Jump to content

Φωτισμός


eltzor

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θέλω να πετύχω το 1 watt/ λίτρο, έχω ήδη το φωτιστικό της Glo 2x24 watt. Το ενυδρείο μου, είναι 80αρι. Είμαι στα 48watt και χρειάζομαι άλλα 32 watt για να φτάσω το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν πάρω άλλο ένα φωτιστικό της Glo και βάλω άλλες 2χ24 θα φτάσω τα 96watt/80 λίτρα, θα είναι πρόβλημα? Τι προτείνετε να κάνω?

θέλω να φυτέψω γρασίδι (cuba) και να προσπαθήσω να βάλω πιο απαιτητικα φυτά (κοκκινα).

Έχω CO2 με Ph controller οπότε φαντάζομαι είμαι οκ όταν θα έχω και σωστό φωτισμό. Έλεγα για λάμπες να βάλω της Dennerle μιας και όλα τα προιόντα που έχω (λιπάσματα, co2 accessories, ph controller) είναι απο την συγκεκριμένη εταιρία.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα φίλε μου, απαντάω στις ερωτήσεις σου με τη σειρά:

1. Ο κανόνας 1 watt/λίτρο είναι κανόνας εμπειρικός περισσότερο και δεν χρειάζεται να τον εφαρμόσεις ακριβώς. Δηλαδή να βγάλεις 80 watt ώστε να έχεις αναλογία 1. Η πραγματική ένταση του φωτός μετριέται σε lumens και εξαρτάται ακόμη και από τις ώρες χρήσης της κάθε λάμπας, δηλαδή με τον καιρό μειώνεται.

Σίγουρα πάντως για γρασιδάκι και ειδικά cuba θα χρειαστείς περισσότερο φως. Μπορείς να πάρεις το φωτιστικό και να του βάλλεις μια λάμπα (για να κάνεις και οικονομία αλλά και υπερβολική άνοδο θερμοκρασίας.

2. Δεν έχει σημασία τι μάρκα είναι ο εξοπλισμός σου, μπορεί να είναι και κινέζικος και να κάνεις θαύματα. Εγώ προτιμώ λάμπες που έχουν πλήρη φάσμα, δηλαδή βγάζουν λευκό φως. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ osram t5 daylight και είμαι υπέρικανοποιημένος από την απόδοση των φυτών!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...