Jump to content

40 λιτρο φυτεμα


zakkap

Recommended Posts

Προσφατα ειχα βρει μια ξεχασμενη γυαλα καπου στα 40 λιτρα και επειδη ειμαι τελειως ασχετος με τα φυτα του γλυκου νερου θα ηθελα καποια βοηθεια.Πρωτων θα ηθελα καποια φυτα που να μην χρειαζονται καθημερινη φροντιδα τυπου ανυβιασ σπ echinodorus matrii κτλ.επισης δν ξερω να φυτευω και δν εχω φυτεψει και ποτε,αν μπορειτε παραχορειστε καμια σχετικη πληροφορια για το πως θα τα φυτεψω αλλα και αν μπορω να βαλω σκετη αμμο και κατω απο τις ριζες τους ταμπλετες.σκεφτομαι επισης και για μπαμπου αλλα θα βρισκονται και εκτος ενυδρειου γιατι ειναι υδροφιλα και οχι υδροβια

Έγινε επεξεργασία - zakkap
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα φίλε,

τα φυτά είναι κάτι το μαγικό και θα νιώσεις ότι ανταμείβονται οι κόποι σου καθώς θα τα βλέπεις να μεγαλώνουν και να ανθίζουν. Σημείωσε ότι γενικά όλα τα φυτά γλυκού νερού μπορούν να ανθίσουν όταν οι συνθήκες στο ενυψρείο σου (φως, νερό, λίπασμα, CO2 ή ακόμη και η ίδια τους η θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα φυτά) τους αρέσει.

Διάλεξε τι σου αρέσει περισσότερο αισθητικά: χαλίκι ή άμμος και στη συνέχεια μπορείς να βάλλεις μερικές ταμπλέτες κοντά στα φυτα που θα έχεις ήδη φυτέψει. Προσοχή όχι πάρα πολύ κοντά γιατί θα χαλάσουν οι ρίζες. (υπάρχει και η επιλογή υποστρώματος αλλά νομίζω είναι περιττό έξοδο για τέτοια λίτρα και χαμηλών απαιτήσεων φυτά).

Για να φυτέψεις αρκεί να βάλεις τις ρίζες του φυτού 3-5cm μέσα στο βυθό σου. Ειδικά για την anubia όμως θα προσέξεις το οριζόντιο πράσινο ρίζωμα-κορμό που σχηματίζει να βρίσκεται εκτός βυθού, αλλιώς το φυτό θα χαλάσει. Συχνότερα την δένουν σε ξύλα ή πέτρες και οι ρίζες είναι αέρα - πατέρα ;)

Κατά τη γνώμη μου (και μιλώ ώς παθών) αν θες ενυδρείο φυτεμένο χαμηλής φροντίδας θα πρέπει να επιλέξεις φυτά που να μην πολλαπλασιάζονται ή αναπτύσσονται με τρελούς ρυθμούς, διαφορετικά σου χαλάει το "τοπίο" που έχεις δημιουργήσει πολύ γρήγορα και χρειάζεται συνέχεια κλάδεμα. Εκτός αυτού τα γρήγορα φυτά καταλαμβάνουν το χώρο των άλλων κλπ. Έτσι λοιπόν όταν ξεφυλλίσεις τον κατάλογο με φυτά που βρίσκεται εδώ θα ψάξεις για αργή ανάπτυξη.

Στα φυτεμένα προσπαθούμε να βάζουμε τα ψηλά φυτά πίσω και τα χαμηλότερα πιο μπροστά δίνοντας έτσι βάθος και προοπτική. Ένα όμορφο aquascape θέλει μεράκι, υπομονή, γνώσεις της ανάπτυξης και των αναγκών των φυτών.

Ελπίζω να βοήθησα, για περισσότερες απορίες ξαναρώτα.

Θα μπορούσα να δώσω 3-4 ονόματα φυτών για τα λίτρα σου, αλλά νομίζω είναι καλύτερο να ανακαλύψεις μόνος σου ποια σου αρέσουν στο μάτι. :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...