Jump to content

Πως ξερω οτι τρωνε τα μωρα????


plaYgirl

Recommended Posts

Καλημερουδια και παλιιιιιι..... :blink::blink::hysterical:

πριν 4μερες γεννησαν τα guppακια μου :helpsmilie::helpsmilie::) ...10μικρουλια μετραω..αλλα δν ειμαι και 100% σιγουρη μια και κρυβονται αρκετα :hysterical: ...

τους πηρα τροφουλα..για μωρα..την sera micron (powdered food aliment compose en poudre) :(

τους βαζω 3φορες την μερα στην μυτη του κουταλιου..ειναι οκ??? :(

το κυριο ερωτημα μου ειναι αν προλαβαινουν να φανε...γιατι καθε φορα που βαζω τροφη γινεται της κακομοιρας στοι ενυδρειο μου....τρεχουν τα μεγαλα σαν τρελα να προλαβουν..ανεβαινουν γαριδες στην επιφανεια...μεχρι και σαλιγκαρι λαθρεπιβατη ειδα τ'ανασκελα!!!! :( στην επιφανεια για να μαζευει τροφη!!!! :)

λογικα με ολο αυτο τον πανικο...τα μικρα να ειναι σε επιφυλλακη και προσεχτηκα...και αναρωτιεμαι...προλαβαινουν να φανε τπτ????? :hysterical::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Θα σου περιγράψω ένα κολπάκι που κάνω για να μη χρησιμοποιώ γεννήστρα.Αν έχεις κάποιο φυτό επιφανείας π.χ. κερατόφυλλο προσπάθησε να τα "μαντρώσεις". Στερέωσε το με μια βεντούζα ώστε να σου χωρίζει την επιφάνεια του ενυδρείου σε 2 προς 1,δηλαδή κάπως έτσι.

bitmap.jpg

Για να το δέσεις πάρε μια βεντούζα,ζέστανε μια βελόνα και στην τρύπα που θα της κάνεις πέρασε ένα κομμάτι πετονιά.Εκεί θα δέσεις ελαφρά το κερατόφυλλο για να μην παρασύρεται από τη ροή του φίλτρου.

3.jpg

Τα νεογέννητα στην προσπάθεια να κρυφτούν θα προτιμήσουν αυτό το χώρο γιατί στις πρώτες ημέρες της ζωής τους μένουν κοντά στην επιφάνεια.Το σημείο αυτό θα έχει χαμηλότερη ροή οπότε θα τα βοηθάει στην ξεκούραση.Αν δεις οτι πλησιάζουν τα μεγαλύτερα ψάρια στένεψε περισσότερο την περιοχή αυτή μετακινώντας τη βεντούζα στο τζάμι. Όταν θα δεις οτι το "μάντρωμα" πέτυχε ταΐζεις τα μεγάλα με την τροφή που τους δίνεις στην ακριβώς απέναντι πλευρά (βουτώντας την τροφή μέσα στο νερό για να μην παρασυρθεί προς το μέρος των μικρών) και μόλις γίνει εκεί ο πανικός ταΐζεις τα μικρά με την ησυχία σου.Τα μεγαλύτερα δε θα ενδιαφερθούν για την "παιδική τροφή". :)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ για την παρουσιαση και τις ιδεες...αλλα τα μεγαλα παρ οτι τους βαζω τροφη πριν βαλω στα μικρα...σε αντιθετη πλευρα απο κει που ειναι τα μικρα...κλεινω και το φιλτρο για λιγο(για να μην μετακινουνται οι τροφες με την ροη)...αλλα..τρωνε τοσο γρηγορα την δικη τους που θα πρεπε να τα σκασω για να μην ασχοληθουν με την τροφη των μικρων :helpsmilie: ......ειναι λιγουρικα τα ατιμα τα guppys :blink::helpsmilie:

...οσο για τα μικρα...και το μαντρωμα...εχω αρκετο κερατοφυλλο και χωνονται αρκετατο χω σχεδον οπως στην εικονα..αλλα χωρις βεντουζες..επομενος δν νομιζω οτι χρειαζεται αυτη η διαδικασια του μαντρωματος αφου τα μεγαλα περναν και απο κατω αμα θελουν να φανε...για να μπουν στο κερατοφυλλο...απλως δν βλεπουν μαλλον τα μικρα οταν κρυβονται....αν και τις 2 τελευταιες μερες..εχουν αρχισει τα μικρα να κοβουν βολτες και σε αλλες μεριες του ενυδρειου...επιφυλακτικα ομως.. :blink:

επισης δν εχω προσεξει κανενα μεγαλο να παει να κυνηγησει καποιο μικρουλι...μονο τα μικρα φοβουνται..και οτι πλησιασει διπλα τους κανουν ενα τιναγμα και εξαφανιζονται προς το κερατοφυλλο και την ριζα :)

το μονο προβλημα ειναι αυτο με τν τροφη...που δν μπορω να σιγουρευτω κατα ποσο προλαβαινουν να φανε τα μικρα... :)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα το καταλάβεις παρατηρώντας τα στομαχάκια τους αν είναι φουσκωμένα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα το καταλάβεις παρατηρώντας τα στομαχάκια τους αν είναι φουσκωμένα.

:blink: ok...ευχαριστωωω :):helpsmilie::helpsmilie:

ελπιζω να καταλαβαινω σωστα... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

πάντως να ξέρεις ότι αν εχεις φυτεμένο ενυδρείο τα μορά πάντα βρίσκουν κρυψόνες και φαγητό !

Πάντα τσιμπολογάνε πάνω από το φυτό μικροοργανισμούς που είναι πολύ θρεπτικοί!

Και εγώ στην πρώτη γέννα καθόμουνα με σιριγγα και τους εριχνα τροφή κατευθειαν επάνω τους για να την τρώνε αλλα μετά από δεκα γέννες πλέον δεν παίρνω καν τροφή για νεογέννητα τρίψε την τροφή που εχεις με το χέρι σου και αυτά θα φάνε μην ανησηχείς έχουν φοβερή ικανότητα επιβίωσης αρκεί να υπάρχει κρυψόνα για τις πρώτες μέρες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...