Jump to content

Pachyclavularia Sp.


Aquazone Project Team

Recommended Posts

PachyclaSp4.jpg

Τίτλος:

Pachyclavularia sp.

Περιγραφή:

Star Polyps (green or brown or...)

Βιότοπος:

Ινδικός ωκεανός

Συνθήκες νερού:

Sg 1.023-1.026, Θερμοκρασία 25-28c, Kh 6.5-12

Συνθήκες φωτισμού:

Από μέτριο έως δυνατό φωτισμό

Επιθετικότητα:

Είναι κοράλι το οποίο είναι ειρηνικό και δεν θα ενοχλήσει κάποιο κάτοικο του ενυδρείου μας.Σαν μοναδικό του αμυντικό οπλισμό χρησιμοποιεί τους πολύποδες του φουσκώνοντας η ξεφουσκώνοντας τους αντίστοιχα σε περίπτωση που κάτι του επιτεθεί.Δεν θα βλάψει άλλα κοράλλια που βρίσκονται κοντά στην αποικία του, αλλά είναι ευπαθή να υποστεί βλάβη από οποιαδήποτε άλλα επιθετικά κοράλια.

Διατροφή:

Αυτό το κοράλι περιέχει συμβιωτική άλγη (zooxanthellae) από την οποία λαμβάνει την πλειοψηφία των διατροφικών αναγκών της μέσω της φωτοσύνθεσης. Γενικά, δεν απαιτείται καμία συμπληρωματική διατροφή.

Αναπαραγωγή:

Μπορούμε πολύ απλά να κόψουμε από οποιοδήποτε σημείο του κοραλίου ένα κομμάτι και να το κολλήσουμε σε ένα άλλο σημείο του ενυδρείου μας.

Τοποθέτηση στο ενυδρείο:

Συνήθως τοποθετείτε από την μέση και κάτω.Θα χρειασθεί μέτρια ροή νερού αλλά και με ισχυρή ροή δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς αυτό το κοράλλι αναπτύσσεται αρκετά γρήγορα και καλύπτει ακόμα και αλλα κοράλλια τα οποία δεν θα του επιτεθούν.Αποκόβοντας ένα κομμάτι του ιστού με μερικά άτομα, μπορεί να αποικίσει πολύ εύκολα στη νέα θέση που θα τοποθετηθεί.Η πράσινη φθορίζουσα πρωτεΐνη GFP, που περιλαμβάνεται στον ιστό τους (υπάρχει στην πλειοψηφία των κοραλλιών και άλλων ασπόνδυλων), παρουσιάζουν έντονο πράσινο φθορισμό όταν εκτίθεται σε μπλε φωτισμό. Για τη σωστή διατήρηση τους είναι απαραίτητα ιχνοστοιχεία και ιώδιο.Γενικά είναι απο τα πολύ εύκολα κοράλλια τα οποία προτείνονται για αρχάριους ακόμα και στην κατηγορία pico reef.

PachyclaSp1.jpg

PachyclaSp2.jpg

PachyclaSp3.jpg

Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από τους χρήστες chris z3, nikoloutso και venom

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...