Jump to content

Κατάλληλες τιμές νερού


nikos193

Recommended Posts

Μπορεί κάποιος να μου πει κάποια ιστοσελίδα ώστε να δώ τις κατάλληλες τιμές νερού που πρέπει να έχει το ενυδρείο?

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται από τα ψάρια που έχεις στο ενυδρείο σου...

Τώρα αν μιλάμε μόνο για αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά, θα πρέπει αμμωνία και νιτρώδη να ναι ΜΗΔΕΝ και νιτρικά γύρω στο 30-40.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δύο αγγελόψαρα. μπορείς να μου προτείνεις κάποιο βαλιτσάκι με test (τα βασικά) , και να μου πεις τιμή και τι test περιέχει? (θα προτιμούσα τεστ υγρής μορφής και όχι stics!) τα βασικά όταν λέω εννοώ: Ph,Kh,Gh,PO4,NH4,NO3,NO2. που πρέπει να κυμαίνοντα αυτές οι τιμές?

Έγινε επεξεργασία - nikos193
Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά και πάλι οι τιμές εξαρτώνται από τα φυτά σου και τους ζωντανούς οργανισμούς...

Για σκαλάρια αναπαραγωγής (όχι altum) ένα ουδέτερο pH είναι ιδανικό (6.8-7). Θέλουν επίσης μαλακό νερό GH<10, kH μεταξύ 4-6 (ώστε να μην έχεις προβλήματα με το pH). Αμμωνία και νιτρώδη όπως προείπα ΜΗΔΕΝ, και νιτρικά γύρω στο 20-30 πιστεύω είναι καλά. Τώρα όσον αφορά τα φωσφορικά εξαρτάται από τα φυτά που έχεις, τι είναι, τι ανάπτυξη παρατηρείς, τι άλλα λιπάσματα βάζεις (Fe, ιχνοστοιεία), το φωτισμό και γενικώς πρόκειται για μια ισορροπία που θα την βρεις μόνος σου για το ενυδρείο σου, ώστε να αναπτύσσονται σωστά τα φυτά σου. Γενικότερα τιμές 0.7-1.5 για τα φωσφορικά θεωρούνται εντός ορίων, εφόσον υπάρχει CO2, σίδηρος και ιχνοστοιχεία στο νερό.

Το μόνο τεστ που θα σου πρότεινα ακόμα να πάρεις εφόσον έχεις φυτά θα ήταν σιδήρου. Τιμές δεν μπορώ να σου πω, εξαρτάται από την μάρκα του καθενός. Αν θες μπορείς να δεις στη σελίδα μου τα τεστ που χρησιμοποιώ εγώ και να δεις ποιο σου ταιριάζει ανάλογα με τις διαβαθμίσεις του και το οικονομικό σου...

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα το προφίλ των ψαριών αλλά και των φυτών σου (ΕΔΩ) και βγάλε το μέσο όρο της εκάστοτε παραμέτρου... Όπως θα δεις δεν υπάρχουν ακριβής τιμές αλλά ένα κατότατο και ένα ανώτατο όριο. Do the math :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...