Jump to content

HELP!!!!!!!!!!!!


Mitrizakis Nikos

Recommended Posts

Welcome to the club!!

Παιδιά σήμερα έφαγα την πρώτη μου ήττα!!! Αγόρασα εχθές ένα Naso tang και ενώ όλα έδειχναν καλά κάτι μεσολάβησε το βράδυ και τον βρήκα κολλημένο στο φίλτρο. Το πρώτο θαλασσινό που χάνω και η πίκρα που μένει έντονη. Τι μπορει να έφταιξε; Δεδομένου ότι ο ocelaris που είναι μέσα δείχνει ευτυχισμένος. Παράλληλα είδα πάνω σε μηχανήματα μικρά άσπρα, σαν σκουληκάκια που κάθονται κουλουριασμένα. Καμιά ιδέα για το τι είναι;;;

Link to comment
Share on other sites

Για να χαθεί τόσο σύντομα το ψάρι και δεν είδες κάποιες έντονες έριδες από τους παλιούς, υποθέτω, ότι κάτι έφταιξε στην προσαρμογή του, με το νέο του περιβάλλον.

Ίσως το ψάρι να ήταν εξασθενημένο από την εισαγωγή του.

Τα σκουλήκια, που αναφέρεις κολλημένα στο τζάμι, είναι calcareus tube worms, και δεν πρέπει να ανησυχείς για αυτά, αφού δεν ανήκουν στα παράσιτα των ψαριών.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ συνονόματε. Πίκρα, μόλις πας να γεμίσεις το ενυδρείο σου να στραβώνει!!! Ελπίζω από εδώ και πέρα τουλάχιστον να πάνε όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Αυτα συμβενουν...κουραγιο...

Απο κει και περα ομως ενα ενυδρειο 180 λιτρων ειναι εξαιρετικα μικρο για ενα ψαρι που φτανει το μισο μετρο... Καλυτερα να μην ξαναδοκιμασεις με Naso... τι αλλο σκεφτεσαι να βαλεις ?

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω ρε φίλε, μέχρι που σκέφτηκα μετά το σημερινό, να το γεμίσω μόνο με clown. Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι στα λίτρα μου έχω πρόβλημα με τα ψάρια. Οι επιλογές μου είναι μετρημένες. Εγώ ήθελα blue tang, yellow tang, centropyge bicolor, γαριδούλες και τον clown που ήδη υπάρχει. Ξέρω ότι είναι πολλά αλλά πιστεύω θα τα κρατήσει.

Στην αρχή έλεγα να κατέβω Αθήνα για ψάρια αλλά την περασμένη εβδομάδα βρήκα ένα aquarium shop (μικρό) στο Βόλο όπου έχει και θαλασσινά. Χάρηκα γιατί θα γλίτωνα το δρομολόγιο! Μετά την ήτα με το naso, δεν ξέρω ψήνομαι να κατέβω. Πιστεύω πως το ψάρι που μου πούλησε ήταν εξασθενημένο και δεν άντεξε την αλλαγή περιβάλλοντος. Δεν παίζει να έγινε κάτι άλλο δεδομένου ότι το ψάρι πέθανε το βράδυ ;) , δηλ. μετά από καμιά 10αριά ώρες στο ενυδρείο. Καμιά πρόταση εσείς; Αξίζει να κατεύω;Τα ψάρια που προανέφερα πως σας φαίνοντε;;;

Link to comment
Share on other sites

Τo Blue Tang θα ελεγα να το αφησεις....γνωστος και ως Ick Magnet ;) σιγουρα δεν θα τα παει καλα σε 180 λιτρα... με τα αλλα μπορει να τα πας μια χαρα (μικρο yellow ε?)!

Αν εχεις ορεξη για βολτα κατεβα...ενημερωσε μας κι ολας μηπως βρεθουμε οταν κατεβεις σε καποιο μαγαζι καποιοι απο εδω να τα πουμε και απο κοντα! Αλλιως κανε ενα post στην κατηγορια των μαγαζιων να δεις αν μπορουν, και πως, να στα στειλουν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...