Jump to content

Ενυδρείο χρυσόψαρων.


franco

Recommended Posts

Εδώ και αρκετό καιρό έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με ενυδρείο με χρυσόψαρα. Το έχω ψάξει αρκετά και έχω καταλήξει σε κάποια πράγματα. Έχω καταλήξει σε ενυδρείο 80L με 2 χρυσόψαρα για αρχή. Θέλω να πετύχω απ' την αρχή όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες. Ωστόσο έχω απορίες:

1. Θερμοκρασία: για να πετύχω θερμοκρασίες γυρω στους 15 χειμώνα και 25 καλοκαίρι τι εξοπλισμό χρειάζομαι? Το ενυδρείο θα είναι μέσα σε διαμέρισμα οπότε το χειμώνα δύσκολα θα έχει τόσο χαμηλές θερμοκρασίες από μόνο του(λόγω θέρμανσης). Η δική μου λογική λέει ότι θα χρειάζομαι ανεμιστηράκια χειμώνα-καλοκαίρι και καθόλου θερμοστάτη.

2. Ψάρια: Θέλω να συνδιάσω δύο τύπους χρυσόψαρων όμως δεν βρήκα κάπου τις συμβατότητες μεταξύ των τύπων. Θέλω να μου προτείνετε αν ξέρετε...

3. Φίλτρο: Διαβάζοντας αρκετές μέρες για φίλτρα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα ήταν καλύτερο για τα χρυσόψαρα ένα τύπου αμβούργου με το μπλε σφουγγάρι. Είναι δύσκολο στην εκτέλεση για κάποιον αρχάριο? Εναλλακτικά, ένα έτοιμο μηχανικό-βιολογικό φίλτρο είναι επαρκές?

Όπως είπα και πριν το έχω ψάξει αρκετά, αλλά δεν βρήκα πουθενά εξειδικευμένες πληροφορίες για το στήσιμο ενός ενυδρείου που προορίζεται για χρυσόψαρα... Ευχαριστώ εκ των υστέρων για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες!! μπραβο που το εχεις ψαξει το θεμα αρκετα πριν το ξεκινησεις το ενυδρειο. εχεις και πολυ καλα λιτρα για τα 2 σου χρυσοψαρα. το μονο που μπορω να σου πω εγω ως μη εχοντας και μεγαλες εμπειριες στα ψαρια κρυου νερου, ειναι οτι μου φαινεται λιγο τραβημενο το ανεμιστηρακι το χειμωνα μιας που και με θερμανση γυρω στους 20 λογικα θα ειναι... τωρα αν θες να εισαι σωστος και να εχεις τους 15, μπορεις να πας στη λυση ενος κοντρολερ θερμοκρασιας με θερμοστατη(αν και δεν χρειαζεται για μενα) και ανεμιστηρακια :)

Έγινε επεξεργασία - pozeras13
Link to comment
Share on other sites

φιλε μας..εγω θα σου προτεινα αν θελεις να πετιχεις κατι καλο να κοιταξεις και για λιγο ποιο μεγαλο ενυδρειο..τα χρυσοψαρα λοιπον δεν χρειαζονται θερμοστατη και τοσο πολυ..καθος αντεχουν στης θερμοκρασιες στο εσωτερικο του σπιτιου..αλλα μπορεις να παρεις ενα για καλητερα...τωρα για το φιλτρο..θα αγορασεις κατα την γνωμη μου ενα πολυ καλο φιλτρο μην τσιγκουνευτεις τι φιλτρο για ουσιαστικα ειναι το κυριοτερο του ενυδρειου και τα χρυσοψαρα ειναι βρομικα ψαρια οποτε θελεις ενα καλο...καλητερα επιδει εισαι αρχαριος παρε ενα ετοιμο και απλα αγορασε του ηλικα..για να εχεις καλες συνθηκες..θα χρειαστεισ επισεις και τεστ για ph no2 no3 kg για να ξερεις που βρισκονται τα επιπεδα σου..τωρα ας σου πει και ενας πιο εμοειρος εγω παντος ολα αυτα θα κοιταζα..!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...