Jump to content

Το χελωνάκι μου δεν είναι καλά/δεν έχει όρεξη


Recommended Posts

Έχω δύο χελωνάκια (τα γνωστά με τα κόκκινα σημάδια στα μαγουλάκια που έχουν όλα τα pet city) εδώ και περίπου 2 μήνες. Από την αρχή, το ένα ήταν πιο νωχελικό και ήσυχο γενικά, ενώ το άλλο ήταν πιο ζωηρό και δραστήριο.

Παρόλ' αυτά, κι ενώ ακόμα και το νωχελικό είχε πάντα όρεξη για φαγητό, εδώ και δύο μέρες σταμάτησε να τρώει. Το καβούκι του είναι μια χαρά, δεν είναι μαλακό και δεν έχει κανένα άλλο ανησυχητικό σημάδι. Κοίταξα και τα ματάκια του, και αυτά είναι μια χαρά. Παρατήρησα, όμως, ότι έχει κάτι σαν λόξυγγα ή τικ, που το κάνει να τραντάζεται ολόκληρο. Επίσης, ανεβαίνει στη ράμπα για να λιαστεί και να ξεκουραστεί περισσότερες ώρες, ενώ πολύ συχνά όταν βρίσκεται στο νερό δεν κολυμπάει: έχει τα ποδαράκια του μαζεμένα μέσα στο καβούκι του και ουσιαστικά επιπλέει.

Η χελωνιέρα που τα έχω έχει διαστάσεις 30 x 40 εκ., τη γεμίζω με νερό μέχρι 5 εκ., και με μια ράμπα όπου ανεβαίνουν για να λιαστούν (η χελωνιέρα είναι σε σημείο με άπλετο φως μέχρι το μεσημέρι). Τα ταΐζω κάθε μέρα με τις κλασικές αποξηραμένες γαρίδες, ενώ αλλάζω το νερό τους κάθε δεύτερη μέρα, οπότε προσθέτω και λίγες σταγόνες χλώριο. Από χθες προσθέτω στο νερό τους και βιταμίνες, αλλά δεν ξέρω εάν θα το βοηθήσει.

Μήπως θα μπορούσε κανείς να με βοηθήσει ή να με ενημερώσει που να απευθυνθώ για να το δει κάποιος ειδικός πριν πεθάνει;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Επιμορφωτικό site :)

Μόνο φτιάξε και το λίνκ στην υπογραφή σου γιατί δεν παίζει :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...