Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!


Apostolis1996

Recommended Posts

Παιδια το ενυδρειακι μου εχει ηδη αρχισει να φιλοξενει οργανισμους(4 turbo snails και 2 ερημητες).Τα τεστακια μου ειναι ολα API και εχω ενα ηλεκτρονικο pHμετρο...

Οι μετρησεις μου ειναι οι εξης:

ammonia NH3/NH4+: 0ppm

nitrate NO3-: 0ppm

pH: 8-8,3

KH: 20-21(γυρω στα 400ppm)

Oπως βλεπετε το ΚΗ ειναι σε υψηλα επιπεδα για θαλασσινο...Θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι κατι το ανησυχητικο και αν ναι, πως μπορω να το αντιμετοπισω; :)

Επισης αυριο ή την δευτερα, μπαινει και μια γαριδουλα τυπου cleaner.... :)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με τα τεστακια της API πρεπει το νερο να κιτρινησει στις 8 με τις 12 σταγονες για να ειναι 120 με 200 ppm....εμενα ομως κιτρινιζει στις 20....δηλαδη 400 ppm.Πιο απλα ειναι πιο σκληρο το νερο απο οτι θα επρεπε.. (λογικα) :)

Link to comment
Share on other sites

Αλο πραγμα η σκληροτητα και αλλο η alkalinity.

20 ειναι παρα,παρα πολυ.

Ποσο Ca και Mg σου βγαζουν τα τεστακια σου?

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως δεν εχω τετοια τεστ....να πω την αληθεια μου δεν ξερω καν τι μετρανε αυτα...λογικα ασβεστιο και μαγνησιο αν καταλαβα σωστα...(:)....ΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ!!!!(πως θα το κανω να κατεβει, ειναι αναγκαια αυτα τα τεστακια-CA kai Mg-)

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον προκειται για reef,ειναι πολυ βασικα και οι σωστες τιμες Ασβαστιου και Μαγνησιου εξασφαλιζουν και καλη ισορροπια και του ΚΗ.Γιαυτο σε ρωτησα.

Παρε,μετρα,φτασε πρωτα το Mg σε επιθυμητα επιπεδα και επειτα το Ca.

Κατα πασα πιθανοτητα ειναι και τα δυο αρκετα χαμηλα και για αυτο βλεπεις τετοιες τιμες ΚΗ.Αν βεβεια δεν εχει προβλημα το τεστακι (τσεκαρε το με καποιο τεστακι φιλου ή ζητα απο καποιο μαγαζι να σου κανει στο νερο που θα του πας ενα τεστ ΚΗ)

Link to comment
Share on other sites

Το τεστακι σιγουρα δεν κανει λαθος γιατι την ιδια ενδειξη για KH ειχε κι ενα αλλο τεστακι που ειχα που δειχνει γενικοτερα KH, νιτρικα, αμμονια και τετοια αλλα πιστεψα οτι θα κανει λαθος....ελα ομως που ειναι σωστο.. :) .Εγω μιλαω και με τον Νινταλ αλλα ηθελα απλα και μια δευτερη γνωμη...

οποιος αλλος θελει ελευθερα την εκφραζει :)

Link to comment
Share on other sites

H απάντηση είναι πάνω και στην έχει δώσει ο Άκης.Το τεστάκι θα κάνει λάθος αν το mg,ca είναι αρκετά χαμηλά.Πρέπει να μετρήσεις τα δύο παραπάνω να δεις αν οι τιμές είναι οκ και μετά να μετρήσεις kh.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...