Jump to content

Αναγνώριση Κιχλίδων


p_ladas

Recommended Posts

post-1741-1155326631_thumb.jpg

post-1741-1155327849_thumb.jpg

Ασχολούμε με τα ενυδρεία 2 χρόνια περίπου και προσπαθώ να μαθαίνω όσο πιο πολλά μπορώ. Αρχικά όταν αγόρασα το 1ο ενυδρείο μου juwel 110lt είχα guppies, ξιφοφόρους, σκαλάρια, "γατάκια" και plecos. Τα guppies αρχισαν να αναπαράγονται πολύ γρήγορα και με ανάγκασαν να πάρω ένα μικρο ενυδρείο 30lt που μέχρι σήμερα έχει μόνο μωρά guppies.

Πριν ένα χρόνο περίπου αγόρα ένα πολύ μικρό θαλασσί προς το άσπρο ψαράκι (2-2,5 cm), πολύ κινητικό στο ενυδρείο του pet shop, που μου είπαν ότι είναι "παπαγαλάκι" και άσχετος όπως ήμουν το έβαλα μαζί με τα guppies και τους ξιφοφόρους. Ήταν τόσο επιθετικό και κινητικό που τα έκανε όλα άνω κάτω. Δεν άφηνε ψάρι σε ησυχία και έσκαβε συνεχώς το χαλίκι.

Oύτε λίγο ούτε πολύ αφού έκανα κι εγώ μαντάρα το ενυδρείο μεχρι να το πιάσω βρισκόταν και μεγάλωσε σε μία γυάλα πάνω από 8-9 μήνες μέχρι που κατασκεύασα ένα ενυδρειάκι 40lt και έβαλα μόνο αυτό.

Επειδή δεν μου φαίνεται για blood parrot έψαξα για φωτογραφίες στο internet και σ' αυτό που κατέληξα είναι ή Jellybean parrot ή convict albino. Σήμερα είναι περίπου 7cm.

Και το πράγμα έχει συνέχεια. Για να το βρω κάποιο ψάρι που να μπορεί να σταθεί μαζί του αγόρασα ένα "παπαγαλάκι" πάλι, αλλά πιο μικρό από το πρώτο δεν άντεξε πάνω από 2 μέρες, ένα firemouth το απομάκρυνα από την πρώτη μέρα γιατί για να κρυφτεί στριμώχνοταν ανάμεσα στο φίλτρο και στο τζάμι και τελικά ούτε αυτό άντεξε πάνω από δέκα μέρες στο άλλο ενυδρείο και τέλος ένα red belly pacu γλίτωσε με δαγκωμα, κανονική πληγή πριν την ουρά και κομμένα πτερύγια και ουρά. Το μόνο που μπορεί να τα καταφέρει είναι ένα τιγράκι, που το κυνηγά συνεχώς βέβαια αλλά δεν μπορεί να το πιάσει.

Πριν από δέκα μέρες αγόρασα το ψάρι της δεύτερης φωτογραφίας επειδή όπως το είδα στο pet shop μου φάνηκε στα χαρακτηριστικά ίδιο με αυτό που είχα. Στο μαγαζί μου είπαν ότι ήταν firemouth. Είναι πιο αδύνατο στην κοιλιά και έχει πιο μικρό στόμα.

Όταν μπήκαν μαζί αρχισε να κυνηγά το ένα το άλλο το 1ο να φουσκώνει πολύ έντονα τα βράγχιά του, αλλά ήταν και η πρώτη φορά που το είδα να κυνηγιέται από άλλο ψάρι. Ώσπου σε κάποια στιγμή τα είδα να "φιλιούνται", δυστυχώς δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω, αλλά μάλλον σαν έντονος τσακωμός μου φαινόταν. Αυτά όμως δεν κράτησαν για πολύ γιατί πάλι επεκράτησε το 1ο και το 2ο κάθεται συνήθως σε μια γωνία και όταν προσπαθεί να βρει το κυνηγά το 1ο και το αναγκαζει να επιστρέψει στη γωνία του. Έχω παρατηρήσει όμως ότι όσο πιο έντονα κινείται τόσο πιο έντονα του επιτίθεται.

Το 1ο σκάβει το χαλίκι συνεχώς και σε δύο σημεία έχει εμφανίσει το πάτο του ενυδρείου.

Τέλος έκανα και μία άλλη δοκιμή. Απομάκρυνα σε μία γεννήστρα το 1ο και το 2ο έχει μία παρόμοια συμπεριφορά με το 1ο. Δηλαδή πάει πάνω στα σκαμμένα σημεία από το 1ου και σκάβει και αυτό στο ίδιο ή σε άλλο σημείο, κυνηγά και αυτό επίσης το τιγράκι που παραμένει για να αποσπά για λίγο την προσοχή το 1ου και πλησιάζει και το 1ο δίπλα στη γεννήστρα.

Αυτά ... ξέρω είπα πολλά και αναμένοντας τη βοήθειά σας, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων μήπως και καταλάβω τι γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

Από μένα μόνο αυτό :lmao: φίλε p_ladas, για τα ψαράκια κάποιος φίλος/η που τα γνωρίζουν.... :lmao:

Έγινε επεξεργασία - george hmmy
Link to comment
Share on other sites

Καλωσόρισες και από εμένα στην παρέα μας!

Τα ψαράκια σου είναι πολύ όμορφα και ελπίζω να βρεις σύντομα μια ισορροπία και να απολαύσεις την συντροφιά τους!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω στην αναγνώριση,όντας κιχλιδοάσχετος(αν και ο άσπρος ο ψάρης μου φέρνει για παπαγάλος) θα σου

πώ όμως το εξής:

Η συμπεριφορά που περιγράφεις από εμπειρία που είχα με το

συγκεκριμένος είδος μου δίνει να καταλάβω ότι πρόκειται για το

ψάρι αυτό 100%.Είναι αρκετά επιθετικό είδος και λόγο ότι πρόκειται

για υβρίδιο αποφεύγεται η αγορά του από ένα μεγάλο αριθμό χομπιστών.

Σου παραθέτω μια ιστοσελίδα που ίσως να σε βοηθήσει αρκετά,όσο αφορά την

συγκατίκηση του..http://www.elmersaquarium.com/10cichlid_bloodparrot.htm

Αααα...Να έχεις υπόψιν σου ότι χρειάζονται μεγάλα ενυδρεία

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ παιδιά

για τα καλωσορίσματα και τις πληροφορίες ppap

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες στην παρεα μας !

τα ψαρακια σου ειναι : jellybean parrot (διασταυρωση του υβριδιου παπαγαλοψαρου με convict) και convict cichlid το αλλο.

Link to comment
Share on other sites

B) Γεια σας και πάλι...

Δεν ξέρω αν είναι η τύχη του πρωτάρη ;) , αλλά με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω τα αυγά που είδα πριν από 10 λεπτα, ενω συνεχίζεται η γέννα...

post-1741-1155917242_thumb.jpg

τώρα όσον αφορά στην αναγνώριση και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, το σίγουρο είναι ότι το κίτρινο ψαράκι είναι θηλυκό και άλλο αρσενικό.

Οι γονείς προς το παρόν δείχνουν μεγάλη φροντίδα στα αυγά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...