Jump to content

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - Τα φώτα σας


panos.35

Recommended Posts

Συνχομπίστες...βοήθεια!!!

Γύρισα σήμερα μετά από δέκα ημέρες διακοπώς και έπαθα σοκ. Είχε πέσει ο γενικός (μάλλον βραχυκύκλωμα) και όλα τα ψάρια μου, γαρίδες, κοράλια ήταν νεκρά. Επίσης, μια απίστευτα άσχημα βρώμα και μυρωδιά στο νερό.

Πραγματικά μου χάλασε η καλή διάθεση που είχα με από τις διακοπές!

Τόσοι μήνες προσπάθεια και όλα πήγαν χαμένα.

Το νερό φαντάζομαι είναι δηλητηριασμένο. Ο ζωντανός βράχος και η άμμος πέθαναν?

Σας παρακαλώ μπορείται να με καθοδηγήσετε στο να ξαναστήσω το ενυδρείο μου από την αρχή. Πρέπει να τα πετάξω όλα (βράχια και άμμο) και να πάρω καινούργια? Αν όχι τι πρέπει να κάνω να καθαριστεί το ενυδρείο και κυρίως να φύγει η μυρωδιά?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Πάνος

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα ......

Δυστυχώς ξεκινάς τα πάντα από την αρχή... είναι τα πάντα νεκρά και δηλητηριασμένα... φυσικά και ο βράχος και η άμμος.

Όλος ο εξοπλισμός πρέπει να πλυθεί πολύ καλά με ζεστό νερό (και ξύδι) και να παραμείνει ένα διάστημα ώστε να φύγει η μυρωδιά.

Ο βράχος / άμμος πρέπει να πλυθούν και αυτοί (μη σου πω ότι θα ήταν καλύτερα να τα βράσεις) και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να παραμείνουν στον ήλιο ώστε να στεγνώσουν....

Καλά και εσύ δεν είχες αναθέσει σε κάποιον να ρίχνει μια ματιά ώστε αν κάτι δεν πάει καλά (όπως αποδείχτηκε) για να σε ειδοποιήσει?

Link to comment
Share on other sites

Είδα ότι έχεις 80λίτρο....

Θα σου πρότεινα να αγοράσεις καινούργιο ζωντανό βράχο και να αφήσεις τον παλιό για κάποια μελλοντική χρήση ως νεκρό πια... σαν βάση σε κάποια αναβάθμιση του ενυδρείου σου.

Όπως και την άμμο... πέταμα

Link to comment
Share on other sites

Αίολε, ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Δεν έχω 80 λίτρα. Εδώ και 6 μήνες έχω ένα 300 λίτρα και 90 λίτρα σάμπ.

ΟΚ. Θα τα πετάξω όλα και θα αρχίσω από την αρχή. Το ενυδρείο πρέπει και αυτό να το πλύνω με ζεστό νερό και ξύδι? Το κλιμαστικό πως θα το πλύνω?. Εννοώ το εσωτερικό του.

Την άμμο αν την πλύνω με γλυκό νερό και ξύδι μπορώ να την χρησιμοποιείσω ως νεκρή άμμο για να την αναμίξω με ζωντανή που θα αγοράσω?

Πάνος

Link to comment
Share on other sites

Κριμα στους κοπους σου και στα ζωντανα σου... ο φιλος αιολος υπεθεσε πως εχεις 80λιτρο γιαυτο σου ειπε πεταμα ...απο την στιγμη που εισαι κοντα στα 400λιτρα κανε αυτο που σου ειπε παραπανω .. καλο ξεπλημα βραχου αραγωνητη στεγνωμα,καθαρισμα ενυδρειου ,εξοπλισμου με νερακι και ξυδι και μετα στησιμο απο την αρχη και μπολιασμα του ενυδρειου με κανα δυο καλα κομματια ΖΒ και πολυ υπομονη.... δυστηχως..... :)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή μόνο δύο κομμάτια ζωντανού βράχου είναι αρκετά να μπολιαστεί αυτός που έχει μολυνθεί και μετά πλυθεί μα νερό και ξύδι?? Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την βιολογία?? Μάλλον θα πρέπει να περιμένω αρκετούς μήνες μέχρι να δημιουργηθεί ξανά το περιβάλλον για ψάρια. Σωστά??

Link to comment
Share on other sites

Σωστα :) . η βιολογια σου θα επανελθει μια χαρα απλα θα χρειαστει περισσοτερο χρονο για να φτασει στα επιπεδα που πρεπει.. οταν θα κανεις το κυκλο του στρωσιματος σου καλυτερα να ξεκινησεις να βαζεις κοραλια αντι για ψαρια γιατι τα κοραλια που συνηθως εχουν και κποιο βραχακι μαζι τους θα μπολιαζεις με ακομα περρισοτερη βιολογια τον υφαλο σου ... απλα αργα βηματα κ υπομονη...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...