Jump to content

Είναι φυσιολογικό αυτό το φαινόμενο????


Recommended Posts

Στις πιο κάτω φωτό θέλω να δείξω πως είναι το ενυδρείο μου μετά από 22 μέρες που είχα κάνει αλλαγή και καθαριότητα. (Κάτι μου έτυχε και δεν είχα ώρα να καθαρίσω τίποτα μέχρι σήμερα).

Η απορία μου είναι ότι σε μετρήσεις που κάνω (τεστ tropic marin) βρίσκω νιτρικά μόλις 0,02 mg/l και φωσφορικά μηδέν.

Είναι φυσιολογικό μετά από 22 μέρες και με μηδενικά νιτρικά-φωσφορικά να μαζευτεί αυτή η βρωμιά στα τζάμια, στους κυκλοφορητές και στο πίσω μέρος???????

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος στο τζάμι πάνω μαζεύται μόνο μια καφέ κολλώδης ουσία και στο πίσω μέρος ΜΟΝΟ στο πίσω μέρος, μαζεύεται πρασινάδα που λογικά είναι άλγη. Έχω και τον ένα κυκλοφορητή να χτυπά πάνω στο πίσω μέρος άρα από κυκλοφορία δεν τίθεται θέμα. Πουθενά αλλού δεν έχω πρόβλημα ούτε στους βράχους ούτε στον αραγωνίτη, μόνο στο πίσω μέρος.

post-16598-1281889802_thumb.jpg post-16598-1281889878_thumb.jpg post-16598-1281889906_thumb.jpg post-16598-1281889919_thumb.jpg post-16598-1281889919_thumb.jpg

post-16598-1281889931_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

περίεργο για φωσφορικά δεν μου φαινετε μιας και η άλγη "τραβά" απο αυτά αλλα και νιτρικα "παιζει" να ειναι σωστα αν το σύστημα σου ειναι "παλιο" και στηρίζει την βιολογία :)

Link to comment
Share on other sites

Άρα εννοείς ότι είναι φυσιολογικό αυτό βλέπω.

Το σύστημα μου τρέχει εδώ και δύο χρόνια αλλά καθαρά με βιολογία βράχου εδώ και 8 μήνες.

Πρίν είχα τεχνητά υλικά φιλτραρίσματος.

Link to comment
Share on other sites

Καμία απάντηση?????????

Link to comment
Share on other sites

μάλλον το σύστημα κάνει κύκλο επειδή πρόσθεσες τον βράχο , πιθανόν να το είχες δει πριν δύο χρόνια αυτό αν είχε βράχο με το καλημέρα, εξάλου το θες να γυαλίζει;;,

Link to comment
Share on other sites

Μπα, δεν νομίζω αν είναι διατομική. Απλά ρωτώ αν και εσείς στο ενυδρείο σας μετά από πολλές μέρες μαζεύονται ακαθαρσίες????????

Link to comment
Share on other sites

Το οτι δεν μετρας ΝΟ3 και ΡΟ4,δεν σημαινει οτι δεν παραγονται.Παραγονται και σε μεγαλες ποσοτητες μαλιστα και καταναλωνονται απο τις αλγες που εχεις.Αυτο ειναι και ο λογος που οταν μετρας δεν βρισκεις ιδιαιτερα ψηλες τιμες και εχεις και τοσο αλγη.

Το προβλημα της αλγης και των θρεπτικων της σε ενα στρωμενο ενυδρειο μπορει να εχει πολλες αιτιες.

Μπορει η προσθηκη νεου βραχου ή η ανακαταταξη αυτου που εχεις να προκαλεσε μια ανισορροπια

Μπορει καποιος οργανισμος να πεθανε και να βρισκεται καπου απελευθερωνοντας μεγαλες ποσοτητες θρεπτικων

Μπορει να ταζεις υπερβολικα ή κανονικα αλλα να περισσευει τροφη,να μην επαρκουν οι αλλαγες νερου που κανεις,να μην λειτουργει καλα και αποδοτικα το skimmer και συνδιασμος ολων των παραπανω

Μπορει ο αντιφωσφορος που χρησιμοποιεις να μην ειναι καλος,να ειναι παλιος ή να μην ειναι αρκετος.

Τα τζαμια οταν τα καθαριζεις,σε ποσες μερες πιανουν γλιτσα/πρασιναδα.Αν πιανουν σε 3-4 μερες πρεπει να ελεγξεις τις αιτιες των αυξημενων θρεπτικων στο ενυδρειο σου

Link to comment
Share on other sites

Μια διευκρίνηση... Όταν λες ότι εμφανίζεται σε 3-4 ημέρες εννοείς μόνο στο τζαμί η γενικότερα στο ενυδρειο; Σε έμενα κάθε εβδομάδα θέλει λίγο καθάρισμα το τζαμί ( βέβαια μιλάμε για ένα ποσοστό περίπου στο 20 τοις εκατό του τζαμιου). Κατα τα αλλά μέσα και πάνω στον βράχο δεν έχω πρόβλημα, παρά μόνο αυτό με το τζαμί ( αν μπορεί να θεωρηθεί πρόβλημα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...