Jump to content

Entacmaea Quadricolor


Aquazone Project Team

Recommended Posts

EntacPuad4.jpg

Τιτλος:

Entacmaea quadricolor

Περιγραφη:

Bubble tip anemone

Βιότοπος:

Ινδικός ωκεανός.

Συνθήκες νερού:

Sg 1.023-1.026, Θερμοκρασία 25-28c, Kh 6.5-12.Όπως όλες οι ανεμώνες έτσι και αυτή θα χρειασθεί όσο το δυνατόν σταθερότερη αλατότητα καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις αλλαγές αυτές.

Συνθήκες φωτισμού:

Θα χρειασθεί έντονο φωτισμό.

Επιθετικότητα:

Έχει δυνατό κεντρί και μπορεί να βλάψει άλλα ψάρια και κοράλια.Καλύτερα να διατηρήτε σε ενυδρεια για ένα είδος (species tank) όπως διάφορα anemone fish οπού την επιλεγούν για κατοικία τους και προστασία απο κυνηγούς και εχθρούς.

Διατροφή:

Αυτή η ανεμώνη περιέχει συμβιωτική άλγη (zooxanthellae) από την οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών αναγκών της μέσω της φωτοσύνθεσης. Γενικά, δεν απαιτείται καμία συμπληρωματική διατροφή αλλά μπορεί να πάρει οποιοδήποτε άλλο μικρο-πλαγκτόν ή τρόφιμα που προορίζονται για άλλα ασπόνδυλα του ενυδρείου μας.

Αναπαραγωγή:

Με τις κατάλληλες συνθήκες στο ενυδρείο μας,μπορεί να διαχωριστεί μονή της σε μικρότερες ανεμώνες.

Τοποθέτηση στο ενυδρείο:

Μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο ενυδρείο αρκεί να υπάρχει κάλος φωτισμός και μέτρια άλλα σταθερή κυκλοφορία.Mε την σειρά της θα βρει την καταλληλη για αυτην θέση στο ενυδρείο μας.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Η Bubble Tip Anemone είναι από τις ευκολότερες θαλάσσιες ανεμώνες και μπορούμε να την συναντήσουμε σε αρκετές χρωματικές παραλλαγές . Υπάρχει σε καφέ, πράσινο και ροζ χρώμα ή οποία είναι γνωστή και ως η Rose Bubble Tip Anemone.Το σήμα κατατεθέν της είναι τα πλοκάμια τις που στο τέλος καταλήγουν σε ένα είδος "φούσκας" (απ όπου και το όνομα της) αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως ότι φιλοξενεί κάποιο ψάρι.Είναι πιο ανθεκτική σε σύγκριση με άλλες ανεμώνες,μπορεί να διατηρηθεί σε αιχμαλωσία πολλά χρονιά αρκεί να της παρέχουμε τις απαραίτητες συνθήκες.Λόγω ευαισθησίας αυτών των οργανισμών στις απότομες αλλαγές, ότι βελτιωτικά προσθέτουμε στο ενυδρείο καλό είναι να τα ρίχνουμε στο sub (εάν υπάρχει) ή με αργούς ρυθμούς απ ότι συνήθως. Χρειάζεται προσοχή στο θέμα μετακίνησης της στο ενυδρείο διότι μπορεί άθελα της να πάει στους κυκλοφορητές μας και να πεθάνει.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο όλων των ζωντανών του ενυδρείου μας καθώς θα αποβάλει χημικά υγρά.Μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει (host) μερικά anemone fish καθώς με την σειρά τους της παρέχουν τροφή και καθαριότητα.

Clownfish που πιθανόν να φιλοξενηθούν από την ανεμώνη.

Amphiprion akindynos - Barrier Reef Clownfish

A. clarkii - Clark's Clownfish

A. frenatus - Tomato Clownfish

A. melanopus - Red and Black Clownfish

A. ocellaris - Ocellaris Clownfish - our Ocellaris clowns do not host with our bubble tip...

Premnas Biaculeatus - Maroon Clownfish

Φωτογραφίες:

EntacPuad1.jpg

EntacPuad2.jpg

EntacPuad3.jpg

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τους χρήστες Aiolos και Andreas kika

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...