πρώτη φορά που τα βρήκα κολλημένα στο καπάκι τρόμαξα από το μέγεθος του τσαμπιού.

Όταν είπα στον εαυτό μου να δοκιμάσω να δω τι θα γίνει αν τα αφήσω στο καπάκι από περιέργεια, για 15 μέρες δεν είχα καμία αλλαγή στα αυγά διότι η υγρασία που υπήρχε στο εσωτερικό των καπακιών δεν άφηνε να προχωρήσει η γονιμοποίηση των αυγών, γι΄αυτό λοιπόν έκανα τα παραπάνω δλδ να τα βγάλω από μέσα κτλ.

Πάντως αν υπήρχε περίπτωση να γεννούσανε στο ενυδρείο μόλις πέφτανε στο νερό τα αγαπητά μου τιγράκια δεν θα αφήνανε τίποτα να φτάσει στον πάτο, έτσι προτίμησα να τα έχω εκτός και μόλις το όστρακό τους σκληρύνει για να μην κινδυνεύουν τα έριξα μέσα.

Link to comment
Share on other sites

...δεν είχα καμία αλλαγή στα αυγά διότι η υγρασία που υπήρχε στο εσωτερικό των καπακιών δεν άφηνε να προχωρήσει η γονιμοποίηση των αυγών...

Η υγρασια ευννοει την εκκολαψη των αυγων.

Αντιθετα αν δεν υπαρχει υγρασια (πχ ενα ειναι πολυ κοντα στις λαμπες) τα αυγα ξεραινονται και δεν εκκολαπτονται.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν έχω δεί ποτέ αυγά επιδεί μάλλον γεμίζω μέχρι ψηλά το ενυδρείο με νερό(μήμπος δεν κάνω σωστά?)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...