Jump to content

Βοηθεια για την επιλογη καταλληλου λαμπτηρα


Hlias85

Recommended Posts

Καλησπερα.Εχω το ενυδρειο του καρφουρ γυρω στα 100 λιτρα.Ενα χρονο τωρα εχω τη λαμπα που ειχε μια Τ8 των 18W.Θελω να το φυτεψω στην αρχη με καποια ευκολα φυτα και σιγα θα βαλω και ποιο δυσκολα.Ποσα βατ ειναι καταλληλα για το ενυδρειο μου;18 πιστευω οτι ειναι λιγα επειδη εχω προβλημα εμφανησεις καφε αλγης και καπου διαβασα οτι οφειλεται σε ελειπη φωτισμο.Μπορει να μου προτυνει καποιος καποια λαμπα;Και αν μπορειτε να μου δωσετε καποια link απο ελληνικα online καταστηματα για να την παραγγειλω.Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

καλο ειναι να εχεις περιπου 0.5βατ/λιτρο, δηλαδη θες περιπου 50 βατ. αν εχεις μια μονο λαμπα καλο ειναι να εισαι περιπου στο 5000-6000 κελβιν για τα φυτα. με 2 λαμπες αλλαζει το πραγμα. δες αν μπορεις να βαλεις δευτερη. κοιτα και αυτα τα λινκ, θα σε βοηθησουν:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=38940

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry134677

Link to comment
Share on other sites

Το διαβασα και ψηνομαι για 2 λαμπες Τ5.Με 2 των 25 βατ ειμαι καλυμενος;Αυτο που με προβληματιζει ομως ειναι πως θα χωρεσω 2 λαμπες στο καπακι του καρφουρ.Μηπως πρεπει να φτιαξω καινουργιο καπακι;Μου ακουγεται λιγο δυσκολο ομως.Καμια ιδεα κανεις; :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...