Jump to content

ΑΓΓΕΛΟΨΑΡΟ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!


Recommended Posts

Γειά σας και πάλι.

Και αυτή τη φορά θα ήθελα νας σας απασχολήσω για κάτι όχι και τόσο ευχάριστο.

Εδώ και μια εβδομάδα, παρατήρησα ένα σημάδι στη βάση του κάτω πτερυγίου σ' ένα από τα σκαλαράκια. Έμοιαζε σαν πληγή, σαν να είχε χτυπήσει κάπου. Μη ξέρωντας τι ακριβώς είναι, ξεκίνησα θεραπεία προληπτικά, με Medimor (προτείνεται για περιπτώσεις που δεν είναι ακριβής η διάγνωση). Η θεραπεία κράτησε μία εβδομάδα, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Η πληγή τώρα είναι μεγαλύτερη και είναι κυριολεκτικά μία τρύπα.

Το ψάρι δεν εμφανίζει συμπτώματα περίεργα ούτε τώρα αλλά ούτε και πριν (κανονική όρεξη και κινητικότητα). Για την ακρίβεια μάλιστα, μέσα στη βδομάδα και κατά τη διάρκεια της θεραπείας γέννησε !!! Τα αυγά βέβαια, πριν κλείσουν 48 ώρες από την γέννα, εξαφανίστηκαν (όχι ότι ήλπιζα για κάτι άλλο, κάτω από αυτές τις συνθήκες).

Τώρα άρχισε να εμφανίζεται και δεύτερο σημάδι δίπλα στο αρχικό και φοβάμαι πως αν δεν σταματήσω την πορεία της πληγής θα επηρρεάσει και ζωτικά όργανα του ψαριού.

ΤΙ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ????

Αλλαγή νερού έκανα μόλις διαπίστωσα το πρόβλημα και χθες. Μετρήσεις έκανα με κάθε αλλαγή νερού (pH 7,5 και NH3/NH4 0).

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι χθεσινοβραδυνές.

post-1179-1154941293_thumb.jpg

post-1179-1154941328_thumb.jpg

post-1179-1154941399_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έχω δεί σε ψάρι φίλου παρόμοια τρύπα που συνεχώς μεγαλώνει.

Από ότι είχα δεί σε εκείνη την περίπτωση,ήταν καθαρά βακτηρηδιακή και κατα την γνώμη μου είναι μπάνιο του ψαριού 'η επάλειψη στην συγκεκριμένη περιοχή με ησχυρό αντιβακτηριδιακό. :lmao:

Link to comment
Share on other sites

Πήγα χθες στον Amazonio και μου πρότειναν θεραπεία με Flagyl 500 (αντιμικροβιακό-αντιπαρασιτικό) - δοσολογία: μισή κάψουλα κάθε δύο μέρες στο ενυδρείο (96lt), χωρίς να απομονώσω το ψάρι, καλό αερισμό και μερική αλλαγή νερού εάν δω πως τα υπόλοιπα ψαράκια αντιδράσουν περίεργα. Για το φίλτρο δεν μου είπαν τίποτα. Πρέπει να βγάλω το σφουγγάρι και τον υαλοβάμβακα όσο διαρκεί η θεραπεία? Και πόσο διαρκεί η θεραπεία? Ξέρω πως τις ερωτήσεις αυτές θα έπρεπε να τις κάνω επιτόπου, αλλά στερνή μου γνώση ... Όλα αυτά τα σκέφτηκα μόλις έφτασα σπίτι. Επίσης μου είπαν να ρίξω λίγο Betadin πάνω στην πληγή (αυτό πάλι πώς να το κάνω ???).

Πάντως, ευχαριστώ για την απάντηση - αν και το "συνεχώς μεγαλώνει" μου προκάλεσε λίγο πανικό!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή φίλη paralia13 δεν ξέρω για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στην περίπτωσή σου για τα υπόλοιπα τώρα, το φίλτρο δεν έχει ανάγκη καμία, αφαιρείς όμως τυχόν άνθρακα από μέσα, η θεραπεία θα κρατήσει έως ότου δεις ότι το ψάρι γιατρεύτηκε όχι όμως παραπάνω από βδομάδα (στην περίπτωση που δεν δεις φως σημαίνει ότι είναι ακατάλληλο το φάρμακο) το betadin το βάζεις με μια μπατονέτα στο ψάρι αφού το έχεις βγάλει από το νερό και μετά το πέρας της εβδομάδας (εύχομαι όλα να έχουν πάει καλά) θα κάνεις 2-3 γενναίες αλλαγές νερού. Μην ανησυχείς για τα υπόλοιπα ψάρια, δε θα πάθουν τίποτα. Ως προς τη δοσολογία ακολούθα ότι σου είπαν, το flagyl κάνει θαύματα! :lmao:

Link to comment
Share on other sites

george ευχαριστώ κι εσένα για την άμεση απάντηση.

Ελπίζω το φάρμακο να κάνει κι εδώ το θαύμα του, γιατί αλλιώς θα έχω χάσει άλλη μια βδομάδα και δεν ξέρω αυτό πόσο θα κοστίσει στο σκαλαράκι. Μια ερώτηση ακόμη: οι 2-3 αλλαγές νερού που αναφέρεις πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας (δλδ μέσα στην εβδομάδα)??? Αλλαγή νερού (30% περίπου) κάνω συνήθως κάθε 7-10 μέρες.

Link to comment
Share on other sites

οι 2-3 αλλαγές νερού που αναφέρεις πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια της θεραπείας (δλδ μέσα στην εβδομάδα)??? Αλλαγή νερού (30% περίπου) κάνω συνήθως κάθε 7-10 μέρες.

32378[/snapback]

Όχι, αλλαγές θα κάνεις αφού τελειώσει η θεραπεία. Θα κάνεις ανά μία μέρα αλλαγή, λίγο μεγαλύτερες της τάξης του 50%, ώστε να καθαρίσει το ενυδρείο σε ένα καλό ποσοστό από το φάρμακο. Αν έχεις αεραντλία χρησιμοποίησε την, καλό θα κάνει. Επίσης, παράλληλα με τη θεραπεία μπορείς να κάνεις και "ομοιοπαθητική", αύξησε τη θερμοκρασία λίγο. Καλή τύχη και περιμένουμε αποτελέσματα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...