Jump to content

Με κατι τετοια..ντρεπομαι που ονομαζομαι ανθρωπος


Recommended Posts

Οι φωτοιγραφιες ειναι πολυ σκληρες για τους ευαισθητους και ζητω συγνωμη προκαταβολικα...

*********************

Για το κτηνος που το κανε αλλοοι λενε οτι καταδηκαστικε κ ειναι στις φυλακες τις Ρωσιας και αλλοι οτι δεν..επειδη το σκυλι το ειχε χτυπησει αμαξι και μαλλον ηταν πεθαμενο..

Το επομενο κακο της ιστοριας ειναι οτι ανοιγουν διαρκως(αφου τις κλεινουμε με αναφορες και καταγγελιες) καινουργιες σελιδες στο facebook του τιτλου ''θανατος στα αδεσποτα'' και λενε οτι μαλιστα ειναι κ ελληνικες!!!! ΕΛΕΟΣ!!! ;):D:thumbup:

Έγινε επεξεργασία - karydas
Link to comment
Share on other sites

εγω τωρα τι να πω για αυτα; θα πω αυτο που ειχε πει καποιος συγγραφεας η ποιητης δεν θυμαμαι τωρα.γνωρισα τους ανθρωπους και αγαπησα τα ζωα.για την κοπελα που τα εκανε αυτα της ευχομαι να εχει την ιδια τυχη.

Link to comment
Share on other sites

θα συμφωνησω απολυτα.... :thumbup:

αλλα γι αυτους μου μαλλον επικρωτουν αυτο το θριλερ κι ανοιγουν και σελιδες...κατα των αμοιρων αδεσποτων..που κτηνοι σαν κι αυτους τα αφησαν απροστατευτα στο δρομο...?? ;):D

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχος...καποιοι εχουν και την βουλα...

********************;):D:thumbup::thumbup:

Έγινε επεξεργασία - karydas
Link to comment
Share on other sites

mod note

Βίντεο και φωτογραφίες με σκληρό και βίαιο υλικό δεν επιτρέπεται να ανεβαίνει και γι'αυτό διαγράφεται. Παρακαλώ σεβαστείτε τον κανονισμό του φόρουμ και αν δεν τον γνωρίζετε τον παραθέτω για να τον διαβάσετε.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=47311

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

οκ....συγνωμη....

αλλα....

λοιπον...οσον αφορα την βουλα...μεταφερω το κειμενο...ελπιζωντας να μην θεωρηθει μην καταλληλο...

''Η Ευρώπη της ντροπής! Ευρωπαϊκή οδηγία επιτρέπει κάθε είδους πειράμα στα ζώα και χωρίς αναισθησία...

by TRUPOKARUDOS under δολοφόνοι

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη οδηγία της Ε.Ε προβλέπονται τα ακόλουθα...

Επιτρέπεται η χρήση ζώων σε πειράματα ακόμη και αν αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο. Αρκεί η δικαιολογία πως τα πειράματα γίνονται για φαρμακευτικά σκευάσματα

Επιτρέπει τη χρήση αδεσπότων σε πειράματα. Τα αδέσποτα θα καταλήγουν στο εξής στα εργαστήρια.

Θα είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση ζώων που έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη σε πειράματα και έχουν υποστεί "μόνο μέτριου μεγέθους πόνο και στρες". Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ένα ζώο μονάχα νεκρό θα σταματήσει να υφίσταται τα πειράματα!

Τα πειράματα μπορούν να γίνονται χωρίς αναισθησία

Νομιμοποιούνται τα ηλεκτροσόκ, με στόχο να είναι τα ζώα αβοήθητα και να μην "αντιστέκονται" στα πειράματα...

Τα ζώα θα μπορούν να απομονώνονται από τα υπόλοιπα και να έρχονται σε επαφή μονάχα με ανθρώπους.

Χωρίς αναισθησία θα γίνονται και οι τομές στον θώρακα για "ερευνητικούς σκοπούς".

Πρόκειται για ανανέωση του περιεχομένου μιας οδηγίας του 1986 ( Directive 86/609/EEC ), που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου από τους "ηθικούς" Ευρωπαίους νομοθέτες...

Το γεγονός αποσιωπήθηκε σκοπίμως από τα ΜΜΕ, μια και τέτοια γεγονότα δεν θεωρούνται αρκετά σημαντικά ώστε να τα γνωρίζουμε...''

Link to comment
Share on other sites

Μπορουμε οσοι δεν προλαβαμε να τις δουμε να εχουμε ενα link?

τα Λινκ ειναι αυτα που σβηστικαν...αλλα εχει δικιο ο καρυδας...εχουμε και μικρα παιδια.... οπως ενα βιντεακι που ψαχνω ....αλλα θα το βρω...παντως αφορα 2 παιδια...ενα κοριτσι κ τον αδερφο της..που πετανε κουταβακια στο ποταμι...

(να σημειωθει οτι δν μιλαω για τα δικα μας παιδια στο φορουμ..οταν λεω'' οπως'' εννοω ηλικιακα....εκεινα που ειναι στο φορουμ μας θεωρω πως ειναι το ακριβως αντιθετο ακρο μια και ενδειαφερονται για τις καταλληλες συνθηκες των φιλοξενουμενων τους..)

Link to comment
Share on other sites

...παντως αφορα 2 παιδια...ενα κοριτσι κ τον αδερφο της..που πετανε κουταβακια στο ποταμι...

Οκ, τοτε καλυτερα να μη το δω! ;)

Link to comment
Share on other sites

Κι αυτα που αναφερω παραπανω ειναι πολυ λιγα....εχουν γινει τοσα..και μαλιστα στην Ελλαδα μας...ΛΙΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!

αναφερω καποια...

''Σελίδες φρίκης κατά των ζώων στο Facebook

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010, 14:43

Ελένη Ηλιοπούλου

Την παρέμβαση του εισαγγελέα αλλά και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητούν δεκάδες αναγνώστες της zougla.gr, μέσω email, για τρία νέα γκρούπ που φτιάχτηκαν στο Facebook. Το ένα - που συγκροτήθηκε πριν από μία εβδομάδα και έχει πλέον κατέβει ή δεν είναι προσβάσιμο σε όλους - προτρέπει τα μέλη του, να εξοντώνουν και να βασανίζουν τα ζώα.

Το γκρουπ φέρει τον τίτλο «ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ». Εκεί δημοσιεύονται φωτογραφίες κατακρεουργημένων ζώων. Ο Έλληνας διαχειριστής της συγκεκριμένης ομάδας αναφέρει τρόπους για την κατασκευή δηλητηρίων (φόλες) αλλά και μεθόδους βασανισμού των ζώων. Στο δεύτερο γκρουπ, «8anatos sta adespota no.2!!!!!» που δημιουργήθηκε στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής, 25 Ιουλίου, το μοτίβο είναι το ίδιο και οι διαχειριστές αναφέρουν ότι… όσες ομάδες κλείσουν τόσες θα ανοίξουν! Ένα τρίτο γκρουπ που φέρει τον τίτλο «THANATOS SE OLA TA ADESPOTA» δημιουργήθηκε και αυτό πριν από λίγο.

Καθημερινά στη zougla.gr δημοσιεύουμε καταγγελίες, που φέρνουν στην επιφάνεια, το πόσο βάρβαρα φερόμαστε εμείς οι Έλληνες, με το ένδοξο παρελθόν, σε όσους είναι, επί της ουσίας, του «χεριού» μας. Οι φόλες πέφτουν «βροχή» και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται εκτός από μερικούς φιλόζωους, που όλοι τους αντιμετωπίζουν, ως γραφικούς ευαίσθητους, που «αντί να ταΐσουν κανένα παιδί ασχολούνται με τα κοπρόσκυλα».

Μυτιλήνη

Πριν από μερικές εβδομάδες, μια ομάδα παιδιών στη Σκάλα Ερεσσού Μυτιλήνης, άφησε παράλυτο, από τις πολλές κλοτσιές, ένα τόσο δα μωρό αλεπουδάκι! Τελικά το ζωάκι, που τώρα βρίσκεται σε άσυλο, το έσωσαν κάποιοι ευαίσθητοι τουρίστες, που μάλλον δεν θα θελήσουν να ξαναέρθουν στην Ελλάδα για διακοπές.

Στην όμορφη Ρόδο δεκάδες είναι τα περιστατικά κακοποίησης. Ελάχιστες φορές οι δράστες εντοπίζονται. Φωτεινή εξαίρεση, η περίπτωση ενός ηλικιωμένου βοσκού, που γέμισε δόκανα την περιοχή, που βόσκουν τα ζώα του, για να εξοντώσει τους σκύλους. Κάποια από τα σκυλιά, τα κρέμασε κάτω από ένα ελαιόδεντρο για παραδειγματισμό!

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία του πλημμελήματος!

Στη λεβεντογέννα Κρήτη κρεμούν ζωντανά τα σκυλιά πάνω στους φράχτες ή κάτω από τα δέντρα, για να εκφοβίσουν τους φιλόζωους, που τους ενοχλούν με τη δράση και τις καταγγελίες τους. Οι πυροβολισμοί εναντίον γατιών και σκυλών είναι καθημερινό «σπόρ» ιδιαίτερα σύνηθες αφού όλες οι οικογένειες διαθέτουν όπλα.

Μεταξύ των περιοχών, στις οποίες συναντάμε πιο συχνά περιστατικά κακοποίησης, η Κρήτη πρωταγωνιστεί. Σε αυτό αυτό το φεστιβάλ βαρβαρότητας και αναδρείας είναι πρώτη με διαφορά. Δεκάδες είναι δε τα ζώα που έχουν βρεθεί δεμένα (!) χωρίς νερό και φαγητό μια μήνες, σαν σκελετωμένες, ζωντανές, ακόμα, μούμιες!

Στην κοντινή μας Σαλαμίνα, κάποια ανθρωπόμορφα κτήνη έπλεξαν με σύρμα το κεφάλι, τα πόδια και τα γεννητικά όργανα ενός σκυλάκου. Το ζώο σφάδαζε από τους πόνους και κανείς δεν συγκινούνταν. Ο

κτηνίατρος του ακρωτηρίασε τους όρχεις, φρόντισε τις πληγές και έτσι σιγά – σιγά το ζώο συνήλθε.

Στην πανέμορφη Λευκάδα, κάποιο «τέρας» δηλητηρίασε όλα τα περιστέρια σε μια κεντρική πλατεία. Οι φιλόζωοι του νησιού έτρεχαν να βρουν ενέσεις ατροπίνης, για να σώσουν κάποια από αυτά, ενώ, παράλληλα, φρόντισαν να απομακρύνουν τη δηλητηριασμένη τροφή, για να μην την πιάσει κάποιο από τα παιδάκια που έπαιζαν εκεί. Δείτε εδώ το σχετικό θέμα.

Οι κάτοικοι του χωριού Παναγίτσα στον Δήμο Βεγορίτιδας της Πέλλας, πριν από μερικές εβδομάδες, χτυπούσαν ανελέητα μια λύκαινα!

Την κρέμασαν πάνω στον φράχτη σε ένα χωράφι και χτυπούσαν το ζώο με χοντρά ξύλα μέχρι να το εξοντώσουν.

Παιδιά άφησαν παράλυτο ένα αλεπουδάκι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010, 00:15

Λες και ήταν μπάλα κλωτσούσαν κάποια παιδιά, στη Σκάλα Ερεσσού της Λέσβου, ένα αλεπουδάκι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το αλεπουδάκι να μείνει σχεδόν τυφλό και να παραλύσει το πίσω αριστερό του πόδι.

Τελικά το άτυχο ζωάκι βρήκε αγάπη και στοργή στους τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί, οι οποίοι το παρέδωσαν στη συνέχεια σε φιλοζωική οργάνωση προκειμένου να το περιθάλψει.

Δεκάδες είναι άλλωστε και τα περιστατικά κακοποίησης αρκούδων.

Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά! Τα αδέσποτα ζώα είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και δεν είναι, ούτε πρέπει να αποτελούν, πρόβλημα.

Αυτό που απαιτείται και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους αλλά και σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε. είναι να τα προστατεύουμε, να τα φροντίζουμε και να εφαρμόζουμε τη νομοθεσία, που προβλέπει σοβαρές ποινές για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης, κακοποίησης, βασανισμού.

Τα ζώα συντροφιάς είναι μέρος της αστικής πανίδας και έχουν δικαίωμα στη ζωή

Υποχρέωση των τοπικών αρχών και των κατοίκων είναι να μάθουν να συμβιώνουν μαζί τους.

Αυτό που εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε, είναι η άγνοια και η αδιαφορία των συμπολιτών μας, που οδηγεί σε συμπεριφορές επικίνδυνες, τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους (φόλες, βασανισμοί κ.ο.κ.).

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται, γιατί εμείς τα πετάμε στους δρόμους, μόλις τα βαρεθούμε, ξεχνώντας ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια.

Η λίστα των νεκρών – βασανισμένων ζώων είναι ατελείωτη και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ελάχιστοι δήμοι φροντίζουν να κάνουν στειρώσεις, και ακόμη πιο λίγοι λειτουργούν οργανωμένα κυνοκομεία! Δεκάδες τουρίστες καθημερινά διαμαρτύρονται για αυτά που βλέπουν τα μάτια τους στην όμορφη, κατά τα άλλα, Ελλάδας μας.

Θυμηθείτε ότι όποιος μπορεί να φέρεται τόσο βάναυσα στα ζώα, μπορεί όλο αυτό τον θυμό και το μίσος να το εκδηλώσει με την ίδια άνεση και στους ανθρώπους, τα παιδιά και τις γυναίκες με μεγαλύτερη ευκολία. Ως πότε θα βγάζουμε τα κόμπλεξ μας πάνω στα απροστάτευτα ζώα;''

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ...

Ρε συ playgirl... Ψάχνεις να βρεις αυτό το βίντεο που αναφέρεις? Γιατί? Ποιος ο σκοπός και το νόημα? Τι θα σου προσφέρει ως άνθρωπο η θέα ενός τέτοιου βίντεο? Και τι είναι αυτό που σας κάνει να κάνετε κλικ σε Links που αναφέρουν "Σφάχτε τα αδέσποτα" κλπ?

Μιλάμε για την αρρώστια όσων τα κάνουν... Για την αρρώστια αυτών που τα βλέπουν γιατί εθελοτυφλούμε? Και μη παρεξηγηθείς σε παρακαλώ με αυτό που γράφω... Δεν σκοπό να έρθω σε διαμάχη για τέτοια ηλίθια θέματα. Απλά είναι πραγματικά χαζό να ασχολούμαστε με τη μιζέρια κάποιων ανθρώπων ενώ μπορούμε να έχουμε τόσα άλλα ευχάριστα πράγματα να δούμε... Παράδειγμα 1

Όσον αφορά όσους είχαν την ίδια περιέργεια με αυτή του φίλου sarevock, απλά θα σας πω να δείξετε λίγο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους συντονιστές του ΑΖ. Δεν είναι παράλογα κάποια σβησίματα που γίνονται. Εδώ μπαίνουμε όλοι για να ανοίξει η καρδιά μας και να ασχοληθούμε με κάτι ουσιαστικό, πνευματικά και ψυχικά προσοδοφόρο και όχι να μαυρίσουμε τις σκέψεις μας.

Όσον αφορά το ουσιαστικό θέμα του τόπικ και τα κείμενα που έβαλε η φίλη playgirl, αυτό που έχω να πω είναι πως παρατηρώ ιστορικά το εξής φαινόμενο:

Όσο μεγαλύτερη είναι η πνευματική ανάπτυξη των πολιτισμών και των ανθρώπων τους, τόσο μεγαλύτερα γίνονται και τα ζωώδη ένστικτα των ανθρώπων. Κάποια παραδείγματα είναι οι Μάγια που στο απόγειο του πολιτισμού τους ξεκίνησαν τις ανθρωποθυσίες, ο Ρωμαϊκός πολιτισμός με τα σεξουαλικά του όργια, ο Ελληνικός και Αθηναϊκός αρχαίος πολιτισμός με την παιδοφιλία, ο Γιαπωνέζικος πολιτισμός με τα αντίστοιχα σεξουαλικά όργια των ευγενών και φυσικά αν πιάσουμε τον αιώνα που μας πέρασε, τα παραδείγματα είναι άπειρα.

Αρχίζω και βγαίνω τελικά στο συμπέρασμα πως η φύση του ανθρώπου βασίζεται στη μαθηματική λογική της εξισορρόπησης. Όσο ψηλά κι αν ανέβουμε πνευματικά, τόσο θα έχουμε κάτι να μας γυρίζει στην πραγματική μας ζωώδη φύση...

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά όσους είχαν την ίδια περιέργεια με αυτή του φίλου sarevock,

Έχεις δίκιο ρε Νίκο αλλά είναι αυτή η .... περιέργεια !

Ξέρεις ότι προηγείται κάθε σκέψης η ρουφιάνα!

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη ρε παιδιά γιατί θα τρελαθώ...

Ρε συ playgirl... Ψάχνεις να βρεις αυτό το βίντεο που αναφέρεις? Γιατί? Ποιος ο σκοπός και το νόημα? Τι θα σου προσφέρει ως άνθρωπο η θέα ενός τέτοιου βίντεο? Και τι είναι αυτό που σας κάνει να κάνετε κλικ σε Links που αναφέρουν "Σφάχτε τα αδέσποτα" κλπ?

Μιλάμε για την αρρώστια όσων τα κάνουν... Για την αρρώστια αυτών που τα βλέπουν γιατί εθελοτυφλούμε? Και μη παρεξηγηθείς σε παρακαλώ με αυτό που γράφω... Δεν σκοπό να έρθω σε διαμάχη για τέτοια ηλίθια θέματα. Απλά είναι πραγματικά χαζό να ασχολούμαστε με τη μιζέρια κάποιων ανθρώπων ενώ μπορούμε να έχουμε τόσα άλλα ευχάριστα πράγματα να δούμε... Παράδειγμα 1

Όσον αφορά όσους είχαν την ίδια περιέργεια με αυτή του φίλου sarevock, απλά θα σας πω να δείξετε λίγο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους συντονιστές του ΑΖ. Δεν είναι παράλογα κάποια σβησίματα που γίνονται. Εδώ μπαίνουμε όλοι για να ανοίξει η καρδιά μας και να ασχοληθούμε με κάτι ουσιαστικό, πνευματικά και ψυχικά προσοδοφόρο και όχι να μαυρίσουμε τις σκέψεις μας.

Όσον αφορά το ουσιαστικό θέμα του τόπικ και τα κείμενα που έβαλε η φίλη playgirl, αυτό που έχω να πω είναι πως παρατηρώ ιστορικά το εξής φαινόμενο:

Όσο μεγαλύτερη είναι η πνευματική ανάπτυξη των πολιτισμών και των ανθρώπων τους, τόσο μεγαλύτερα γίνονται και τα ζωώδη ένστικτα των ανθρώπων. Κάποια παραδείγματα είναι οι Μάγια που στο απόγειο του πολιτισμού τους ξεκίνησαν τις ανθρωποθυσίες, ο Ρωμαϊκός πολιτισμός με τα σεξουαλικά του όργια, ο Ελληνικός και Αθηναϊκός αρχαίος πολιτισμός με την παιδοφιλία, ο Γιαπωνέζικος πολιτισμός με τα αντίστοιχα σεξουαλικά όργια των ευγενών και φυσικά αν πιάσουμε τον αιώνα που μας πέρασε, τα παραδείγματα είναι άπειρα.

Αρχίζω και βγαίνω τελικά στο συμπέρασμα πως η φύση του ανθρώπου βασίζεται στη μαθηματική λογική της εξισορρόπησης. Όσο ψηλά κι αν ανέβουμε πνευματικά, τόσο θα έχουμε κάτι να μας γυρίζει στην πραγματική μας ζωώδη φύση...

:):P:ninja::D

Link to comment
Share on other sites

λοιπον...μαλλον δν καταλαβες...κατι...

για μενα προσωπικα δν παιζει καθολου η περιεργεια...αλλα θα σε ρωτησω κατι απλο...αν ανεβαζαν σελιδα υπερ του βιασμου των παιδιων η κατι αναλογο δν θα θελες να την καταγγειλεις???

για μενα ολες αυτου του ειδους οι βιαιοτητες...ειναι τουλαχιστον για καταγγελια...κι εχθες το βραδυ...αυτο εκανα..κατεγγειλα το γεγονος..και στη safeline.gr και στο φεις...καιη σελιδα μετα απο πολλες αναφορες και καταγγελιες κατεβηκε...Το κακο δυστηχως της ιστοριας ειναι οτι υπαρχει το ελευθερο να δημιουργουνται τετοιου ειδους σελιδες μεχρι να τις καταγγειλουν καποιοι

Οσον αφορα περι της αρρωστιας που ανεφερες δν παρεξηγουμε γιατι δν θεωρω πως με περνει η μπαλα...

αλλα δν θα κλεισω και τα ματια μου ουτε τα αυτια μου...αλλα ουτε κ το στομα μου σε τετοιου ειδους συμβαντα!!!!

Οσον αφορα το ουσιαστικοθεμα που αναφερεις....διαφωνω...δεν ειναι ζωοδη ενστικτα αυτα...αυτα ειναι ενστικτα ανωμαλιας και εκδικητικοτητας και τα ζωα δεν τα εχουν...

Υ.Γ σορυ αν ο λογος μου ακουγεται καπως..αλλα θυμωνω με τετοια θεματα,εννοωντας αυτα που ανεβασα...

Έγινε επεξεργασία - plaYgirl
Link to comment
Share on other sites

λοιπον...μαλλον δν καταλαβες...κατι...

για μενα προσωπικα δν παιζει καθολου η περιεργεια...αλλα θα σε ρωτησω κατι απλο...αν ανεβαζαν σελιδα υπερ του βιασμου των παιδιων η κατι αναλογο δν θα θελες να την καταγγειλεις???

για μενα ολες αυτου του ειδους οι βιαιοτητες...ειναι τουλαχιστον για καταγγελια...κι εχθες το βραδυ...αυτο εκανα..κατεγγειλα το γεγονος..και στη safeline.gr και στο φεις...καιη σελιδα μετα απο πολλες αναφορες και καταγγελιες κατεβηκε...Το κακο δυστηχως της ιστοριας ειναι οτι υπαρχει το ελευθερο να δημιουργουνται τετοιου ειδους σελιδες μεχρι να τις καταγγειλουν καποιοι

Οσον αφορα περι της αρρωστιας που ανεφερες δν παρεξηγουμε γιατι δν θεωρω πως με περνει η μπαλα...

αλλα δν θα κλεισω και τα ματια μου ουτε τα αυτια μου...αλλα ουτε κ το στομα μου σε τετοιου ειδους συμβαντα!!!!

Οσον αφορα το ουσιαστικοθεμα που αναφερεις....διαφωνω...δεν ειναι ζωοδη ενστικτα αυτα...αυτα ειναι ενστικτα ανωμαλιας και εκδικητικοτητας και τα ζωα δεν τα εχουν...

Υ.Γ σορυ αν ο λογος μου ακουγεται καπως..αλλα θυμωνω με τετοια θεματα,εννοωντας αυτα που ανεβασα...

Όλοι μας εξοργιζόμαστε με τέτοια θέματα και είναι φυσιολογικό. Το θέμα στη συγκεκριμένη περίπτωση (όπως και σε πολλά άλλα) είναι ότι ισχύουν κάποιοι νόμοι κι εδώ έχουμε να κάνουμε με νόμους αντίστοιχους με αυτούς της αγοράς, δηλαδή προσφορά και ζήτηση. Αν ιστοσελίδες, blogs και λοιπές διαδικτυακές αναφορές "περίεργου" περιεχομένου δεν είχαν ζήτηση, δεν θα υπήρχε και η προσφορά.

Επίσης δεν μπορεί κανείς πιστεύω να αψηφίσει το γεγονός ότι πολλά πράγματα γίνονται επίτηδες λόγο του ότι θα έχουν ανταπόκριση... Είτε θετική είτε αρνητική. Τι θέλω να πω... Είμαι σχεδόν πεπεισμένος πως αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα του Internet ώστε να μπορούν να γυρίζουν φωτογραφίες και βίντεο με ταχύτητες ρεκόρ σε όλο τον κόσμο, κάποιοι (όχι όλοι φυσικά) δεν θα μπαίνανε στον "κόπο" να κάνουν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.

Το θέμα έχει πολλές πτυχές και πραγματικά δεν ξέρω από που πρέπει να το πιάσουμε.

Άλλη μία πτυχή (πέρα των παραπάνω) είναι το ίδιο το facebook. Προσωπικά δεν έχω facebook. Θα πρέπει να νιώσω μειονεκτικά που δεν μπορώ να "ενημερωθώ" για τέτοιες καταστάσεις ώστε να τις καταγγείλω? Ή όποιος έχει facebook κι "ενημερώνεται" και καταγγέλλει έχει κάνει το χρέος του στην κοινωνία? Νομίζω πως τίποτα από τα 2 δεν ισχύει.

Σε γενικές γραμμές θα πω πως η αρρώστια του ανθρώπινου νου δεν έχει όρια, αλλά δεν είναι και φαινόμενο των σύγχρονων εποχών. Πάντα γινόντουσαν αποτρόπαιες πράξεις, ανωμαλίες, δολοφονίες κ.ο.κ.. Η έλλειψη ενημέρωσης, παλαιότερα, σε τέτοια γεγονότα είχε θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο? Μάλλον τείνω να πω πως είχε θετικό, καθότι κι ένας μη "ανώμαλος", βλέποντας "ανωμαλίες" μπορεί να ξεφύγει... Κι όσο τα βλέπει κάποιος, με το χρόνο μπορεί να τα θεωρήσει και φυσιολογικά. Θα μου πεις πως αυτό επιδιώκεις εσύ να κάνεις... Να τα εξαφανίσεις! Λυπάμαι που θα το πω, αλλά κανείς δεν μπορεί να το εξαφανίσει αυτό το φαινόμενο. Όπως είπα και πιο πάνω, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Αν "αδιαφορήσεις" κι αν πέσει η επισκεψιμότητα κι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση σε όλες αυτές τις κτηνωδίες, τότε θα πάψουν να υφίστανται στο διαδίκτυο. Μη ξεχνάς πως και η αρνητική διαφήμιση δεν παύει να είναι διαφήμιση. Δεν λέω πως δεν θα υπάρχουν στη ζωή, αλλά θα πάψουν να αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά... κάθε ηλικίας.

Στο θέμα της παρακμής των πολιτισμών...

Υπάρχει το ρητό που λέει πως όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι, τόσο πιο άσκημα πέφτεις. Παραδείγματα πολλά... πχ οι Παπούα της Νέας Γουινέας ή οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για πολιτισμούς που ποτέ δεν άκμασαν ουσιαστικά. Υπάρχουν από πολλούς αιώνες πριν και συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και τώρα, με ελάχιστες έως και καμία ανάπτυξη σε πολλούς τομείς της καθημερινότητάς τους. Συνεχίζουν να υφίστανται ακριβώς γι'αυτό το λόγο. Δεν έχουν φτάσει ψηλά πνευματικά, βιομηχανικά, εμπορικά κ.ο.κ. αλλά δεν έχουν και την σαπίλα και την παρακμή των πολιτισμών που βρίσκονται 500 και 1000 χρόνια μπροστά από αυτούς.

Είναι η λογική της εξισορρόπησης που ανέφερα πιο πάνω. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν την ανάγκη να κάνουν σεξουαλικά όργια ή να σφάξουν ζώο ή άνθρωπο για πλάκα γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν καν τι είναι αυτό. Η ίδια τους η ζωή τους επιβάλλει να ασχολούνται καθημερινά με την επιβίωσή τους μέσα στην ίδια τη φύση και δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος αλλά ούτε η κριτική ικανότητα να φτάσουν παραπάνω, είτε όσον αφορά την ακμή, είτε την παρακμή τους.

Αντίθετα στους ανεπτυγμένους πολιτισμούς υπάρχουν άπειρα παραδείγματα. Έκανα μία αναφορά πιο πριν, αλλά ας την εξειδικεύσω λίγο παραπάνω. Καταρχήν οι περισσότεροι γνωστοί ανεπτυγμένοι πολιτισμοί έχουν το κοινό γνώρισμα να έχουν σημαντικές ταξικές διαφορές. Αυτοί που ανήκαν στα πλούσια στρώματα, οι ηγέτες αυτών των πολιτισμών (ως επί τω πλείστον) ήταν ακριβώς οι ίδιοι οι φέρνανε την παρακμή. Παραδείγματα:

Η Βασίλισσα Αικατερίνη της Ρωσίας με τις γνωστές κτηνοβασίες της

Ο αριστοκράτης κι επαναστάτης Marquis de Sade όπου από εδώ πήρε το όνομά του ο σαδισμός, οπότε δε χρειάζεται να πούμε τι έκανε

Οι Ιάπωνες αριστοκράτες με τις "γνωστές" συνευρέσεις τους (δεν αναφέρω λεπτομέρειες για να μη παρεξηγηθούμε)

Οι Μάγια (που ανέφερα και πιο πάνω) όπου καθοδηγώντουσαν τυφλά και αποκλειστικά από τους ιερείς τους όπου αυτοί οι ιερείς φτάσανε σε επίπεδα της αστρονομικής επιστήμης εκεί που ακόμα και σήμερα τους μελετάνε οι σύγχρονοι επιστήμονες, αλλά είναι και οι ίδιοι που σφάζανε για να έχουν την εύνοια των θεών

Οι αρχαίοι Έλληνες, όπου οι δάσκαλοι, οι άνθρωποι των γραμμάτων, των επιστημών και όλοι αυτοί που μελετάμε στα σχολικά βιβλία είχαν "ιδιαίτερες" προτιμήσεις

Ο γνωστότατος πλέον Grigori Rasputin που ήταν μία τεράστια επιρροή της τότε Ρωσικής αυτοκρατορίας

και πάρα πολλά ακόμα που δεν έχει νόημα να κάτσω να τα γράψω...

Αν πάμε και στις πιο σύγχρονες εποχές, μέχρι και σήμερα, όποιος ασχολείται με τους βίους μεγάλων φιλοσόφων, μαθηματικών και γενικώς επιστημόνων, υπάρχουν φήμες και αποδείξεις πολλών "παρεκτροπών" στην προσωπική τους ζωή.

Για τελευταίο παράδειγμα θα πω τον βαμπιρισμό που απασχόλησε πολύ τις ΗΠΑ αλλά και τη σύγχρονη Ευρώπη την δεκαετία του 90... Κανείς από τους αυτοαποκαλούμενους "βαμπίρ" δεν άνηκε στη λεγόμενη εργατική και μικρομεσαία τάξη. Όλοι ήταν άνθρωποι με λυμένο το πρόβλημα της επιβίωσης, μορφωμένοι και αρκετά διαβασμένοι.

Όλα τα παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα που έβγαλα στο παραπάνω ποστ μου. Δεν λέω ότι είναι κανόνας. Λέω όμως ότι η φύση και τα ένστικτα του ανθρώπου μάλλον είναι τέτοια που ζητάνε μία εξισορρόπηση του πνευματικού επιπέδου μεταξύ ακμής και παρακμής. Μπορεί η έκφραση "ζωώδη ένστικτα" να μην είναι η απόλυτα σωστή, αλλά μη ξεχνάμε πως ο άνθρωπος διαφέρει από τα υπόλοιπα ζώα σε δύο πολύ βασικά πράγματα. Το ένα είναι η συνείδηση και το άλλο είναι η θέληση της μάθησης. Γιατί λοιπόν αφού δεχόμαστε ότι ο άνθρωπος είναι ζώο, αλλά έχει αυτές τις σημαντικές διαφορές από τα υπόλοιπα ζώα, να μη δεχτούμε ότι τα ζωώδη ένστικτα του ανθρώπου είναι όλα αυτά που θεωρούμε παρακμή?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον..κατ αρχην να πω..οτι τα περισσοτερα που ανεφερα στη 10η δημοσιευση δν εγιναν ουτε για να ανεβουν

και να πουλησουν καπου ουτε για να βρουν γενικα τετοιου ειδους ανταποκρισεις... Οσον αφορα το facebook δυστηχως ειναι μεσα στη ροη της σημερινης γενιας...οπως και τοσα αλλα αρνητικα στη σημερινη τεχνολογια μας..Εξαρταται πως το χρησιμοποιει ο καθενας και το facebook και γενικα το νετ...μια και αυτο επισης μπορει και εχει χαρακτηριστει σημερινο κακο...εγω προσωπικα το χρησιμοποιω να ενημερωνομαι γι αυτα που θελω και παλιοτερα δν μπορουσα μια τηλεοραση δν βλεπω σχεδον καθολου(θα μπορουσα να πω και καθολου αλλα δν θελω να ακουστω υπερβολικη)Δεν εκανα κανενα χρεος στη κοινωνια καταγγελωντα..εκανα το χρεος του εαυτου μου...οπως το να βαζω λιγο νερακι και τροφη εξω απο το σπιτι μου για τα αδεσποτα,να ανακυκλωνω αυτα που μπορω,να μην πεταω σκουπιδια στους δρομους κτλ. Το θεμα χρεος στη κοινωνια..ειναι πολυ σχετικο...

Οσον αφορα την ελλειψη ενημερωσης που λες...παντα γινοντουσταν τετοια...κι ας μην ακουγονταν..κι ας γινονταν κρυφα..μιλα με κανενα παππου-γιαγια και θα καταλαβεις..και σε αλλα θεματα...οπως αυτο του σεξ..που λεμε σημερα πως εχει παραγινει...μπουρδες...Για μενα ολα αυτα ειναι θεμα παιδειας και ανωμαλιας..

Εμεις διδασκουμε στα παιδια μας..κι επισης διδασκομαστε απο τους γονεις μας κτλ..Οσον αφορα την αρνητικη διαφημιση κτλ..που ααφερεις...συμφωνω απολυτα...οσον αφορα τη δυναμη της συνηθειας της βιας κτλ...προσωπικα εχω ενα γιο 10ετων και πασχιζω να τον αποτρεψω απο αυτη τη γενικη κακη συνηθεια...που σημερα ειναι ευκαιρη να διαδωθει απο παντου...τα περιοδικα στα περιπτερα,ακομα και τις δηθεν καταλληλες για ολους κωμικες σειρες,τα πολεμικα παιχνιδια και τοοοοσα αλλα...που μας κανουν να συνηθιζουμε τα αδιανοητα και τα ανοητα επισης..Οσον αφορα το θεμα των πολιτισμων κτλ που αναφερεις..δεν μπορω να διαφωνησω πληρως...αλλωστε δν το χω ψαξει τοσο...αλλα ουτε και να συμφωνησω επισης απολυτα...μιας και υπαρχουν παντα ανθρωποι(ευτυχως) και ανθρωπακια...

Αληθεια ποσο ουτοπικο ειναι..να γινουμε ολοι ανθρωποι(Homo sapiens (Άνθρωπος ο σοφός στα Λατινικά)...??

Έγινε επεξεργασία - stormtrooper
Link to comment
Share on other sites

Έσβησα την παράθεσή σου για να γίνει πιο εύκολο στην ανάγνωση το κείμενο :)

Επειδή μάλλον δεν διάβασες καλά όλο το κατεβατό μου (μέχρι κι εγώ εντυπωσιάστηκα από το πόσο μεγάλο βγήκε :ninja: ), αναφέρω ξεκάθαρα πως όλα αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι ποιος είναι ο σκοπός να τα μαθαίνουμε και το κατά πόσο επηρεάζουν τελικά κάποιους ανθρώπους. Είπα χαρακτηριστικά πως πιθανόν κάποιοι να μην βιαιοπραγούσαν αν δεν είχαν συνηθίσει στη βία που πολυδιαφημίζεται σχεδόν παντού.

Αυτά... Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε στην ουσία αλλά σε κάποιες πτυχές αυτής.

ΥΓ: Σε θαυμάζω για την ηλικία σου σε συνδυασμό με την ηλικία του γιου σου κι εύχομαι το καλύτερο για 'κείνον :P

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να υπαρχει ανθρωπος που να διαφωνει με το θεμα και τις αποψεις που ανεπτυξες,αλλα συμφωνισα με τον φιλο stormtrooper ,γιατι πιστευω οτι η αρνητικη διαφημιση,παραμενει να ειναι διαφημιση.Και το αιτιολογω φερνοντας παραδειγμα την ΤΒ.Απο τα <<<<ποοοολυ σοβαρα>>>>καναλια μας,που δειχνουν την βια η την πορνεια η οτι αλλη κακια ειδηση,παντα συνοδευετε απο μια αναπαρασταση η απο ενα βιντεακι που παραπεμπει την φαντασια να παει αλλου.Ε αυτα τα <<σοβαρα >>καναλια αυτο κανουν,δηλ με κορμο την ειδηση,κανουν καποιους ανθρωπους,να αναμοχλευουν τα ποιο κακα ενστικτα.

Υ.ΓΔεν ειδα τις εικονες που εδειξες.

Link to comment
Share on other sites

Και για να καταλήξουμε και κάπου που έχει σχέση και με την "απαγόρευση" του φόρουμ πάνω σε τέτοια θέματα, απλά θα πω πως υπάρχει η πραγματική και ουσιαστική ενημέρωση καθώς υπάρχει και η αρρωστημένη ενημέρωση που βομβαρδιζόμαστε καθημερινά και από παντού.

Υπάρχει διαφορά στο να στείλουμε ένα σήμα κινδύνου μέσω του φόρουμ για να δοθεί αίμα ή να δώσουμε από το περίσσευμά μας για κάποιους σκοπούς ή να ενημερωθούμε ουσιαστικά για οικολογικά θέματα ή οτιδήποτε παρόμοιο και διαφορά να βγάζουμε "ειδήσεις" του στυλ "κοιτάξτε τι γίνεται στον κόσμο". Ξέρουμε τι γίνεται στον κόσμο. Το θέμα είναι αν μπορούμε ουσιαστικά να κάνουμε κάτι γι'αυτό και όχι απλά να το λανσάρουμε και ταυτόχρονα να το κατακρίνουμε.

Αυτά από μένα :)

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει διαφορά στο να στείλουμε ένα σήμα κινδύνου μέσω του φόρουμ για να δοθεί αίμα ή να δώσουμε από το περίσσευμά μας για κάποιους σκοπούς ή να ενημερωθούμε ουσιαστικά για οικολογικά θέματα ή οτιδήποτε παρόμοιο και διαφορά να βγάζουμε "ειδήσεις" του στυλ "κοιτάξτε τι γίνεται στον κόσμο". Ξέρουμε τι γίνεται στον κόσμο. Το θέμα είναι αν μπορούμε ουσιαστικά να κάνουμε κάτι γι'αυτό και όχι απλά να το λανσάρουμε και ταυτόχρονα να το κατακρίνουμε.

:):P:ninja::D

Link to comment
Share on other sites

Έσβησα την παράθεσή σου για να γίνει πιο εύκολο στην ανάγνωση το κείμενο :P

Επειδή μάλλον δεν διάβασες καλά όλο το κατεβατό μου (μέχρι κι εγώ εντυπωσιάστηκα από το πόσο μεγάλο βγήκε :D ), αναφέρω ξεκάθαρα πως όλα αυτά υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το θέμα είναι ποιος είναι ο σκοπός να τα μαθαίνουμε και το κατά πόσο επηρεάζουν τελικά κάποιους ανθρώπους. Είπα χαρακτηριστικά πως πιθανόν κάποιοι να μην βιαιοπραγούσαν αν δεν είχαν συνηθίσει στη βία που πολυδιαφημίζεται σχεδόν παντού.

Αυτά... Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε στην ουσία αλλά σε κάποιες πτυχές αυτής.

ΥΓ: Σε θαυμάζω για την ηλικία σου σε συνδυασμό με την ηλικία του γιου σου κι εύχομαι το καλύτερο για 'κείνον :ninja:

Κατ αρχην ευχαριστω..για τη βοηθεια οσον αφορα το κειμενο...Επισης ευχαριστω και για τις ευχες για τον γιο μου :blink::)

Φυσικα και διαβασα το ''κατεβατο'' που εγραψες...αλλιως δν θα απαντουσα...θα το αφηνα για αργοτερα... :hysterical:

Αλλα πιστευω οπως ξαναειπα οσον αφορα τη δυναμη της συνηθειας οτι ειναι θεμα παιδειας...δν πιστευω οτι συνηθιζουμε τοσο ευκολα ως ενηλικες...προσωπικα τουλαχιστον οτι και να δω...δεν μππορω να το συνηθισω...ποσο μαλλον να εκανα κατι αναλογο...

Το ΜΕΕΕΓΑ!!!! λαθος μου ηταν οτι οταν εγραψα το θεμα.αρχικα..δεν σκεφτηκα οτι εδω μεσα δεν ειμαστε μονο ενηλικες... ευχαριστω πολυ τον συντονιστη μας..που το διορθωσε και ζητω χιλια συγνωμη :blush::blush:

Οσον αφορα το ξερουμε τι γινεται στον κοσμο...παλι δεν θα πολυσυμφωνησω...πολυ λιγοι ξερουν..και παλι οχι ολα...δυστηχως οι περοσσοτεροι ξερουμε αυτα που μας λενε..και-παλι-δυστηχως συνηθως μας λενε κυριως αρνητικες ειδησες.

Ο λογος που δημιουργησα το θεμα...δεν ηταν ουτε για να μεταφερω τις εικονες(και λυπαμαι πολυ που το κανα και φανηκε ετσι) ουτε και να λανσαρω κατι κατακρινοντας το..Ειχα αναμεικτα συναισθηματα απογοητευσης,απελπισιας,θυμου κ πολλα αλλα...και μαλλον δεν πολυσκεφτηκα..το πως το μετεφερα...

Μακαρι να υπηρχε κι αλλη λυση (και ισως να ξερε και καποιος απο δω)περα του να καταγγειλθει το θεμα στη διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος(που δυστηχως δεν κανει και πολλα πραγματα)και να γινει κατα του αναφορα στο facebook.

Για να βγει και ενα νοημα απο το θεμα μου...κι επειδη ακομα και σε ενηλικες..που τυχαινει να γνωρισω τους γονεις τους παντα εκει καταλληγω..ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!!!Μεγαλωνω ενα παιδι δεν σημαινει μονο του παρεχω στεγη το ταιζω και τελος..Η ανατροφη ενος παιδιου αφορα ολες αυτες τις βιαιοτητες...που ισως να αυξανονται κιολας γιατι πολλοι γονεις δεν προλαβαινουν-ισως -να μιλησουν με τα παιδια τους η γιατι κι αυτοι δειχνουν το χειροτερο παραδειγμα...αν και παλι εδω το θεμα αμα αναπτυχθει θα γινει ατελειωτο.. θα πω παλι ...το νου σας,δεν υπαρχει σημαντικοτερο απο τη σωστη ανατροφη των παιδιων μας γιατι εκει κρινεται ενα σημαντικο μερος του μελλοντως του κοσμου ...και θα κλεισω... ;)

Link to comment
Share on other sites

..Και για να ειναι ολοκληρωμενη η ενημερωση να πουμε κ το αποτελεσμα ενος σκελους του θεματος...

''Με μήνυμα από τα κεντρικά της ΓΑΔΑ, μας ενημέρωσαν πως ενήργησαν, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από το blog μας σήμερα το πρωί, για την...

απαράδεκτη σελίδα στο Facebook που δείχνει απίστευτης κτηνωδίας φωτογραφίες.

Σε πρώτη φάση καταργήθηκε η σελίδα, ενώ οι έρευνες εντοπισμού προχωρούν σε βάθος για τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας.''

απο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_3469.html

:):P:ninja:

Link to comment
Share on other sites

..Και για να ειναι ολοκληρωμενη η ενημερωση να πουμε κ το αποτελεσμα ενος σκελους του θεματος...

''Με μήνυμα από τα κεντρικά της ΓΑΔΑ, μας ενημέρωσαν πως ενήργησαν, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από το blog μας σήμερα το πρωί, για την...

απαράδεκτη σελίδα στο Facebook που δείχνει απίστευτης κτηνωδίας φωτογραφίες.

Σε πρώτη φάση καταργήθηκε η σελίδα, ενώ οι έρευνες εντοπισμού προχωρούν σε βάθος για τη σύλληψη του διαχειριστή της σελίδας.''

απο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_3469.html

:ninja::D:hysterical:

:):P

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...