Jump to content

επιλογή φίλτρου!


timoros

Recommended Posts

Εδω ειμαστε και παλι με νεες αποριες! το ενυδρειο μου ειναι 50 λιτρα και θα ήθελα να μου προτεινετε ενα καλο φιλτρο για τα λιτρα αυτα που να μου εξασφαλιζει εναν καλο καθαρισμο του νερου. Αυτη την στιγμη το ενυδρειο ειναι αδειο και θέλω να το στήσω απο την αρχη οργανονοντας το με τον καλητερο τροπο! περιμένω τα φώτα σας... ;)

Link to comment
Share on other sites

Το φίλτρο θα πρέπει να γυρίζει τουλάχιστον 3 φορές των όγκο του νερού μέσα σε μια ώρα!

Τι ψαριά θέλεις να βάλεις μέσα;

Ανάλογα το είδος θα χρειαστείς ίσως κάτι πιο αποδοτικό!

Εταιρίες και μοντέλα υπάρχουν πολλά!

Οπότε ανάλογα με τα λεφτά που θέλεις να διαθέσεις, τις απαιτήσεις των ψαριών σου και τις δικές σου απαιτήσεις ως προς την ποιότητα του φίλτρου που θα πάρεις υπάρχουν πολλές επιλογές από επώνυμες εταιρίες!

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτομαι να βαλω μεσα ενα ζευγαρι ραμιρεζι και κανα κοπαδακι νεον τετρα αλλα θελω πρωτα να το στησω και να παρω μετρησεις στο νερο να δω τι θα κανω με την σκληροτητα καταρχην! Αλλα ξερω οτι τα ραμιρεζι ειναι αρκετα ευαισθητα και θελουν πολυ καλο φιλτραρισμα του νερου γι αυτο με απασχολει τωρα το θεμα αυτο. Το ενυδρειο μου δεν εχει οπη υπερχειλισης για εξωτερικο φιλτρο, υπαρχει τροπος να χρησιμοποιησω τετοιο (εξωτερικο)? Εχω διαβασει παλι για το φιλτρο τυπου Αμβουργου θα ηταν πιστευεις καλη λυση? Λεω πολλα και σας ζαλισα μαλλον αλλα μια και την κανω την δουλεια απο την αρχη θελω να την κανω σωστα... Ευχαριστω για το ενδοιαφερον!

Link to comment
Share on other sites

Ούτε το δικό μου είχε κάτι τέτοιο αλλα το καπάκι είχε 2 ανοίγματα για τα καλώδια του θερμοστάτη και του φίλτρου.Οπότε από εκεί πέρασαν οι σωλήνες , για το 60lt μου ,ενός 2213 eheim.Υπερβολικό? ισως.Αλλα έχω πολύ καλή φιλτρανση και δεν ασχολόυμε μαζί του.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδη φιλε koumparos ειναι εφικτο αυτο? Εγω πιστευα οτι με τα εξωτερικα φιλτρα απο μια υπερχειληση το νερο "τρεχει" μεσα στο φιλτρο και απο εκει η αντλια του φιλτρου το ξαναριχνει στο ενυδρειο. Μπορω να ρωτησω αν ξερεις πανω κατω τιμες που παιζουν στο εμποριο? Το δικο σου ποσο το πειρες και απο που?

Link to comment
Share on other sites

2213 eheim. ;)

Μακράν το καλύτερο,συμφωνώ με τον koumparos.

Link to comment
Share on other sites

Για τα λίτρα σου ένα 2213 ή ένα Ecco 2232 θα ήταν ό,τι καλύτερο! Και θα ξενιάσεις με το φίλτρο μια και καλή! Για τιμές μπορείς να ρωτήσεις στα μαγαζιά ή να κοιτάξεις από το internet αν ψωνίζεις...

Link to comment
Share on other sites

Σαν μια ποιο οικονομικη λυση για το φιλτρο τυπου Αμβουργου τι γνωμη εχετε? Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση.

Link to comment
Share on other sites

τιμες για 2213 στη θεσ/νικη θα το βρεις απο90, 75 και 67ευρω μαζι με τα βανακια και σφουγγαρια.αναλογα το μαγαζι.στο ιντερνετ καπου στα 40 ευρω χωρις βανακια.να υπολογιζεις κοστος και για τα βιολογικα υλικα.μακαρονι περιπου 10ευρω και σουμπστρατ περιπου18 ευρω το λιτρο.

στα χαρτια λενε οτι κανει για 250λιτρ.οποτε μαλλον σου πεφτει μεγαλο.(δε νομιζω να πειραζει αυτο ομως)

παντως ειναι φοβερα αξιοπιστο εχω 2.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...