Jump to content

Υπάρχει περίπτωση μια πέτρα να ανεβάσει αμμωνία???


Recommended Posts

Πριν μια εβδομάδα αγόρασα ένα φυτό το ποιο εύκολο σε χρήση που μου πρότεινε το κατάστημα και μια απλή πέτρα με χρώμα προς το καφέ (δεν ξέρω τη πέτρα είναι) το μαγαζί μου είπε ότι είναι ουδέτερη και δεν θα έχω πρόβλημα, αλλά από τότε που πήρα και την πέτρα και το φυτό οι ισορροπίες στα χημικά του νερού έγιναν άνω κάτω και συγκεκριμένα όλα ανέβηκαν προς τα επάνω και δεν λένε να πέσουν με τίποτα τι αλλαγές κάνω στο νερό τι προσθέσω περισσότερα βακτήρια μην τυχόν είναι από κανένα πρόβλημα στην ισορροπία του φίλτρου τίποτα, λες και το ενυδρείο παράγει από το πουθενά αμμωνία. Πριν τα βάλω όλα ήταν οκ χωρίς κανένα πρόβλημα μπορεί η πέτρα η το φυτό (που δεν το νομίζω) να κάνουν ζημία στα βακτήρια ώστε να μην κάνουν σωστή δουλεία και αν ναι τι μπορώ να κάνω εγώ ώστε να γλυτώσω την «κρεμάλα»

Το ενυδρείο μου είναι μικρό, γύρο στα 25 λίτρα,

Όλα τα χημικά του νερού είναι πολύ επάνω από το κανονικό και ας έκανα πριν 2 ώρες το 50% της αλλαγή του νερού.

help me...

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να μας δώσεις αναλυτικές μετρήσεις σε pH, kH, gH, NH3-4, NO2, NO3!

Επίσης, ενα μικρό ιστορικό θα βοηθούσε αρκετά!

:)

Link to comment
Share on other sites

Η πέτρα και το φυτό δεν υπάρχει περίπτωση να σου ανέβασαν αμμωνία στο ενυδρείο. Φαντάζομαι ότι βέβαια την πέτρα πριν τη βάλεις στο ενυδρείο ή την έπλυνες καλά ή την έβρασες. Όταν λες ισορροπίες στα χημικά τι εννοείς? Δώσε μας κάποιες τιμές για να καταλάβουμε κι εμείς :) Η πέτρα το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να σου ανεβάσεις τη σκληρότητα αν δεν είναι ουδέτερη κι αυτό όχι μέσα σε μία-δυο ημέρες αλλά μακροπρόθεσμα.

Το γεγονός ότι το ενυδρείο σου είναι τόσο μικρό σημαίνει ότι θα έχεις μεγάλες αυξομοιώσεις στις διάφορες τιμές χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι. Όσο μικρότερο ένα ενυδρείο τόσο μεγαλύτερη παρακολούθηση θέλει και τόσο πιο έμπειρους χειρισμούς, γιατί μια μικρή μεταβολή σε κάτι μπορεί να προκαλέσει μεγάλη διαφορά στη χημεία και τις συνθήκες. Τι φίλτρο έχεις? Μήπως πλύθηκε κάνα φίλτρο κάτω από τη βρύση?

Πες μας λίγα περισσότερα πράγματα για το ενυδρείο σου, δώσε μας τιμές από τις μετρήσεις σου και γίνε περισσότερο περιγραφικός για να καταλάβουμε κι εμείς που δεν μπορούμε να το δούμε και δεν το ξέρουμε :blink:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...