Jump to content

Πίνουν τα ψάρια νερό ?


Recommended Posts

Καθομουν και σκεφτομουν μηπως τελικα η εξατμιση οφειλεται και στο οτι τα ψαρια δεν τρωνε μονο αλλα πινουν κιολας.

Για δωστε τα φωτα σας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρεπει να εχεις αδικο. Ασε να το παρατηρησω το βραδι και θα σου πω. ;)

Link to comment
Share on other sites

Για να κατουρουν,κατι πινουν,αλλα δεν νωμιζω να πινουν τοσο πολυ.Τι σκεφτηκες ;)

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Βασιλη κατοπιν ερευνας σου παραθετω το παρακατω αρθρο. Φυσικα ειναι στα αγγλικα αλλα ειναι ευκολοκατανοητο.

"The answer to this question differs, depending on whether you're talking about saltwater fish or freshwater fish.

Freshwater fish do not actively drink water, but absorb the water through their skin and gills. On the other hand, saltwater fish do actively drink sea water. Their gills process the water and take out the salt.

The salmon is an interesting example of a fish that lives in both fresh and salt water, and consequently, they have the characteristics of both types of fish. Salmon are born in fresh water, and migrate to the ocean. While living in the ocean, they drink saltwater by opening their mouth; their gills then rid their bodies of the salt and minerals. When the salmon enters freshwater streams to spawn, they stop drinking the water and instead absorb it through osmosis (osmosis means that the water passes through the cells of the fish's skin into its body)."

Link to comment
Share on other sites

Μια προχειρη μεταφραση ειναι η παρακατω.

"Η απαντηση σε αυτήν την ερώτηση διαφέρει, ανάλογα με εάν μιλάτε για saltwater ψάρια ή γλυκού νερού ψάρια.

Τα του γλυκού νερού ψάρια δεν πίνουν ενεργά το νερο, αλλά απορροφούν το νερο μέσω του δέρματος και των βραγχίων τους. Τα saltwater ψάρια πίνουν ενεργα το θαλάσσιο νερό. Τα βράγχιά τους επεξεργάζονται το νερο και παίρνουν έξω το άλατι.

Ο σολομός είναι ένα ενδιαφέρον παράδειγμα ενός ψαριού που ζει και στο φρέσκο και στο αλμυρό νερο, και συνεπώς, έχουν τα χαρακτηριστικά και των δύο τύπων ψαριών. Ο σολομός γεννιέται στο γλυκό νερό, και μεταναστεύει στον ωκεανό. Ζωντανοί στον ωκεανό, πίνουν saltwater με το άνοιγμα του στόματός τους τα βράγχιά τους απελευθερώνουν έπειτα τους οργανισμούς τους του άλατος και των μεταλλευμάτων. Όταν ο σολομός εισάγει στου γλυκού νερού ρεύματα στο γόνο, σταματούν το νερο και την απορροφούν αντ' αυτού μέσω της όσμωσης (η όσμωση σημαίνει ότι το νερο περνά μέσω των κυττάρων του δέρματος των ψαριών στο σώμα του).

Link to comment
Share on other sites

Από όσα γνωρίζω, τα ψάρια γλυκού νερού βρίσκονται σε έναν συνεχή αγώνα να αποβάλλουν νερό από το σώμα τους.

Ο ορός του αίματος των ψαριών, όπως και των ανθρώπων, είναι διάλυμα που περιέχει 0,9% NaCl, δλδ αλάτι.

Το νερό των ποταμών, των λιμνών αλλά και του ενυδρείου μας όπου ζουν σε φυσιολογικές συνθήκες τα ψάρια γλυκού νερού, έχει κατά πολύ λιγότερο διαλυμένο NaCl.

Σύμφωνα λοιπόν με το φαινόμενο της όσμωσης (εμείς γνωρίζουμε την αντίστροφη όσμωση ;) ) θα έπρεπε μέσω του δέρματος των ψαριών να εισρέει συνεχώς νερό από το περιβάλλον (γλυκό νερό) προς τον οργανισμό του ψαριού, με σκοπό να εξισωθεί η συγκέντρωση NaCl στο νερό και στο σώμα του ψαριού.

Για να προστατευτούν τα ψάρια και να μην "φουσκώσουν και εκραγούν" από την συνεχή απορρόφηση νερού, ανέπτυξαν αμυντικούς μηχανισμούς. Ένας από αυτούς είναι τα λέπια τους, που είναι αδιαπέραστα από το νερό. Τα βράγχια όμως δεν είναι αδιαπέραστα και έτσι το μαλακό σε σχέση με το σώμα τους νερό εισχωρεί αδιαλείπτως στο σώμα του ψαριού μέσω των βραγχίων. Ένας δεύτερο μηχανισμός που ανάπτυξαν τα ψάρια για να το αντιμετωπίσουν είναι η συνεχής και επί 24ώρου ούρηση. Δηλαδή αποβολή νερού.

Να μην ξεχνάμε ότι το dropsy οφείλεται στην δυσλειτουργία αυτής της "μόνιμης ούρησης".

Από τα παραπάνω συμπεραίνω πως τα ψάρια γλυκού νερού δεν χρειάζεται να πίνουν νερό.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα να δεις τι μαθαινει κανεις. Τελικα τις ιδεες που σου ερχονται και νομιζεις πως ειναι ακραιες πρεπει να τις μοιραζεσαι γιατι ποτε δεν ξερεις τι μπορει να βγει.

Να ειναι καλα τα blog και δη το Aquazone.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...