Jump to content

Geosid

Recommended Posts

Τι είναι η μαυρη ασθενεια;Τι είναι η πανουκλα των δισκων;

Η μαυρη ασθενεια που αναφέρεται επίσης ως Discus Plague.
Είναι μια ασθένεια που προκαλείται από ιό. Οι δισκοι θα πεθανουν οταν τους επιτεθει ο ιος αυτος. Εάν αυτό συμβει σε καποια ''φαρμα'' τοτε θα σκοτωθουν ολα , δεν επαρκουν τα μετρα που λαμβανονται για την προληψη και ετσι η ασθενεια θα επεκταθει .

Πώς μοιάζει; Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα ψάρια καθονται σε μια γωνια του ενυδρειου με το σωμα γεματο βλεννες , μενουν ακριβως κατω απο την επιφανεια του νερου και αναπνεουν με γρηγορους ρυθμους .Σκουραινουν - μαυριζουν ,κολανε τα πτερυγια τους και εχουν εντονο ξυσιμο πανω σε διαφορα αντικειμενα του ενυδρειου . Αφου μαυρισουν τα ψαρια θα υπαρξει εντονη εκκριση βλεννας και τα πτερυγια τους θα ειναι κολλημενα , τα ψαρια ή θα κινουνται ολα μαζι σε κοπαδι ή θα ειναι ολα μαζι σε καποια γωνια του ενυδρειου .Η επιδημια μεταφερεται απο το ενα ενυδρειο σε ενα αλλο με ταχυτατους ρυθμους .

Μπορούμε να σώσουμε τα ψάρια;

Βέβαια, μπορείτε να σωσετε τα ψάρια σας. Τι θα συμβεί αν αυτή η επιδημία εξαπλωθει γρηγορα και είναι ανίατη; Όλα τα ψάρια στα ποτάμια, στις λίμνες και στη θάλασσα, θα πεθάνουν. Στη συνέχεια, τα ψάρια θα εκλείψουν. Δεν θα υπάρχουν πλέον ψάρια στον κόσμο. Μην ανησυχείτε, μπορείτε να κανετε κατι για να ξεπεράσουν την ασθένεια αυτή. Αν την παρακολουθείτε σωστά και υπομονετικά, μπορείτε να σωσετε όλα τα ψάρια σας.

Όταν η ασθένεια χτυπά:

Αυτοί που την έχουν βιώσει, μιλούν συχνά για τον πανικό και το αίσθημα αδυναμίας. Μπορούν να συμβουλεύτουν εμπειρογνώμονες, έμπειρους δισκαδες και φίλους. Να μπορέσουν να αρχίσουν να κάνουν οτιδήποτε, από την αρχη τα ψάρια πεθαίνουν ένα μετά το άλλο. Η εμπειρία είναι οδυνηρή για τους ιδιοκτήτες φαρμας που αρχίζουν να χάνουν τα ψάρια τους και τα χρόνια της εργασίας τους.

Η νόσος εξαπλώθηκε μέσα σε λίγες μέρες, ίσως η λοιμωξη ειναι μεταδοτικη και με την ατμοσφαιρα.
Ο Δίσκος θα μαυρίσει και θα εχει βγαζει ασχημη μυρωδια .Θα βρισκονται στο κατω μερος του ενυδρειου και αν τρομαξει θα προσπαθησει να πηδηξει εξω (αρχικό στάδιο). Σε μεταγενέστερο στάδιο, η βλέννα θα καλύπτει ολόκληρο το σώμα. Οι ουρές τους και τα πτερύγια θα σαπίσουν και τελικά θα πεθαίνουν. Θα πρεπει να συλλεξετε το νεκρο ψαρι . Αυτό είναι το αποτέλεσμα μετά απο επιθεση της μαύρης ασθένειας.


Είναι ιάσιμη; Πώς;

Ω! Ναι, μπορείτε να σωσετε τα ψάρια σας. Θα βοηθήσετε τα ψάρια σας για την καταπολέμηση του ιού.
Τίποτα δεν μπορείτε να κάνετε για τον ιό, αλλά τα ψάρια μπορούν. Θα τoν πολεμήσουνε. Πρέπει να βοηθήσεται τα ψάρια σας ενώ είναι στην προσπαθια να καταπολεμησουν τον ιο. Μπορείτε να βοηθήσετε τα ψάρια στο να σταματήσουν - εμποδισουν τις δευτερογενείς λοιμώξεις να επιτεθούν σε αυτα , όπως τα παράσιτα και τα βακτηρίδια. Παράσιτα και βακτηρίδια επιτιθονται στο δισκο οταν αυτος μολυνθει με τον ιο της μαυρης ασθενειας.

Η βλέννα είναι οτι καλύτερο για την αναπτυξη των βακτηρίων. Θα πρέπει να βοηθήσουμε τα ψάρια για να απαλλαγούν από αυτη και να μειώσουν την αύξηση των βακτηριδίων. Σταματήστε τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Επιτρέψτε στα ψάρια σας να επικεντρωθουν στην αντιμετώπιση του ιού και εσεις βοηθηστε τα στο να σκοτωσετε και να απομακρυνεται τα βακτηρια .

Οτιδηποτε μπορεί να σκοτώσει τα παράσιτα και τα βακτηρίδια μπορει να χρησιμοποιηθει, υπό την προϋπόθεση ότι τα ψάρια μπορούν να το ανεχτούν. Τα φάρμακα που βρέθηκαν χρήσιμα είναι το υπερμαγγανικό κάλιο, τετρακυκλίνη, Φορμόλη, Οξυτετρακυκλίνη και πολλοί άλλα. Ορθή εφαρμογή και δόσεις των ανωτέρω φαρμάκων είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη επιτυχούς θεραπείας. Πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι υπεύθυνοι των ψαριών είναι οι κακές αποφάσεις για την φαρμακευτική αγωγή και τις δόσεις.

Θα χρειαστούν 5 έως 10 ημέρες για τη μάχη μεταξύ των ψαριών και των ιών. Όταν τα ψάρια σας εχουν ξεπεράσει το πρόβλημα του ιού, θα επικεντρωθει στα βακτηρίδια και τα παράσιτα. Θα χορηγησετε καποιο αντιβιοτικό για τα ψάρια σας. Μόλις αναρωσει το ψαρι θα έχει αντισώματα και ανοσία σε αυτόν τον ιό.


Μεταφραση : Σιδέρης Γιώργος ( geosid )

Πηγη :
clcdiscus.com

Σημειωση : Eαν καποιος οπου περασαν τα ψαρια του την παραπανω ασθενεια εχει υλικο ( φωτογραφιες - βιντεο ) θα βοηθουσε πιστευω το ποσταρισμα και η μαρτυρια του :thumbup: :thumbup:

Y.Γ : Συγχωρεστε με για τυχον ορθογραφικα λαθη Η λαθη στη μεταφραση (προσπαθησα να το κανω οσο ποιο κατανοητο γινεται ) :)

Έγινε επεξεργασία - kadmos
Link to comment
Share on other sites

και μια φωτο με δισκο ''χτυπημενο'' απο την ασθενεια

Qtank3.JPG

images1ik.th.jpg

Έγινε επεξεργασία - geosid
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...