Jump to content

Κοχύλια και θάλασσα


JDP

Recommended Posts

Μια αξιόλογη συλλογή κοχυλιών, προερχόμενα από τους βυθούς της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής γύρω από τον Πόρο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 29 Ιουλίου, στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Πόρου, από το Δήμαρχο Πόρου και υποψήφιο Νομάρχη Πειραιά Σπύρο Σπυρίδων.

Η μόνιμη έκθεση με τίτλο "Κοχύλια και Θάλασσα" στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων για την προστασία του περιβάλλοντος και τον σεβασμό στο θαλάσσιο οικοσύστημα.

Τα κοχύλια περισυνέλεξε και δώρισε στο Δήμο Πόρου η κ. Χέλγκα Κανελλάκη, καθηγήτρια Βιολογίας με το σύζυγό της Γ. Κανελλάκη, στους οποίους ο κ. Σπυρίδων απένειμε τιμητικό μετάλλιο.

Τη σημαντικότητα που υπέχει η έκθεση ως πηγή γνώσης και ευαισθητοποίησης για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους μαθητές που θα περιηγηθούν στον χώρο, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πόρου και υποψήφιος Νομάρχης Πειραιά. "Η απόκτηση αυτής της τόσο πολύτιμης έκθεσης τιμά τον Πόρο, γαλουχεί και ευαισθητοποιεί όλους μας στο σεβασμό του οικοσυστήματος που οφείλουμε, αλλά και μας καθιστά υπόχρεους ηθικής ευθύνης για την εξασφάλιση υγιούς περιβάλλοντος και βελτιωμένης ποιοτικής ζωής στις γενιές που ακολουθούν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρίδων, επισημαίνοντας: "τον ίδιο σεβασμό που η δωρήτρια κ. Χέλγκα Κανελλάκη επέδειξε στο θαλάσσιο οικοσύστημα συλλέγοντας μόνο νεκρά κοχύλια θα πρέπει να επιδείξουμε όλοι ως υπεύθυνοι πολίτες που ενδιαφερόμαστε για τη διάσωση του οικοσυστήματος".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...