Jump to content

χρυσοψαρο με πρησμένη κοιλιά


Recommended Posts

post-21377-1282897991_thumb.jpgpost-21377-1282898015_thumb.jpgΚαλησπέρα. Θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε όσο πιο σύντομα γίνεται για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσω για να σώσω το χρυσόψαρο μου. Ζει μόνο του σε ενυδρείο 60 λίτρων η ηλικία του είναι 6,5 χρόνια και οι τιμές νερού είναι: NO3: 50 , N02: 0 , GH: 8 , KH 6 ,PH:7,6 , CL: 0, NH3/NH4:0

Η θερμοκρασία νερού είναι το τελευταίο διάστημα 30 -32 .

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε αρχές καλοκαιριού που είχε πρηστεί στην κοιλιά και ιδιαίτερα στην μία πλευρά. Του έκανα δεκαήμερη θεραπεία με STERAZIN, δίαιτα και λήψη αρακά. Παρουσίασε βελτίωση. Πριν από δεκαπέντε μέρες όμως μου ξαναπαρουσίασε πρήξιμο πιο πολύ από πριν και φούσκωσε όλη του η κοιλιά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να φάει και του βυθίζω την τροφή μπροστά του και την τρώει. Του έκανα πάλι θεραπεία με STERAZIN μέχρι και την όγδοη μέρα και του δίνω μόνο αρακά τις τελευταίες δύο μέρες. Για πρώτη φορά μετά από αρκετές μέρες είδα περιττώματα τα οποία ήταν λεπτά και πράσινα. Μια απάντηση από το FORUM έλεγε να του δώσω μόνο αρακά και BAKTOTABS εσείς τι λέτε; Μήπως χρειάζεται να πάρει βιταμίνες; Σας στέλνω φωτογραφία. Σε τι μπορεί να οφείλεται τέτοιο πρήξιμο; Είναι σαν μπαλόνι…. μήπως είναι dropsy; Σήμερα του ξεκίνησα θεραπεία με BAKTOTABS της sera (1 ταμπλέτα ανά 12ώρο) που την τρώει με μεγάλη όρεξη. Από προχθές παρατήρησα μία φούσκα με νερό ;;; ή αέρα στο κάτω και πίσω μέρος της κοιλιάς του. Μήπως γνωρίζει κάποιος, κάτι για την όλη περιπέτεια του ψαριού μου που να με καθοδηγήσει καλύτερα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας παρακαλώ αν γίνεται να μου απαντήσετε σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

1) κανε τουλαχιστον 2 μεγαλες αλλαγες νερου, το μισο νερο του ενυδρειου σου, μια καθε ημερα γιατι εχεις πολλα ΝΟ3. δηλαδη μια αλλαγη την ημερα, μεχρι να δεις τα ΝΟ3 να ειναι το πολυ 10(25 θα ηταν καλα αν ηταν το ψαρι σου καλα)

2) η θερμοκρασια ειναι παρα πολυ επικυνδινη για το ψαρι σου. βαλε κανενα ανεμιστηρα να φυσαει στην επιφανεια ωστε να πεσει οσο το δυνατον περισσοτερο.

3) φαρμακα δεν ξερω αν πρεπει να βαλεις και ποια. ισως ειναι καλυτερα να μην βαλεις για μερικες ημερες(αν κανεις οτι σου λεω). ο αρακας, εχω ακουσει οτι κανει καλο στο εντερο (που απο την περιγραφη σου πιστευω οτι ειναι εντερικα το προβλημα) αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα κανει καλο αν ειναι η μοναδικη τροφη για πολλες ημερες.

4) οι βιταμινες θα βοηθησουν (πιστευω) την αμυνα του οργανισμου.

5) εχεις προσεξει αν εχει σηκωμενα λεπια, περιεργη-ατσαλη κολυμβυση, αν του λειπουν λεπια, αν τριβεται σε κανενα διακοσμιτικο ή αν εχει τιποτα στο δερμα, πχ σαν μυκητιαση?

6) θα σου ελεγα, αν δεν εχεις φυτα να μην αναψεις το φωτισμο καθολου, ωστε να ξεκουραζεται.

αν μπορεις ανεβασε καμια φωτο με ολο το ψαρι.

Έγινε επεξεργασία - fishaki
Link to comment
Share on other sites

Έχεις ανοίξει ήδη άλλο ένα θέμα με το ίδιο πρόβλημα και σου δόθηκε απάντηση και φαρμακευτική αγωγή.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=46588

Δεν χρειάζεται να ανοίγεις καινούριο θέμα αν θες περισσότερες απόψεις/συμβουλές ή για να μας ενημερώνεις για την πορεία του ψαριού σου. Αν υπάρχουν ολες μαζί οι πληροφορίες για την διάγνωση στο ίδιο ποστ θα κάνεις και πιο εύκολη την δουλειά αυτών που θέλουν να βοηθήσουν. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
post-21377-1283860608_thumb.jpgpost-21377-1283860625_thumb.jpgΤο χρυσόψαρο συνεχίζει να έχει το ίδιο προβλημα και βγάζει φουσκάλες στο σώμα του παρα την χορήγηση του Baktotabs. Σας παραθέτω φωτο και παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει τι να κάνω να απαντήσει
Link to comment
Share on other sites

Στη κατάψυξη ευθανασία . :)

Πολύ καιρό παιδεύεται το ψαράκι . :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...