Jump to content

Φωτιστικο και καταληλότητα


sfedonas

Recommended Posts

Καλησπερα. Έπειτα απο ζημία στο φωτιστικό του ενυδρείου μου πρέπει να αγοράσω άμεσα φωτιστικό. Η απωρία μου είνια διπλή αλα είπα να ανοίξω μόνο ένα ποστ. Έχω βρεί ένα φωτιστικό τις Boyu το οποίο είναι στα 400 watt. το πρόβλημα μου είναι πως το κυρίως ενυδρείο είναι 280 λίτρα και πέραν τις υπερκαταναλωσης μήπως είναι ζημία για τα κοράλια και παράγωντας άλγης. στο ενυδρείο υπάρχουν ελάχιστα κοραλια προς το παρών σαρκόφυτα κυριως. με τον καιρό όμως θα το fullαρω με μ****α αλα και σκληρα κοραλια. Πόσο επιβλαβη μπορεί να είναι αυτό για τα μ****α? Και το δεύτερο μέρος της ερώτησης μου είναι αν μπορω να εμπιστεφτώ μια κινέζικη εταιρια και να δώσω 500 + ευρώ για το φωτιστικό. Περιμένω απαντήσεις.

ΥΓ: H μικρότερη έκδοση του φωτιστικού βγάζει μια MH 150 watt και 2 actinic x39watt . το μικρότερο είναι ανεπαρκή?

Link to comment
Share on other sites

Τα 400w για ενυδρείο 280 λίτρα είναι πάρα πολλά.Μπορεί να ακούσεις φίλους που θα σου πουν ότι έχουν στο ενυδρείο τους μια αντίστοιχη αναλογία αλλά δεν παύει να είναι περιττή αλλά και παράγοντας άλλων προβλημάτων αργότερα. Όσο για το φωτιστικό της συγκεκριμένης εταιρίας μπορείς να το εμπιστευτείς περισσότερο από άλλα επώνυμα.

Διαστάσεις ενυδρείου?

Link to comment
Share on other sites

μηκος 1,15 και υψος 60 . το φωτιστικο το πήρα και το έχω τοποθετίσει πιο ψηλα απο το προβλεπόμενο. βεβαια χάλασε κιόλας ενας διακοπτής κατι που μπορεί να είναι τυχαιο.

Link to comment
Share on other sites

Ποσο πλάτος εχει το ενυδρειο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...